Honzíkova cesta

Honzíkova cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/9458/bmid_honzikova-cesta-abt-9458.jpg 4 1891 1891

Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství. Kniha s nezaměnitelnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, která oslovuje už celé generace malých čtenářů.

Peti
15.06.2020

Milý příběh, který jsme četli synovi před spaním.

saryk93
13.06.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem kupodivu četla poprvé až jako dospělá malému synovi, ale nemá chybu. Jen mě mrzí, že jsem se k ní jako dítě nedostala, vím, že bych se do ní tehdy zamilovala a teď bych měla co srovnávat. Přesto hodnotím plným počtem :)

Aleh
26.05.2020 4 z 5

Úžasná dobrodružství malého Honzíka, který poznává svět na vlastní oči a uši. Je to kniha, která by neměla minout žádného malého posluchače nebo začínajícího čtenáře. 1, vydání pochází z roku 1954, takže mnozí rodiče a prarodiče mohou při čtení svým dětem a vnukům vzpomínat na dobu, kdy i pro ně byla ta Honzíkova dobrodružství těmi nejkrásnějšími a nejpoutavějšími příběhy jejich dětského světa.

Worbitka89
25.05.2020 5 z 5

Takový malý dětský národní poklad - rozmilá knížka pro děti se známými obrázky, se kterou jsem se seznámila na prvním stupni. Už se těším, až ji budu číst svým dětem.

Ishir
19.05.2020 5 z 5

Dobrodružství malého Honzíka.

jirka9453
17.05.2020 5 z 5

Roztomilá dětská knížka, kterou bych zařadil mezi povinné kousky pro děti, které chtějí číst něco pěkného a samy.

m_martina
14.05.2020 5 z 5

Sama jsem na vesnici vyrostla a měla moc hezké dětství. Kniha se mi líbila a přečetla jsem ji opakovaně.

DominaCZ
11.05.2020

Nelíbila.
Nikdy jsem nepochopila to nadšení z každýho vajcete, z toho že koza dojí mlíko ze struku a to jí teče po kopejtku apod.

Ona už tehdejší náplň alá "ach jsem tak zaneprázdněná matka, že nemůžu ani dovézt děcko k matce, tak ho tam pošlu samotné..." bylo úsměvné...protože co se stane tam? Je to děcko opět osamocené, protože babka je ještě v tak mladistvém akčním věku, že vše poběhá a obstará a zařídí a odpracuje v družstvě, že je tam kluk taky sám. To mohl tím pádem pobejt ve městě, vyšlo by to nastejno.

Vše družstevní, všichni milí a ochotní, vše ukážeme, jsme jeden celek.
Nevím, tady se mi to hnusí a podle mě to nemůže děcko zaujmout.
Tehdejší, v tom žijící děcka asi jo, ale dnešní technický placatý 3G děcka už vubec ne.

n.ezn.amy
03.05.2020 5 z 5

Když rodiče nemají čas odvézt Honzíka za babičkou a dědou, rozhodne se cestovat za nimi sám. Na vesnice zažívá dobrodužství s novými kamarády a jeho první dny ve škole. Dnešním dětem už tato kniha asi moc neřekne, neboť nepochopí řeči o JZD, společném vlastnictví apod. Ale přesto v dětství toto byla moje velmi oblíbená kniha, ke které jsem se kdysi rád vracel

Mikkinnen
08.04.2020 3 z 5

Tak nějak nevím. Právě jsem jí dočetl dětem ve školce a mám pocit, že i babička a děda z knihy jsou tak nějak družstevní a honzík se o ně musí dělit s celou socialistickou společností. Jako kdyby si nemohli vzít na těch pár dní dovolenou a být s Honzou. Ale jinak je to taková milá kniha. I když dětem se mnohem víc líbilo čtení z Deníku kocoura modroočka.

Kuža007
21.03.2020 5 z 5

Moje první přečtená knížku. Knížka mého dětství. Poprvé jsem si četl ve svých pěti letech asi.

Šnek86
21.03.2020 3 z 5

Knížku jsem dostal, když jsem odcházel ze školky na základku, kde se po té četla v hodinách, možná ji mám ještě doma s věnováním učitelky.Pro děti asi fajn.

Natálie740
09.03.2020 5 z 5

Knihu jsem poprvé četla s babičkou, když mi bylo 5 let, krásné příběhy obyčejné rodiny na venkově, život v souladu se zvířaty, klukoviny a rodinná pohoda. Ke knížce jsem se vrátila po mnoha letech díky dobrovolnictví u seniorů, kteří milují poslouchat tento krásný příběh, který jim taktéž připomíná jejich mladí a tehdejší bezstarostný život. Knihu jsem onehdy přečetla i se svým mladším bratříčkem, který byl z knihy nadšen a kdo ví, možná se k ní po letech, jako teď já, vrátí i on.

DK197
18.02.2020 4 z 5

AUDIOKNIHA: Klasika, co nám kdysi četla maminka před spaním. A já se přistihla, že už vůbec netuším, o čem to bylo. Možná právě tím jsem si čtení opravdu užila. Přišlo mi to milé, něžné a odlehčené. A dětské pocity vířící hlavičkou naprosto skvěle sepsány. Do toho semtam roztomilá myšlenka zvířátka. A jako bonus ukázka dětské soudržnosti jako protipól toho, že podle dnešní společnosti jsou na sebe děti neskutečně zlé. Dojemné, úžasné a legrační, že vám tolik nevadí, že se tam vlastně nic moc neděje. Uvědomíte si to totiž až potom, co se dospělácky zamyslíte po dočtení na konec. Rozhodněte naservíruji i svým dětem.

Sumeček
16.02.2020 5 z 5

Byla dobrá

Monike
25.01.2020 5 z 5

Super cteni s mymi mrnaty. Hltali kazde slovo a pro me vzpominka na detstvi :-)

Horal123
20.01.2020 5 z 5

Moje první kniha, kterou jsem v prní třídě četl. Proto musím dát 5/5

RendyaDav
18.01.2020 5 z 5

Jako malá jsem si ji ráda přečetla ,jak příběh tak i ilustrace jsou nádherné...A syn ten si ji taky oblíbil na svoje první čtení , díky obrázkům ,které se mu líbily..Tak ho chytlo i malování...

evismaior
30.12.2019 3 z 5

60% - Vím, že jsem to jako dítě četla, ale hlubší vzpomínky ve mně knížka nezanechala. Nicméně je to klasika, takže jsem ji nyní doporučila svému školou povinnému dítku. A musím konstatovat, že pro něj byla kniha velmi nezáživná, zřejmě už je na ni zkrátka starý a navíc sám zná jak město, tak i samotu u lesa poblíž statku v rámci prázdnin, takže příběh mu neměl moc co nabídnout. A popravdě ono se tam taky toho moc neděje. Předškolák Honzík dorazí vlakem (sám, to je na tom asi nejzajímavější) k prarodičům, okoukne prase a kozu, pouští s dětmi draka, Ferda mu sebere kuličku, pak honí kocoura po lese a na konci tohoto prodlouženého víkendu (počítali jsme to a příběh trvá skutečně od čtvrtka do neděle) přijede maminka a odveze si ho. Nejvíc se nám asi líbily krásné a typické ilustrace od Heleny Zmatlíkové.

michaela.97
23.12.2019 5 z 5

Honzíkova cesta = moje dětství ♡.
Neumím si představit, že bych svoje (budoucí) děti o tohle čtení ochudila a doufám, že ji budou v té smršti moderních knížek milovat stejně, jako jsem ji milovala já.