Hostující profesoři

Hostující profesoři
https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93024/bmid_hostujici-profesori-IXe-93024.jpg 4 418 418

Komika nejlepšího románu z univerzitního prostředí, inspirovaného autorovými osobními zkušenostmi, nestojí jen na rozdílech anglického a amerického univerzitního systému, ale především na situacích, v nichž se ocitne anglický pedagog coby hostující profesor v Kalifornii, a jeho americký kolega, působící dočasně v Anglii. 2. vydání... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

Changing Places, 1975

astroweb
01.09.2013 5 z 5

Přečetl jsem už podruhé, ne-li potřetí, pořád se mi to líbí. Vtipné, inteligentní.

Elisa.Day
08.08.2013 4 z 5

Četla jsem před lety a teď už si vlastně jen stěží vybavím, o čem že to bylo. Ale ten závěr, tak ten si teda pamatuju dodnes! ;-)

Elyv
26.10.2012 5 z 5

Výborné počtení, skvěle a velmi vtipně napsané. Užívala jsem si změny stylu psaní románu s každou kapitolou a otevřený závěr mě kupodivu vůbec nepobouřil, snad se mi zdál dokonce vhodný. Nemám prostě žádné výtky.
Zkrátka úžasná kniha, kterou určitě doplním svou knihovničku a v budoucnu se k ní ráda vrátím.

Petrvs
25.10.2012

Milé, chytré, úsměvné počtení, přičemž jednou jsem se smál doopravdy nahlas. Děj se sice potácí jako flamendr nikam odnikud, ale zase čtenáře potěší humor, střídání forem a vůbec celkově přívětivá atmosféra. Saturnin je sice srdcovka (s houbičkami shi-take), ale tohle počtení spadá do podobného ranku...PS: byť byl chytře podaný a sofistikovaně zabalený, stejně jsem autorovi ten otevřený závěr neodpustil. Já to prostě beru jako podraz...

janacheca
30.09.2011 4 z 5

Výborná knížka, bezstarostný humor, zlepší Vám náladu. Určitě lepší než následná pokračování. Doporučuji.

Apache
30.11.-0001 5 z 5

Brilantní, vtipný a nesmírně zábavný román z vysokoškolského prostředí konce 60. let se odehrává současně na dvou místech v Anglii a v Americe, přičemž Anglii vnímáme očima Američana a naopak. Jednotlivé kapitoly jsou napsány pomocí různých literárních postupů - např. formou dopisů, novinových zpráv, klasického románu či deníkových zápisů (jedna je dokonce koncipována jako filmový scénář). Nezapomenutelná klasika, kterou doporučuji všem, kteří jsou fanoušky 60. let, zajímají se o Jane Austenovou (jedna z postav je odborníkem na její tvorbu) či prostě jen mají rádi inteligentní humor a zajímavé lidské příběhy. Spokojenost zaručena.