Honzíkova cesta
Bohumil Říha
Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství. Kniha s nezaměnitelnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, která oslovuje už celé generace malých čtenářů.
Nádherná kniha. Když jsme v 1. třídě přečetli Slabikář, četli jsme pak Honzíkovu cestu. Takže jsem se vrátila do svých školních let. Pěkná je i ilustrace Heleny Zmatlíkové.
(audiokniha)
Obešla jsem čtení dětské knihy do Výzvy poslechem audioknihy,jen jsem bohužel narazila na verzi načtenou pro mě hodně otravným ženským hlasem. Bohužel až po doposlouchání celého jsem zjistila že existuje i verze s panem Postráneckým, to by asi bylo jiné posloucháníčko.Ale i tak mě velmi překvapilo jak to vlastně pro mě žádné překvapení nebylo,nečekala bych že jsem si děJ pamatovala z nejranějšího dětství úplně celý. Velmi milá dětská knížka, jen nevím jestli dokáže zaujmout i dnešní děti.Pro mě tenkrát to bylo velké dobrodružství.
V dětství se mi líbila, vzpomínky byly vždy na knihu živé. Po dnešním přečtení se utvrdila krása knihy mého dětství!
Oblíbená kniha mého dětství .S Honzíkem jsem ráda cestovala k babičce a dědovi na vesnici -kde prožívá spoustu dobrodružství. Musím také zmínit krásné ilustrace této knihy od paní Heleny Zmatlíkové. Měla jsem v dětství několik oblíbených knih ,ale tato byla asi moje nejmilejší.
Do svých dětských let jsem se vrátila díky čtenářské výzvě a moc jsem si poslech užila. Úplně se mi vrátila vzpomínka, když jsem knihu Honzíkova cesta jako malá dostala. Opatrovala jsem ji na každém kroku, pořád ji hladila a měla jsem z knížky ohromnou radost :-) Postránecký má úžasný hlas a k Honzíkovi a jeho vyprávění dobrodružství se skvěle hodí, moc doporučuji.
(Audiokniha)
Ke knížce jsem se znovu dostala díky čtenářské výzvě a četla ji večer dětem.
Nádherná knížka, která mě vrátila do dětských let a připomněla mi prázdniny u babičky a dědy.
Nádhera, četla jsem sama, pak svým dětem a i vnoučatům. Nelze než chválit a zase chválit ilustrace paní Zmatlíkové.
Nádhera , čteno znovu kvůli čtenářské výzvě. Chtěla bych být Honzík u babičky a dědečka na vesnici…..aspoň jedny prázdniny :-)
Honzíkovu cestu jsem v dětství měla moc ráda a vlastně mám i dnes, krásná kniha, krásné ilustrace H. Zmatlíkové, čteno díky výzvě - kniha mého dětství.
Mám od dětství tu knihu ráda, i když ve škole jsem se trochu styděla, že jsem přišla s vydáním z roku 1964, tak staré nikdo neměl. Ale mně se líbilo, vonělo a obrázky byly nádherné. Dnes jsem se při čtení zase vrátila do dětství a usmívala jsem se.
zfilmováno venkov prázdniny kamarádi dětská dobrodružství cesta, roadtrip prarodiče a vnoučata české příběhy toulky, výlety vlakem
1957 | O letadélku Káněti |
1977 | Přede mnou poklekni |
1986 | Vítek |
1984 | Dětská encyklopedie |
1976 | Velká obrázková knížka pro malé děti |
Bylo krásné se ke knize vrátit, četla jsem jí jako malá, potom jsem jí četla dětem a po20 letech ji opět držela v ruce. Už se moc těším až jí budu číst vnoučatům