Hostiteľ

Hostiteľ
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30442/hostitel-30442.jpg 4 2901 2901

Hostitel série

1. díl

Melanie Stryderová odmieta opustiť svet. Náš svet sa stal terčom invázie neviditeľných nepriateľov. Ľudia sa stali hostiteľmi týchto votrelcov. Prišli o mysle, zatiaľ čo ich ľudské telá zostali nedotknuté a bez očividných zmien pokračujú v živote. Väčšina ľudstva podľahla. Melanie, jedna z posledných „divých“ ľudských bytostí, ktoré prežili, sa dostane do zajatia a je presvedčená, že to znamená jej koniec. Pútničku, votreleckú „dušu“, ktorú vložia do Melaninho tela, varujú pred nebezpečenstvami, ktoré predstavuje život vo vnútri ľudského tela: pred ťažko zvládnuteľnými emóciami, presýtenými zmyslami, priveľmi živými spomienkami. Na jednu z ťažkostí však Pútnička nebola pripravená vôbec: bývalá obyvateľka jej tela odmieta vzdať sa vlastníctva svojej mysle. Pútnička pátra v Melaniných myšlienkach a dúfa, že sa dopracuje až k príčinám pretrvávajúceho odporu, ktorý im ľudia jednostaj kladú. Namiesto toho však Melanie zaplní myseľ Pútničky predstavami muža, ktorého Melanie miluje – Jareda, človeka, ktorý žije kdesi v úkryte. Pútnička nie je schopná vyslobodiť sa z objatia túžob svojho tela a začína túžiť po mužovi, ktorého – ako jej káže jej úloha – má odhaliť. Sily, ktoré sú mimo nich, nakoniec premenia Pútničku a Melanie na nedobrovoľných spojencov. Spolu aj podniknú nebezpečné a neisté pátranie po mužovi, ktorého obe milujú.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Host, 2008

Lenka.Vílka
04.06.2014 2 z 5

Nuda, nuda, nuda...tema bylo fajn, napsane to bylo hezky a fajn, mela jsem predsudky (stmivani jsem zavrhla po druhem dile), ale hostitel ma stejnou vadu na krase jako stmivani. Je to tak brutalne naivni, az z toho vsechno boli...dokonce jsem videla i film a nastalo prekvapeni: nedokoukala jsem ho se sebezaprenim (narozdil od knihy) a libil se mi vic (to se moc nestava)...

CoffeeManiac
04.06.2014 5 z 5

Knížka, kterou jsem si po prvním přečtení zamilovala tak, že jsem jí četla už devětkrát :D

Kerdix
02.06.2014 5 z 5

Naprosto úžasná knížka která mi vyrazila dech! Ze začátku mi to sice přišlo trochu pomalejší, ale druhá polovina byla naprosto dokonalá! Naprosto mě odrovnala. At jsem od ní čekala cokoliv, tohle to nebylo. Doporučuji všem. Příběh je psaný tak.. čtivě a pro mě dokonale zpracovaný že nemám co knížce vytknout. Přečetla jsem ji už třikrát a rozhodně se mi do rukou ještě několikrát dostane.

VerčaSvozi
02.06.2014 4 z 5

Ze začátku jsem knihu naprosto nechápala, ale pak mě chytla a jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Doporučuju pokud máte rádi sci-fi :D

tigrislinda
30.05.2014

Jedna z mých nejoblíbenějších fantasy, stejně skvělá jako autorčina upírská sága. Nemohla jsem se odtrhnout . Čte se sama jedním dechem . Pokud máte rádi tento žánr - vřele ji doporučuji, nebudete zklamáni!!!! Pět hvězdiček!!!

Gallaxy
24.05.2014 4 z 5

Zajímavý námět ke zpracování. Bohužel místy mi přišly popisy velmi zdlouhvé. byla jsem natěšena na vyústění celého příběhu, a hle ono se vážně povedlo :)

NeznámáL
22.05.2014 5 z 5

Pěkně zpracovaný příběh. Podle mého názoru je Hostitel mnohem zajímavější Meyerové knížka, než celá Twilight Sága dohromady. U knížky jsem se nenudila, a že jsem celkem náročný čtenář. :) Určitě doporučuji. :)

Blaník8
12.05.2014 3 z 5

Už jsem dlouho nečetla nějakou vědeck.fantastiku, sáhla jsem na doporučení po knize téhle autorky.Srovnání spisovatelky se S.Kingem a I.Asimovem mi připadá trošku nadnesené, postavy S.Kinga mi obvykle,,vrazí,,obě ruce do hrudníku, popadnou mi do nich srdce a sevření nepustí do konce příběhu...když milují..bolí mě srdce s nimi...když se trápí, trpím taky..:-) proto asi všichni čteme..:-)..v tomhle příběhu jsem stála trochu opodál:-(..ale děj a nápad je čtivý,stránky mi utíkaly pod rukama..možná to jen úplně není můj šálek kávy, možná jsem fanynka něčeho/někoho/ jiného ale nelituju !!...:-)

kristynakris
11.05.2014

Knížce jsem ze začátku vůbec nemohla přijít na chut. Nemohla jsem se začíst a čtení jsem neustále odkládala.
ALE ve finále jsem se do ní začetla takovým způsobem že jsem jí dočetla během dvou dnů a byla jsem nadšená =)
Strhující a neuvěřitelný příběh.

wiix
11.05.2014 5 z 5

Na rozdiel od iných diel tejto autorky bolo toto dychberúce a zamysleniahodné. Scifi príbehy o mimozemšťanoch ma ani trochu neberú, ale toto bola výnimka potvrdzujúca pravdilo a som rada, že som na ňu natrafila. Veľmi pekne popísaná psychologická hodnota človeka a jeho duše spolu s vymysleným svetom so svojou hierarchiou, veľmi dobré!

clever.potheat
09.05.2014 5 z 5

Jedna z mála knih, kterou jsem četl více než jednou.

Kituna
21.04.2014 4 z 5

opravdu velice zajimave .. naprosto necekany konec .. mozná si to nekdy prectu znova!

Hann110
21.04.2014 5 z 5

Popravdě jsem předpokládala knihu na styl Stmívání, byla jsem příjemně překvapená. Kniha má sice tentýž romantický nádech ale děj je mnohem propracovanější a i přes to že na Stmívání nedám dopustit, musím uznat že Hostitel je úplně jiná úroveň. Skvělá kniha s celkem originální zápletkou, vřele všem doporučuji. :)

blueberrypink
17.04.2014

Velice dobrá kniha, překvapila mne a rozhodně jsem ji nečetla naposledy!

martina321
15.04.2014 5 z 5

Tak skvělou knihu jsem už dlouho nečetla! :) Jen mě mrzí, že jsem ji přelouskala za necelé dva dny a více si ji "nevychutnala", ale skutečně jsem se od ní nemohla odtrhnout! :DD

Doménika
26.03.2014 5 z 5

Jedn z nejlepších knih co jsem četla. :D Zatim jsem nenašla knihu co by ji překonala :D

Pearka
18.03.2014 5 z 5

Pro mě jedna z těch nejlepších knih!

juliekrocova
17.03.2014 5 z 5

Stephenie Meyerová příjemně překvapila.. Propracovaný příběh, hlavní zápletka, otevřený konec.. Kniha se mi moc líbila a přečtu si ji znovu.

Shinju
15.03.2014 1 z 5

Film byl lepší :)

Erica
08.03.2014 4 z 5

Na sci-fi moc nejsem, ale tohle se mi líbilo. Bude to i tím, že mám moc ráda ich-formu.