Hra s ohněm
L. J. Shen
Milostný příběh poznamenaný bolestí a zpečetěný lží. West je „bad boy“ na cestě ke sebezničení, Grace zjizvená dívka, která nemá cíl. On je problém, ona lúzr. Potom co West vpadne do jejího klidného života, Grace se do něj bezhlavě zamiluje. Ale když si člověk hraje s ohněm, může se spálit...
Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2021 , BaronetOriginální název:
Playing with Fire, 2020
L.J.Shen jsem si hrozně oblíbila. Podle mě je jedna z nejlepších autorek romantiky typu "láska - nenávist". V jejích knížkách je vždycky skvěle vykreslená chemie mezi hlavními postavami. Příběhy mají parádní atmosféru, kde hltáte každé slovo a pořád čekáte, jak to bude dál. Tahle knížka v tomhle není výjimkou.
"Když jsi měkká, zvládneš toho víc. A když toho zvládneš víc, svět tě nedokáže zlomit.“
Okamžitě jsme si zamilovala Westa a Grace a jejich vztah měl obrovskou dynamiku a moc mě bavil. Navíc ty jejich přirovnání, které po sobě házely byly dokonalý a fakt jsem se u nich nasmála - "Od toho telefonátu jsi byla užitečná jako jeptiška v bordelu."
"Tenkrát mi došlo, že ne všichni hrdinové mají plášť. Někteří nosí špinavé džíny Diesel, blundstonky a otrhaná trička."
Přece jen se, ale tato knížka od ostatních knížek L. J. Shen něčím liší, a to tím že má podle mě větší hloubku. Postavy jsou skvěle propracované a tvrdě poznamenané tím, co zažily. Vše navíc působí celkem uvěřitelně. Protože proč by se West nemohl chovat jako West, když musí žít s takovou tíhou.
"Důvěra znamená vložit svůj optimismus do někoho jinýho, teda přesná definice hlouposti."
Za mě opravdu parádní knížka, kterou jsem si užila od první do poslední stránky.
"Zapomněl jsem, jak mám dýchat, aby to nebolelo. Zapomněl jsem, že život je o něčem víc než o vydělávání peněz a přežívání. Zapomněl jsem, že když si hrajete s ohněm, nakonec se spálíte."
láska sport pro ženy tajemství romantika milostné vztahy oheň
2019 | Vicious: Divoká láska |
2019 | Barva půlnoci |
2020 | Ukradený polibek |
2020 | Scandalous: Šokující láska |
2020 | Ruckus: Šílená láska |
(SPOILER) Shen jako autorku miluju. Všechny její knihy a tato není výjimkou.
Oba hrdinové jsou poznamenaní - fyzicky i psychicky. Kniha vám ubíhá pod očima, protože je to Shen, která píše poutavé a ani chvíli se nenudíte. Dynamika, s jakou je to napsáno, je skvělá. Je to drsné, pikantní, romantické, smutné a na konci i sladké
Rozhodně doporučuji.
„Hrajeme si s ohněm,“ pronesl ochraptěle.
Přikývla jsem a zadívala se mu na rty. Chtěla jsem pokračovat. V jeho náručí jsem si nepřipadala ošklivá, ani když se rukou dotýkal mojí jizvy.
„Už jsem ohněm prošla, takže vím, do čeho jdu.“ Chvěl se mi hlas, ale každé slovo chutnalo jako vykoupení a změna. Jako znovuzrození. „Jsem ochotná tu cenu zaplatit.“
Zavřel oči, ostře se nadechl, jako by ho ta věta zabolela.