Bohové a monstra

Bohové a monstra
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481864/bmid_bohove-a-monstra-45q-481864.jpg 4 310 310

Holubice a had série

< 3. díl

Láska, která bude planout navěky! Třetí a závěrečný díl populární fantasy romance. Zlo si vždycky hledá cestu. My mu ji jen nesmíme ukázat. Lou strávila celý svůj život na útěku. A teď poté, co jí Morgane zasadila drtivý úder, přišel čas získat zpátky to, co jí právoplatně patří. Ale tohle už není Lou, kterou její přátelé znali. Tohle už není Lou, která si získala chasseurovo srdce. Temnota ji pohltila a tentokrát bude potřeba víc než jen láska, aby ji z jejích spárů získali zpět. A zatímco Lou bojuje se svými démony a čarodějnice, chasseuři a duchové země se připravují na závěrečnou bitvu, Reid čelí příšerné volbě: zničující oběť, nebo smrt všech, kteří jsou mu drazí? Milenci, kterým hvězdy nepřáli, svedeni k sobě osudem či prozřetelností, životem i smrtí, bohy nebo možná monstry. Tohle všechno skončí v plamenech.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Gods & Monsters, 2021

Ella161
02.01.2022 5 z 5

No teda. Stále nějak nedokážu pochopit, že tohle je poslední díl téhle úžasné série. Vůbec jsem nečekala, že mě tak chytne a že mi celý tenhle svět a hlavně ty postavy přirostou tak moc k srdci. Je mi strašně líto, že už o nich číst nebudu. S jistotou ale vím, že si dám rereading. Když si jen vzpomenu, co všechno jsem s nimi zažila, kolik cesty ušli… Vážně mám slzy na krajíčku, protože tohle je jedna z mých oblíbených sérií. Určitě se mi vyplatilo čekat na další díly. Jak je možné, že si mě tak získali? Lou, Coco, Reid, Beu, Ansel… Všechno jsem prožívala s nimi. Jejich radosti i starosti. Jejich zoufalství a odhodlání. Jejich bezmoc, ale i lásku. Já byla součást jich, součást toho světa. To vypovídá o tom, že tohle ja sakra skvělá série, která se jen tak nenajde. Myslím, že na ně budu vzpomínat ještě dlouho a s úsměvem na tváři.
Také musím podotknout, že autorka je vážně skvělá a já se do ní zamilovala. Styl jejího psaní je prostě báječný. I zbytečně protáhle scény nebo situace se mi četly dobře a rychle. Nedokázala jsem se od čtení odtrhnout, tak tomu bylo pokaždé. Vážně moc doufám, že autorce u nás vyjdou i další knihy, protože by byla škoda, kdyby ne.

V závěrečném díle bylo spoustu zvratů a situací, které jsem nepředpokládala. Tenhle díl byl nabytý akcí, ať si ostatní klidně říkají, že byl nudný, pro mě ale rozhodně ne. Někdy se mi i zatajil dech, jak jsem netrpělivě četla, jak nakonec ta daná situace dopadne. Nemělo mě udivovat, co Reid pro Lou udělal, ale stejně mě to udivovalo. Takový on prostě je. Za každé situace jí chtěl chránit a bránit. Láska k ní byla skoro hmatatelná. Moc se mi líbilo, jak se oba dva pro sebe obětovávali. Jak si ani jeden nedokázal představit život bez toho druhého. Jak láska k tomu druhému byla natolik silná, že jim nezáleželo na vlastním životě tolik jako na tom druhým. Bylo to strašně pěkné a já se u tohohle vždy rozplývala. Je nedokázala rozdělit ani smrt, protože i přesto by si k sobě cestu nějak, jakkoliv, našli.

Docela jsem si tady oblíbila i Jeana Luca. Vůbec nebyl tak špatný, jak jsem si myslela. Tedy, abych to uvedla na pravou míru, vlastně jsem nikdy proti němu nic moc neměla a nějaké ty sympatie k němu chovala. V tomhle díle se mi ale nějak vkradl do srdce.
Samozřejmě Beu celé té sérii dodával šmrnc. U jeho vtipů a různých poznámek jsem se nasmála asi nejvíce. On byl prostě skvělý.

