V lese visí anděl
Samuel Bjørk (p)
Holger Munch a Mia Krügerová série
Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku. Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , PlusOriginální název:
Det henger en engel alene i skogen, 2013
Bezva severská detektivka......fakt jsem byla překvapená....moc se mi kniha líbila....těším se na další pokračování
Tak tohle mě hodně bavilo.. Napětí rostlo a konec skvělej. Už se těším na Sovu.. doporučuji
Kniha byla naprosto dokonalá od začátku do konce.
Doporučuji milovníkům akce a detektivek :D
Jsem zvyklá na větší napětí po knihách od Lars Kepler. Chvíli jsem se nemohla do knihy začíst a musela jsem se trošku nutit. Až ke konci měla kniha trochu spád, nicméně se mi motiv a celkové provedení moc nepozdávaly, což je ale subjektivní názor. Ke čtení ji ale doporučit mohu :)
Jedním slovem super. Opět kniha, kterou jsem přečetla velmi rychle. Žádná prázdná místa a zbytečné popisy. Napínavé od první stránky. Jsem ráda, že další knihou do které se určitě velmi rychle začtu je volné pokračování a to kniha Sova.
No, co k této knize napsat? Teď mám nějaké období detektivek. Během měsíce jsem dala Dívku ve vlaku, Pět, Hadrového panáka a teď i V lese visí anděl. Ano, tato knížka patří k těm zdařilejším. Nápad a propojení dobré, i když asi moc zkombinované, jeden motiv by stačil. Místy naprosto zbytečné informace, které nulově vyplňují děj. Konec napínavý, ale jaksi urychlený, mám takový pocit "nenaplněnosti" :-) Ale zase na druhou stranu se mi líbil konec v části "sekta" - tam se to vyřešilo krásně samo :-D Jdu na Sovu ;-)
Perfektní kniha, okamžitě jsem si oblíbila hlavní postavy, příběh chytil, zaujal a nešlo se odtrhnout.
Za mě super! Od začátku do konce, napínavé jak kšandy, bez jediného hluchého místa - čili za 5 a jde se na Sovu :-)
Tato kniha nenadchne ani neurazí. Přišla mi utahaná a veškerá akce byla až na konci, dost dlouho mi trvalo, než jsem se začetla. Asi jsem čekala víc. Taková detektivní oddechovka.
Příjemné čtení, NOVÁ série nového kriminálního sboru. Detektivní parťáci jsou mi sympatičtí. Příběh strhující. Hned jdu na další případ.
Knihu jsem přečetla jedním dechem, napínavé, čtivé, každou volnou chvilku jsem té knize musela věnovat.
Klasická severská deprese, slušně provedená. Hlavní hrdinové docela sympatičtí, děj mírně na hraně a trochu uspěchaný konec.
Napínavé, čtivé. Hlavní detektivové mají přesně podle severské módy své vnitřní démony a problémy v osobním životě.
Samuel Bjork příjemně překvapil. Napínavé, originální, čtivé.
Knihu jsem přečetla během dvou dnů, četla jsem v každé volné chvilce a byla napnutá, jak to dopadne. Hned po dočtení jsem se vrhla na Sovu a těším se na další knihy.
No ... pribeh skvely, ale ... cakala som viac. Nerobilo mi problem knihu odlozit a vratit sa k nej druhy den. Holger a jeho tym super, ale ta Mia mi nejako nesadla. Po precitani mi zostalo v hlave dost nezodpovedanych otaziek, skoda. Tak uvidim ako sa mi bude pacit Sova
Neurazí, nenadchne...nevím, jestli jsem těch severských krimi nepřečetla už moc, že mě teď už jen tak něco nenadchne, nebo je to v něčem jiném. Kniha se četla dobře, postava hlavního vyšetřovatele byla sympatická, ale teď s odstupem několika měsíců po přečtení vlastně už nemám co jiného napsat, protože nic jiného mi z této knihy v hlavě nezůstalo...
norská literatura náboženský fanatismus severské krimi norské detektivky únosy dětí Oslo (Norsko)
Jednoduše skvělý a poutavý příběh, knihu jsem koupila úplnou náhodou v našem školním knihkupectví a mile mě překvapila. Už se chystám na 2. díl - SOVA.