Honzíkova cesta

Honzíkova cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/9458/bmid_honzikova-cesta-abt-9458.jpg 4 1891 1891

Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství. Kniha s nezaměnitelnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, která oslovuje už celé generace malých čtenářů.

Marčullkas
29.07.2013 5 z 5

vzpomínka na dětství :) Mám ji doma připravenou pro naše děti.

Lenulinka
25.07.2013 5 z 5

uz se tesim az ji budu cist nasemu Honzikovi. Ten take moc rad cestuje za babickou a dedou a jeste radsi je tam na prazdninach-takze je to jako o nem :D to se mu bude libit stejne jako me kdyz jsem byla mala

bbara155
28.06.2013 4 z 5

Když jsem byla malá, docela se mi líbila, hlavně byla hezky ilustrovaná. Nějakou dobu jsem se pak ale bála, aby mě maminka taky někam neposlala samotnou vlakem. To bych nepřežila! Pak mi příšerně lezl na nervy vzorný chlapec Viktor, který měl nesmrtelnou hlášku: "Jsem zrzavý, ale ty jsi hloupý, že se mi posmíváš." To mě tehdy připadalo neuvěřitelně pitomé, že by nějaký kluk tohle mohl vůbec vypustit z pusy. Od přečetení této knihy jsem jméno Viktor považovala za nejhnusnější ze všech :-))

_sjuu_
28.05.2013

má první povinná četba ve škole :D před všemi jsem dělala, jak mě to nebaví, ale doma jsem si ji potaji četla pod peřinou :D

zapina
11.05.2013 5 z 5

Krásná dětská kniha s krásnými obrázky :)

maryzka
11.05.2013 3 z 5

První kniha, kterou jsme četli povinně ve škole, velice se nám líbila tak, že jsme záviděli Honzikovi prázdniny na venkově. Mimochodem taky jsem absolvovala cestu k babičce na venkov- sice autobusem, ale něco podobného jsem v autobuse zažila taky.

DariDerek
22.04.2013 5 z 5

Četla jsem ji, když jsem byla malá, minulý víkend jsem hlídala od kamarádky malého, začetli jsme se a zjistila jsem, že já čtu a malý spí :-) Paráda :)

joninho
08.04.2013 5 z 5

Klasika, moc krásná pohádka, kterou mi čítával děda před spaním.

catrinedemew
04.04.2013 5 z 5

pekne cetli jsme to ve skole

dalfy
28.03.2013 5 z 5

s dcerou se teď vracím k dětským knihám a je to krásné, to co jsem četla já tak čteme nyní spolu. Honzík je nestárnoucí klasika. Moc zábavné a čtivé.

čohynka
08.03.2013 5 z 5

První čtení, povinná četba.. Knížka mě bavila a baví mě stále.. Prázdninové dobrodružství, spousta zážitků, vesnický život... Prostě super.. :)

Bobšule
11.02.2013 2 z 5

Pamatuji se, že to byla první kniha, kterou jsme četli ve škole. Nebavilo mě to. Nebavila mě oslava života na venkově jako čehosi lepšího než života v Praze. Narodila jsem se v Praze a měla jsem tu i babičky a dědečky. Ranné dětství jsem ale trávila v malém městě v severních Čechách a tak nějak jsem jen čekala, až se zase vrátíme zpět do Prahy. Čiliže ústřední náboj knihy byl v přímém protisměru k mým touhám v těch letech. Před pár lety se mi dostalo do ruky DVD s filmovým zpracováním Honzíkovy cesty. Ale nevydržela jsem. Před nedávnem začali číst ve škole u mého staršího syna Honzíkovu cestu a já to zkusila znovu. Ani tentokrát jsem nevydržela. Tato kniha a její pointa i jednotlivosti mě věru zcela míjí... ;-)

Kleo326
08.02.2013 4 z 5

Pěkná knížka, četli jsme ve škole

Kate.S
02.02.2013 4 z 5

Četla jsem ji, když jsem byla malá a vím, že se mi knížka moc líbila. Honzíkova cesta je prostě klasika.

kika 13
25.01.2013 3 z 5

Já to v dětství četla tak ráda.

Selinute
04.11.2012 4 z 5

Jak je napsáno níže povinná četba - taky mě nebavila.

yank3e
31.10.2012 3 z 5

Asi zajímavá knížka pro malé čtenáře, na mě tam ale bylo těch družstevníků už trošku moc. :D

Sajdeman
02.10.2012 5 z 5

Na Honzíkovo obrovské dobrodružství s družstevním vajíčkem už prostě nikdy nezapomenu :o)

ribejzka
05.06.2012 4 z 5

Povinná klasika, ale taková na kterou se nezapomíná. Nostalgie =)

Juditha
14.04.2012 4 z 5

Knížka, ke ketré jsem se dostala náhodou znovu.Momentálně siji čteme se synem před spaním. To bylo krásné čtení a doufám že bude pro další a další generace