Hostitel
Stephenie Meyer
Hostitel série
1. díl
Melanie Stryder se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ – její vetřelecká „duše“ – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2009 , Tatran (Bratislava)Originální název:
The Host, 2008
Knihu jsem si přečetla na doporučení mojí mámy, a už tehdy při prvním čtení mě nadchla. Tentokrát jsem se rozhodla, že si jí po pár letech zopakuji, jestli to bylo jen chvilkové okouzlení, nebo se z toho vyvinulo i něco dalšího, trvalejšího. A s potěšením musím konstatovat, že vyvinulo :)
Knihu jsem přečtla téměř jedním dechem během pár dnů. i když musím uznat, že teď napodruhé už mi ten konec a to drásavé rozhodování Wandy připadalo místy až příliš sladkobolné a táhnoucí se jako sirup. I přes to je ale tato kniha někde kolem mého vrcholku čtenářské oblíbenosti a za čas si jí určitě s chutí přečtu znovu.
Nevěděla jsem, co od toho čekat. Pod dojmem Stmívání jsem čekala úplně něco jiného. Začátek byl dost těžkopádný. Ale pak se to rozjelo a já to dočetla jedním dechem. Krásný příběh a úžasná knížka.
Začátek knihy nic moc,ale pak se příběh parádně rozjel.Přečteno jedním dechem.Knihu mám doma a rozhodně jsem ji nečetla naposled.Jedna z nejlepších knížek co jsem kdy četla
Přes pomalejší rozjezd to bylo příjemné překvapení. Wandě i Mel jsem držela palce, konec úplně překvapivý nebyl... Myšlenka knihy byla zajímavá, zpracování za ní nepokulhávalo. Celkově se mi Hostitel četl opravdu dobře.
Pro mě naprosto skvělá kniha...kterou když jsem přečetla, tak jsem byla sama na sebe naštvaná, že už jsem jí přečetla, tak moc jsem jí chtěla číst. Úžasný příběh, na zamyšlení....no a na kterou stranu se přiklonit...kdo je horší....doporučuji...ke knize se určitě jednou vrátím.
Moc často se mi nestává, abych knihu přečetla jedním dechem jako Hostitele. Naprosto boží knížka..! :)
Zatím jsem viděla pouze film. Knihu mám koupenou a nemůžu se dočkat, až si ji přečtu. :D
Nejdříve jsem se do ní nemohla začíst. Vrátila jsem se k ní po nějaké době a přečetla jí jedním dechem. Skvěle napsané :-)
Takže mé dvanáctileté já, které právě dočetlo Twilight se rozhodlo, pořídit si tuto knihu, protože hej, napsala to ta samá spisovatelka, co stvořila Edíka. Ale po dvou stránkách z této gigantické knihy, udělalo druhé rozhodnutí, a to nechat knihu na polici. A v tuto chvíli na scénu přichází mé starší já, které dává všemu druhou šanci a v tomhle případě, jsem měla jediné štěstí. Jak může být něco tak čtivého od stejného autora, který napsal knihu o blikajících upírech?
Tohle je naprosto úžasná kniha. Prostě nemám slov .... jen ten nápad je naprosto úžasný. Tak tohle bych do Stephanie neřekla.Opravdu doporučuji !!!
Tahle kniha... nemůžu vám říct jaká je. Na to neexistují slova. Nejbáječnější, nejůžasnější a nejlepší stále nevystihují co vám o ní chci říct.
Upřímě nenávidím ale spíš nechápu lidi co ji odsuzují. Bud nejsou obecně na tyto knihy, nebo mají špatný věk.....mě tato knížka jednoduše ohromila.
Stephanie je jedna z mála, které se mezi mořem spisovatelů a spisovatelek, podařilo to, o co se snaží snad všichni. Dokázat že U LÁSKY NA VZHLEDU NEÁLEŽÍ....... nebo to alespon popsat tak pravdivě jako se to snad ještě nikomu nepodařilo.
U JINÝCH KNIH-Spisovatelé si mohou DONEKONEČNA popisovat jak je jejich hrdinka obyčejná, až hnusná-má tlustý nos, malé oči, moc malou pusu nebo obyčejné hnědé oči, odstáté uši a buclaté tvářičky-ale dohromady to třeba dává docela milý obličej.... a pak jsou tu jejich kluci-dokonalí, nádherní, všechny holky po nich šílí a naprosto nepřipadá v úvahu, že by si vybrali právě ty "obyčejné" holky... A ZÁZRAK!!!
U TÉTO KNIHY-Wanda má chyby-např. přehnanou obětavost
-Ian má chyby-např. předsudky
SPOILER!!!! Ian Wandu málem udusí (má chyby) a pak si uvědomí že ji miluje. Wanda se proplete mezi složitostmi jejích citů a zjistí že ho taky miluje, ale Melanie jí brání se tou možností zaobírat. A pak tu byla zkouška pro Iana, když uviděl Wandu-její pravou podstatu-jako malou chobotnici. Zamiloval se i do oné opravdové Wandy a když jí ostatní lidé jeli vybrat tělo, řekl že s nimi nepojede, protože je mu jedno jaké bude mít Wanda tělo. JAK BUDE VYPADAT...BYLO MU TO FUK..........
A TOMUHLE, DÁMY A PÁNOVÉ, TOMUHLE ŘÍKÁM LÁSKA!!!!!
MIMOCHODEM: MILUJU IANA (JAK UŽ JE ASI VŠEM JASNÝ) A VE WANDĚ JSEM SE VIDĚLA JAKO MÁLOKDO V MÁLOKOM.
Tahle knížka je prostě úžasná. Docela jsem se i posmála když jsem byla na konci a bylo tam napsané " Stephanie Meyer konečně napsala svůj první román pro dospělé." - nepřislo mi to nějak nepochopitelné. Vanda mi připadala víc jako člověk než většina z jeskyně a to se mi na tom nejvíc líbilo. Úplně jsem se spojila s hlavní hrdinkou. Smála jsem se, když se smála ona, brečela jsem , když brečela ona....
Nejhorší byl konec. Myslela jsem si že to skončí fakt blbě a nechtěla jsem číst smutné konce, ale nakonec zvítězila má zvědavost a já ji v slzách dočetla. Takhle hodně mě dojme málo která kniha.
Meyer příště napíše o důtkách. Tolik obětování a sebemrskačství jejích hlavních hrdinek se jen tak nevidí. Je tam vidět určitý posun než ve Stmívání, ale nikterak velký. Jak tu někdo psal, Meyer netuší, jak psát z pohledu hlavní hrdinky a podsouvá myšlenky jiným postavám. Steph, choď do kurzu s názvem: Učíme se psát knihu.
Nejhezčí kniha co jsem kdy četla. Je to nádherný příběh, rychle a jednoduše se četl. Byla jsem z ní nadšená. Všem moc doporučuji. Oproti tomu filmové zpracování nedopadlo moc dobře :)
antiutopie, dystopie, kakotopie zfilmováno budoucnost okupace první láska mimozemšťané paraziti, cizopasníci zánik lidstva pro dospívající mládež (young adult)
2005 | Stmívání |
2009 | Hostitel |
2009 | Rozbřesk |
2008 | Nový měsíc |
2021 | Půlnoční slunce |
Ze začátku se mi děj zdál příliš rozvláčný a nezajímavý, ale už po pár stránkách ''vybuchla bomba" a strhující příběh mě vtáhl do děje. Velice se mi líbil nápad, provedený se všemi detaily. Oproti filmu zde bylo popsáno více podrobností a také vztah mezi Wandou a Melanii. Určitě všem doporučuji knihu i film.