Turnaj na Gorlanu
John Flanagan
Hraničářův učeň - První roky série
1. díl >
Prolog k mezinárodně úspěšné sérii Hraničářův učeň Dlouho předtím, než se z nich stanou hrdinové, jsou Crowley mladým hraničářem a Halt uprchlíkem ze země za mořem… Zrádný baron Morgarath shromažďuje pod svým praporcem další šlechtice hladové po moci. Král Osvald chřadne a princ Duncan – dá-li se věřit zvěstem – pustoší sever země. Halt a Crowley se vydávají prince hledat, aby ho požádali o pomoc a pak mohli obnovit oslabený hraničářský sbor. Kdysi loajální hraničáři jsou roztroušeni po celém království. Podaří se je opět spojit k boji za svou zemi? Dva mladí muži musejí připravit své plány dříve, než začne každoroční turnaj na hradě Gorlanu, protože tentokrát bude v sázce mnohem víc než jen to, kdo se stane vítězem. Pokud si Morgarath prosadí svou, dojde na souboj o život – a o počátek nové vlády.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2016 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Tournament at Gorlan, 2015
Opět se ukázalo, že J. Flanagan prostě psát umí. Turnaj na Gorlanu je skvělá kniha, která je velmi čtivá, vtipná a plná akce. Doporučuji.
Na tuto knížku jsem se těšila asi jako dítě na Vánoce. Mám z ní rozporuplné pocity. Asi mi chybí Will a jeho geniální plány. Z hraničářského světa tu nic nového není, jen tlupa dospělých hraničářů, co už vše umí. Plný počet hvězdiček dostává hlavně Halt za mokrou košili (sexy).
Když jsem se dozvěděla, že vyšla kniha o mé nejoblíbenější postavě z Hraničářova učně, doslova jsem skákala radostí. John opět nezklamal. Kniha se čte prakticky sama, setkáváme se s novými postavami a nechybí ani autorův specifický smysl pro humor. A hlavně - je tam Halt! Toho ubručeného Hiberňana si prostě nelze neoblíbit :-).
A John Flanagan opět prokázal, že je mistrem svého řemesla.
Celý můj názor zde:
Když mi knížka konečně přišla museli jsme se se strejdou dohadovat, kdo bude číst jako první. :D Dopadlo to tak, že jakmile jeden odešel, druhý si hned knížku vzal. :))) Ale teď už k samotnému příběhu. John Flanagan má výborný styl psaní. Těžké chvíle dokáže odlehčit dobře mířeným vtipem a stránky vám pod rukama jen mizí. Celé to skončilo dost otevřeně, a i když už z Hraničářova učně trochu tuším co bude následovat, moc se těším na pokračování.
Kniha se, jak je zvykem u Johna, četla sama, zhltl jsem ji během pár dní, což se mi už dlouho nestalo. S dějem jsem byl naprosto spokojený a nemůžu se dočkat další knihy od Johna. :-)
2008 | Rozvaliny Gorlanu |
2014 | Hraničářův učeň 1-12 |
2012 | Vyděděnci |
2008 | Hořící most |
2014 | Královská hraničářka |
Velice se mi kniha líbila...setkání Halta s jistou diplomatkou bylo geniální :) Opět svižně a čtivě napsané,humor nechyběl...autor mě jako vždy nezklamal :)