Krev a med
Shelby Mahurin
Holubice a had série
Dokud nás smrt nerozdělí! Druhý díl populární fantasy romance. Lou, Reid, Coco a Ansel prchají před čarodějným společenstvím, královstvím i církví – a nemají se kde ukrýt. Aby se jim podařilo zmizet před zástupy čarodějnic a jednotkami chasseurů, potřebují spojence. Ty nejsilnější. Pro své bezpečí však musejí něco obětovat, a tak se skupina rozdělí. Zatímco se Lou a Reid mezi sebou snaží uzavřít rozšiřující se propast, zlá Morgane spřádá smrtící hru na kočku a myš. A je odhodlaná zničit to nejcennější, co mají…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
Blood & Honey, 2020
(SPOILER) Druhé díly sérií bývají mnohdy vycpávkové a ani Blood and Honey není výjimkou. Lou, Reid a jejich přátelé, kteří unikli Louině matce v předchozí části nově hledají spojence, a že je rozhodně budou potřebovat, protože Morgane je v pokračování ještě větší magor, pokud je to vůbec možné. Setkáváme se s novými postavami - vlkodlaky, mořskými pannami, přírodním božstvem a dalšími ... Co se mi hodně líbilo byl podrobnější popis fungování magického světa, který byl v jedničce jen tak nastíněn.. Co mě naopak vážně dost iritovalo byly Reidovy nářky a jeho nechuť k magii jako takové .... skoro celou knihu číst, jak si neustále na něco stěžuje a lidem, kteří ho chrání přednáškuje o škodlivosti a nepřirozenosti používání magie, bože (chlapec se s duchy minulosti srovnal až na konci knihy :). Lou naopak po minulém díle, kdy se magii vyhýbala, k ní sahá mnohem častěji. Opět mě bavil Beau, je to prostě srandista, ovšem jeho kadeřnické pokusy bych asi vynechala :D‼️ Naše partička sbírá cestou spojence a všechno nakonec vygraduje v katakombách pod městem, kde celý příběh začal. Na konci si přečteme o zradě a možná dojde i na slzičky, protože ne všechny naše oblíbené postavy přežijí taneček s Louinou matkou. No a věc, která mi přišla úplně zbytečná - proč tam proboha autorka dávala ty matagoty - jako třeba v Nikdynoc bylo nějaké opodstatnění, tady mi to přišlo jenom jako divná vsuvka, která možná bude vysvětlená až v závěrečné části trilogie?? ! Jo a abych nezapomněla, opět zde máme písničku o Prsaté Lidce jupí :D. Jo a co se mi ještě taky líbilo, bylo přestrojení Reida a jeho matky mezi divadelníky kočovné společnosti - vzpomněla jsem si na díl Bones, kdy Buck a Wanda měli své nezapomenutelné číslo s vrháním nožů. A úplně nakonec musím říct, že se mi líbila scéna, kdy Lou použila ledovou magii na území vlkodlaků, úplná Elsa:).
pohádky čarodějnice pro dívky romantika
2020 | Holubice a had |
2021 | Krev a med |
2021 | Bohové a monstra |
2024 | Šarlatový závoj |
Jako v předchozím díle, i tady byly kapitoly z pohledu obou postav. Tím si u mě autorka vysloužila velké plus, protože takové knihy miluji ze všeho nejvíc. Koho by přeci nezajímalo, co si ten kluk myslí? Většinou jsou totiž knihy z pohledu dívek a já mám paradoxně raději kapitoly z pohledu kluků.
Na tenhle díl jsem se strašně těšila a byla plná očekávání. Samozřejmě mě autorka nezklamala. Sice se mi první díl zdál o něco lepší, ale tenhle taktéž naplnil mé očekávání. Bylo zde spoustu situací a zvratů. Některé situace, které byly tak hrozné, až se mi vytvořila husí kůže.
Reid mě v tomhle díle trochu zklamal. Už to nebyl ten stejný Reid, který vtipkoval a užíval si každé chvíle s Lou. Tady byl takový zachmuřený, ponořený sám do sebe a svých myšlenek. Všechno si moc bral a házel na sebe vinu, i když se dalo pochopit, proč zrovna tohle a tamto udělal. Většinou si nenechal pomoct od ostatních a byl takový odtažitý. Sice se to po půlce knihy zlepšilo, ale stejně mě tohle mrzelo i docela zklamalo.
Lou naopak byla stále svá. Vtipkovala, byla sarkastická, ochranářská, chápající, riskantní, odvážná.... I ona si vyčítala spoustu věcí a většinou jednala unáhleně (to je prostě Lou), ale navenek to nedávala nějak najevo a vyhledávala společnost ostatních. Prostě přesný opak Reida.
A strašně se mi v tomhle díle znechutila Madame Labelle. V předešlým jsem k ní cítila nějaké sympatie, ale v tomhle? Nesnášela jsem ty její kecy, že Reid s Lou nejsou vázány sňatkem a vlastně ho naváděla k tomu, ať si užije s jinou. Vždycky jsem v tu chvíli na ní měla takový vztek! Nechápala jsem, co proti Lou má.
Ten konec? Co to proboha mělo znamenat? Navíc takový zvrat. Pevně jsem doufala, že se tohle nestane, ale stalo... také jsem u toho dost brečela. Nutně, ale fakt nutně potřebuji další díl.