A bylo až neuvěřitelné, kolik pro sebe ta parta znamenala. Brali se jako rodina. Když jeden byl v nebezpečí, ostatní ho bez zaváhání přišli zachránit. Pomáhali si, chránili se a bránili. Jako opravdová rodina. Ačkoliv je nespojovala stejná krev, spojovalo je ještě silnější pouto.

Ach jo. Opravdu nedokážu vstřebat, že už je konec a já se s nimi musím rozloučit. Tahle série se mnou byla skoro dva roky a nedokáži slovy popsat, co všechno ve mně zanechala. Miluji knihy, které ve mně dokáži vyvolat nějaké emoce a pocity. A tahle série jich ve mně vyvolala spoustu. Vztek, smutek, radost, stesk, hrdost… Hlavně jsem se u ní ale nasmála a dost toho nabrečela. Všechny tři díly mi neuvěřitelně přirostly k srdci, kde ještě dlouho zůstanou. Bude trvat, než najdu něco podobného, co mě tak moc chytí.

dominika2585
31.12.2021 5 z 5

Třetí díl je hvězdným zakončením skvělé série. Když mi na konci druhého dílu došlo, co se stalo s Lou, byla jsem naštvaná a doufala jsem, že to nebude trvat dlouho než Reidovi a ostatním dojde, že je něco hodně špatně. Naneštěstí, když byl jeden problém vyřešen, objevil se další. To co následovalo po tom, kdy Reid použil při setkání s Morgan magii, aby Lou ochránil, mi zlomilo srdce. V této sérii jsem měla tento pocit už podruhé. Konec knihy mě potěšil, přesně v takový jsem doufala.

Zuzi_cte
31.12.2021 5 z 5

ANO. Tahle trilogie se vazne povedla. Zadna hlucha mista, dej pekne odsypal a zvrat na kazdem rohu. Jo, to je podle meho gusta :)
Zaverecna bitva mi pripomnela tu finalni vygradovanou bitvu v poslednim dile Skleneneho trunu a to nemelo chybu.

martina1199
28.12.2021 4 z 5

Hranice mezi bohy a monstry je tenká, ovšem dokud žije naděje, trvá i důvod bojovat a snažit se porazit zlo. Co vše pro to budou muset Lou, Reid a jejich přátelé obětovat? Super zakončení celé série plné akce, nejen magických soubojů, krve a hlavně silných emocí - lásky, přátelství, bolesti a nenávisti.

anndrra
24.12.2021 3 z 5

Jsem ráda, že nám autorka vrátila Lou takovou, jakou si ji pamatujeme z prvního dílu a ta nesnesitelná holka ze dvojky je fuč. Co se povedlo? Posledních 250 stran. Co by zasloužilo radikálně proškrtat? Prvních 250 stran - strašlivě se to táhlo a přitom to bylo pořád dokola to samé. Co mě štvalo? Ta hora překlepů - u čísla 24 mi došly růžové lepíky, takže jsem je přestala počítat... Ráda bych přitom podotkla, že jsem je cíleně nehledala, takže jich bude určitě o dost víc

Skippka
24.12.2021 4 z 5

Líbilo se mi, i když místy se to táhlo Autorka se dobře mi čte moc dobře

EvaSupovic
23.12.2021 5 z 5

Prostě to nejde nemilovat. Třetí a závěrečný díl naprosto splnil mé očekávání a knížka nešla odložit. Příběh Lou a Reida jsem hltala až do konce se zatajeným dechem.

magdalene7
18.12.2021 5 z 5

Páni, po tak dlouhé době už mám dokončenou další sérii. A že se vyplatilo čekat.
Třetí díl byl chvilkami zmatující, protože už je to dlouhá doba, co jsem četla první a druhý díl, ale pak jsem se chytla.
Třetí díl byl parádní, nebyl perfekní, měl i svoje chyby, ale četl se velmi svižně a taky jsem se hodněkrát zasmála.
Lou byla zase stejně skvělá jako v prvním díle, Reid byl po svém "uvědomění" taky skvělý, ti dva se k sobě prostě hodí.
Beau je totalní zlato, přeju mu jen to nejčistší oblečení a dokonalý vlasy. Célii jsem si taky dost oblíbila.
Série měla svoje chybky a pomalé části, ale vůbec nelituju, že jsem si ji přečetla. Velmi ji doporučuji :)!

