V lese visí anděl

V lese visí anděl
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262107/bmid_holger-munch-v-lese-visi-andel-U0X-262107.jpg 4 3544 3544

Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku. Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Plus

Det henger en engel alene i skogen, 2013

Smardik17
15.08.2018 5 z 5

Toto byl první kniha, u které jsem si přál a zároveň nepřál aby už skončila. Jelikož příběh byl tak mrazivý, že jsem chtěl aby už to všechno bylo vyřešené, ale zároveň příběh tak dobrý, že jsem nechtěl aby skončil. Super kniha.

Leskodka
09.08.2018 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, ale byla menším zklamáním...byla jsem ráda, že jsem si knihu nekoupila, ale pouze zapůjčila, podruhé ji číst nebudu.

TheMajkee
08.08.2018 3 z 5

Naprosto průměrná detektivka, která na mě ani nijak zvlášť nepůsobí jako severské krimi. Zmlsán knihami od Nesbøho, skutečného mistra svého žánru, mi v knížce chybělo větší napětí, tíživější atmosféra a trochu lepší gradace. Nuda to nebyla, ale je škoda, že Bjørk víc netahá čtenáře za nos, nevede ho po falešných stopách a pak ho nešokuje. Stopy se objevovaly tak, jak autor chtěl, aniž bych měl pocit, že se k nim vyšetřovatelé dobrali na základě nějaké výraznější akce. Při tom ten základní prvek pověšených holčiček je zajímavý, ale chyběla mu větší surovost i syrovost, která je podle mě pro takový námět klíčová. Tohle byla spíš soft verze pro někoho se slabším žaludkem, ale do plnokrevného severského krimi, potažmo thrilleru, knize mnoho chybělo.

Turmee
04.08.2018 5 z 5

Pro mě jedna z prvních severských detektivek. V tomhle horku přišlo trochu mrazení v zádech vhod.
Příběh je příjemně zašmodrchaný a děsivý. Nevím, jestli za to může norské prostředí nebo vlastní představivost, ale celé mi to přišlo jaksi syrové, živočišné a opravdové. Ne jako smyšlená fantasie. K tomu přispívají i perfektně vykreslené postavy, některé sympatické, jiné méně, ale každou z nich se vyplatí sledovat.
Knížka se čte snadno, je strhující a napínavá. Nenechala mě vydechnout, a to se podaří málokdy.

Zuzulin
03.08.2018 4 z 5

Knížka je čtivá, zajímavá a dokáže vás chytnout. Musím se přiznat, že poslední dvě stránky byly přečteny se slzou... Líbí se mi, jak spisovatel Bjørk píše a už se těším na další knížku SOVA :)

laydee
29.07.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, začátek mě chytil a já musela číst pořád dál pak už jsem si za půlkou říkala, že vlastně pořád netuším kdo je ten zločinec. Líbila se mi asi právě pro to napínání čtenáře a musím říct, že žádná pasáž mě nenudila, takže rozhodně dám další díl.

Aymira
24.07.2018 4 z 5

Asi do poloviny knihy jsem při čtení měla rozporuplné pocity. Nebylo v ní žádné vystavěné napětí, vše působilo prvoplánovitě, žádný výrazný moment překvapení. Spousta jmen, všehovšudy skoro všechny od stejného počátečního písmene. Každou kapitolu se objevila nová postava, takže bylo těžké si postupně všechny zapamatovat.

Od poloviny knihy se to zlomilo. Nevím, jestli tím, že jsem si prostě na autorův styl psaní zvykla, anebo se jednoduše již tou dobou "vypsal" a trefil se mi do vkusu. Každopádně se příběh začal krásně zamotávat a rozmotávat zároveň. Počínání postav už nebylo tak lehce odhadnutelné, objevily se dějové zvraty, které běžný čtenář mohl jen těžko předvídat. Se závěrem jsem spokojená, vyústění příběhu bylo logické.

