Hořící most

Hořící most
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497667/bmid_horici-most-ypq-497667.JPG 5 2146 2146

Araluenské království se chystá na válku proti Morgarathovi a Will s Horácem doprovázejí Gilana s poselstvím do sousední Celtiky. Celtické vesnice a doly jsou však opuštěné. Tři poslové zjistí, proč tomu tak je, až když objeví hladovou a vyčerpanou dívku Evanlyn: Morgarath poslal své odporné stvůry, aby obyvatele Celtiky zotročily. Zatímco Gilan rychle ujíždí zpátky do Araluenu, aby podal zprávu králi, Will s Horácem odhalí pravou příčinu Morgarathova jednání. Chystá se překvapivý útok ze tří stran a Araluenu hrozí neodvratná porážka – pokud naši dva přátelé něco nepodniknou.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

The Burning Bridge, 2005

Flipper
02.04.2013 4 z 5

Putovanie, zajatie, temný pán... imaginácia a 3x videný Pán Prsteňov nepustia, aby som si pri tomto príbehu nepredstavoval ich (worgulovia - orcovia, Morgarath - Nazgul master atď), ale to je len profesionálna deformácia Tolkienovca a vôbec to neuškodilo. Flanagan pokročil od výchovy k akčnému deju, hluché miesta sa nevyskytujú a zamiešal si polievočku na plno ďalších dielov. Tá magická iskra je to o niečo menšia, než u prvého dielu, ale aj tak stojí za prečítanie.

matej1998
31.12.2012

Výborná kniha plná zvratů a dobrodružství.

fejbl2
01.12.2012 5 z 5

super kniha,těším se na další díly.

motycek
31.07.2012 5 z 5

Možná o něco méně bavila než první díl, ale i tak je to pořád velice slušné čtení. Těším se až se mi dostanou do ruku ostatní knihy. Přijde mi, že svět hraničářova učně je jako skutečný. Skandijci z ledové země.... nebudou to švédští vikingové? Doufám že v trojce proběhne mise rychle, a nebudou děje tak dlouho odděleny.

Saruman
26.07.2012 4 z 5

Z mého úhlu pohledu je Hořící most o něco lepší než nemastný-neslaný první díl, ale pořád mi tam chybí nějaké kouzlo, které by mě ponoukalo přečíst si další díly.

MrsFantasia
23.07.2012 4 z 5

Kniha byla lépe napsaná než první díl, o tom se prostě nedá diskutovat. Už jen jízda do Celtiky způsobuje příjemné mrazení - a to nemluvím o dalších událostech, které se v průběhu objeví.
Navíc - k mé neuvěřitelné spokojenosti - se zde objevuje více scén s mou oblíbenou postavou, Gilanem. Horác se zde ukazuje už ve své vyspělejší verzi a musím se přiznat, že jsem pro něj v závěru knihy uronila nemálo slz, scény s ním se totiž staly doslova strhující.

Postava Evanlin mě nijak zvlášť neuchvátila. V poměrně slušné dávce originality, kterou se autor projevuje, mi přišla lehce klišoidní. Chápu ale, že musel hrdiny nějak obeznámit s Celtickou situací.

Celkově vzato velmi povedená a čtivá kniha, to ale nic nemění na to, že mě závěr svým způsobem velmi zklamal. Nemám totiž ráda, když je děj tak velmi otevřen mezi díly. Chápu, jedná se o velmi dobrý tah pro investora, já však zastávám názor, že jednotlivé knihy by měly být alespoň náznakem odděleny a uzavřeny, což mi zde schází. Proto také dávám čtyři hvězdy místo pěti. :)

Seid
17.07.2012 5 z 5

Mnohem lepsi nez prvni dil a donuti cist cloveka dalsi dily :)

dagnuga
09.05.2012 5 z 5

nej kniha je fakt dobrá

milovnikknih
06.05.2012 5 z 5

super super super
s dalším novým dílem je to vždy užasný.člověka to vtáhne do děje jako by tam byl spolu s hrdiny.

Dorothea
04.04.2012 5 z 5

naprosto úžasná kniha

RouZuše =P
28.11.2011 5 z 5

jedna z nejlepších knížek =))* ...

studentik
05.10.2011 4 z 5

Krásný příběh moc děkuji autorovi za tyto knihy :)

Wolfy141
25.08.2011 5 z 5

Tuhle ságu zbožňuju !!!

rokysek68
23.08.2011

ta kniha je super precetla sem ji asi desetkrat

Ruw
06.08.2011 4 z 5

Zakladní jsem popsal u jedničky a dvojka se v tomto neliší. Akorát Evanlin, která je na jedný stránce klasická protivná holčička z královského dvora, která si ráda nechá sloužit a o stránku dál překypuje odvahou a touhou pomáhat mě nemile dostala.

Pernak
25.04.2011 5 z 5

Je obdivuhodné jak autor dokáže z jednoduchého dost omílaného příběhu vytvořit docela zábavné čtení.