Adélka18
16.12.2021 5 z 5

Třetí díl jsem si zamilovala. Sice to není dobrý jako Holubice a had, ale mnohem lepší jak druhý díl.

U knihy jsem brečela ( především u části s Anselem). Ale taky jsem se upřímně zasmála.

Mezi Reidem a Lou už to tady jiskřilo jako v prvním dílem. Občas mě rozčilovalo chování Coco, ale zato jsem si oblíbila Célii. Líbilo se mi prostředí pod vodou, akorát škoda že to nebylo víc rozepsané. Každá zmínka Ansela mě rozbrečela, občas bych si přála nebýt tak citlivá. Autorka to zakončila krásným epilogem.

Miluju styl psaní autorky. Doufám že se naskytne příležitost si od autorky ještě něco přečíst.

katasokolov
12.12.2021 2 z 5

Velké zklamání, rozvleklý text a kroužení kolem téhož!!!
Myslela jsem, že po tom druhém čistě výplňkovém díle už nemůže být nic horšího a ejhle….
Ve velké části textu se nic, ale absolutně nic, nedělo. Skoro celou knihu tady pořádně nemáme ani ústřední dvojici, kdy je nejdřív jeden z nich posedlý a následně, ihned po vyřešení prvního problému, ten druhý zapomene na celý jejich společný vztah….
Jediná postava, která si udržela moje sympatie po celou dobu je Beau. On je taky jediná osoba, která ještě občas hodila nějaký vtipný frk.
Jako řeknu vám, že celá ta kniha byla vážně bída a já několikrát přemýšlela, že ji odložím, ale jelikož první díl se mi celkem líbil a stejně tak postavy v něm popsané, tak jsem chtěla alespoň zjistit rozuzlení. To byl ale vážně jediný důvod a je mi to líto….
Autorka se prostě měla držet své původní myšlenky duologie a možná by to nedopadlo takhle katastrofálně. Nepomohlo tomu ani množství rozličných bytostí, které hodila jen tak do pléna…
Suma sumárum: chyběl prostě nějaký ucelený příběh a ne jen lítání od jednoho potencionálního spojence k dalšímu….
Aspoň ten epilog celkem ušel plus píseň O
prsaté Lidce….ale jako řeknu vám, na 500 stránkovou knihu je to dost málo :).

Anett525
12.12.2021 5 z 5

Za mě musím říct, že to bylo skvělé zakončení této série. Kniha mě bavila od začátku do konce a i když autorka děj protahovala, knížku jsem si natolik užívala,že mi to absolutně nevadilo. :D Hlavně mi udělalo radost,že se ke Claudovi a jeho "lidem" přidaly do děje další nadpřirozené bytosti a to já vždy ocením. :D
Občas se v knize objevila chyba, ale za to autorka nemůže,jak byl proveden český překlad.
Takže já jsem nadmíru spokojená a těžko se mi svět Lou a Reida opouštěl.

Blanka29
11.12.2021 4 z 5

Treti zaverecny dil serie Holubice a had. Oproti predchazejicimu dilu si Reid i Lou vylepsili reputaci a byli to zase ti stari znami z jednicky. Nevim, ale tento dil se mi neskutecne vlekl, hodne nepodstatnych informaci, se kterymi si autorka uz nelamala hlavu, aby s nimi bud pracovala dal nebo je vysvetlila. Epicky konec byl zase moc rychle vyresen....jako celek nebyla to spatna serie ale prospela by ji korektura i zkraceni.
Opet se zde setkavame s neskutecne mnoha chybami, coz by ani nejak nevadilo, kdyby se to netykalo "pohlavi". Musela jsem nektere vety cist vickrat, abych si ujasnila, kdo to mluvi, coz kazilo pozitek ze cteni :(

pro dívky fantasy pro děti romance Enemies to lovers

Shelby Mahurin
americká, 1992