Hlavní postavy jsou sympatické a tvoří skvěle šlapající detektivní tým. Kniha neměla žádná hluchá místa, u čtení jsem se ani na chvíli nenudila. Určitě se ráda pustím do dalšího dílu.

danyinsidebooks
24.07.2018 4 z 5

Tenhle žánr vůbec nečtu, ale když se mi V lese visí anděl dostalo do ruky, řekla jsem si, proč ne. A vyplatilo se to. Přečetla jsem ji za jeden den a i když jsem v průběhu čtení měla nějaké tipy, nebyly správné. Na mě byl trochu pomalý rozjezd a některá místa, ale jinak to byla dost zajímavá a čtivá kniha.

majinka
24.07.2018 5 z 5

Úžasná!!! Držela mě v napětí po celou dobu čtení...

akina
18.07.2018 5 z 5

Za mě jednoznačně top. Možná to bylo tím, že dlouho se mi dostávaly do rukou jen knihy, které neměly spád, ale tato kniha mě oslovila a donutila být vzhůru do čtyř ráno, abych ji dočetla.

střapatá
17.07.2018 4 z 5

Konečně zase jedna severská detektivka, ze které vyloženě nečiší, že byla napsána pouze kvůli současnému boomu a prodejnosti. Byť mi některé pasáže přišly příliš prvoplánově napsané, kniha se mi líbila. Konec nebyl zbytečně přeslazený, jak je tomu v jiných knihách zvykem, jen bych vytkla nedotažení některých linií (třeba Tobias a náboženská sekta). Určitě si přečtu i navazující díly.

bulda3
14.07.2018 3 z 5

Velký potenciál knihy nenaplnil úplně mé očekávání. Ovšem jedna z mála detektivek, které se nyní dají přečíst po tom, co je píše každý druhý.

mkarajda
10.07.2018 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá, napínavá a líbila se mi. SPOILER: Mám jen pár výhrad k některým událostem, jejichž smysl nebyl vysvětlený, např. proč byly pomocníkovi pastora předávány papírky se jmény. Celkově bych čekala, že téma církve bude více propracované. Konec knihy mi přišel takový ušitý rychlou jehlou, nedopracovaný, což je škoda.

NikolettaHole
10.07.2018 4 z 5

Sympatické postavy, super děj, výborná zápletka a perfektní rozuzlení :) kniha se mi moc líbila a četla se jedním dechem.

cadic
07.07.2018 5 z 5

Přečteno jedním, dechem po dlouhé době něco co mě tak zaujalo, neříkám, že to je bůhví jak originální ale opravdu jsem se nemohl odtrhnout. Na zimní večery idealní volba

verulinka20
03.07.2018 4 z 5

Celkem pomalý rozjezd knížky, což se ale během chvíle změnilo a měla jsem problém se od knihy odpoutat. Navíc krátké kapitoly, takže se četla fakt rychle a určitě si ráda přečtu i druhý díl série. Zvrat překvapivý, nic co by se dalo očekávat. Seveřané prostě umí!

KlariN
03.07.2018 4 z 5

Vynikající temporytmus, autor sice nezapře řadu různorodých inspiračních ale skoro nikdy nepřestává bavit. Lze doporučit.

jarmila6295
20.06.2018 5 z 5

Kniha mne velmi bavila! Doporučuji!

frantisek8863
18.06.2018 2 z 5

Příběh, osoby a zápletka ? Slabý průměr.

Analady
17.06.2018 3 z 5

V době, kdy kniha vyšla, se o ní mezi booktubery hodně mluvilo, proto jsem neodolala a knihu si také přečetla. Jako jediné pozitivum na této knize vidím to, že se celkem dobře čte. Rozjezd knihy je velmi pozvolný, střídavě se seznamujeme s mnoha různými lidmi a pomalu skládáme dílky příběhu. Bohužel žádná postava mi nepřirostla k srdci, nikdo mi nebyl nijak zvlášť sympatický. Zdálo se mi, že šťastných náhod bylo v příběhu až moc. Knize dávám slabé tři hvězdy.

norská literatura náboženský fanatismus severské krimi norské detektivky únosy dětí Oslo (Norsko)

Samuel Bjørk (p)
norská, 1969