Království
Amanda Stevens
Hřbitovní královna série
Amelia Grayová restauruje staré hřbitovy a píše blog o všem, co souvisí s tradicí pohřbívání na americkém Jihu. Kromě toho má také schopnost vidět duchy, o čemž však – na rozdíl od těch prvních dvou věcí – málokdo ví. Poté, co se málem stala obětí pomateného vraha, vezme Amelia zakázku na obnovu starého hřbitova v městečku Asher Falls v Jižní Karolíně. Brzy však začíná mít neblahé tušení, že se zde ocitla z úplně jiného, mnohem temnějšího důvodu… Proč se na dně Zvonkového jezera nachází ještě jeden hřbitov? Proč to Ameliu pořád táhne ke hrobu, který objevila v lese? Jako by Asher Falls, tomu chřadnoucímu království, někdo sežral duši. Lidi, domy, dokonce i samotný vzduch, všechno jí zde připadá poskvrněné, nasáklé zlem. K obnově může dojít ale jedině tehdy, pokud nejprve Amelia objeví pravdu. Pravdu o Asher Falls – i pravdu o sobě samotné… Druhý díl z vynikající série Amandy Stevensové o Hřbitovní královně, který doslova uchvátil čtenáře po celém světě.... celý text
Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
The Kingdom, 2012
Tento díl se mi líbil mnohem více než první.. Silný příběh odkrytí tajemství, duchové až hmatatelní :-D, souboj dobra se zlem, atmosféra.. Výborně vykreslené, člověk cití mrazení.. Brrrr.. :-) Vřele doporučuji :-)
Trochu mi bylo líto, když jsem se dozvěděla, že v tomto díle nebude figurovat Devlin, nicméně v závěru to vůbec nevadilo a díl musím hodnotit jako naprosto povedený. Konečně jsme se dozvěděli více o původu Amelie. Bylo to napínavé a opět neskutečně čtivé. Těším se na další díly.
Další napětí z úžasné série. Tentokrát jsme se dozvěděli pravdu o původu Amélie, kdežto Devlin zde nebyl (škoda, těším se na další díl). Zlo na hřbitově bylo napínavý. A odhalení vražedkyně taky. Navíc se objasnili i ostatní věci, takže opět super.
Knihu jsem četla před časem, ale pamatuji si, že mě pohltila stejně, jako první díl. Série je výborná.
O stupeň lepší než předchozí díl. Nemám jedinou připomínku negativní, příběh obsahoval vše potřebné - sympatickou hrdinku, mrazivou duchařinu, krvavou vraždu, temné tajemství, vztahový propletenec, nečekané zvraty, odporné záporáky, nejednoznačné spojence. Prostě lahůdka. A to nemluvím o krásných popisech (čímž vzdávám hold květnatému překladu). Ihned sahám po dalších dílech.
Tenhle díl se mi líbil více než první, už jen odhalení Amélie o svém narození. Nápad zaplaveného hřbitova byl super! Běhal mi mráz po zádech.
I v tomto díle se Amelie vydává restaurovat starý hřbitov, tentokrát do města téměř odříznutého od světa. Už po příjezdu se začnou dít podivné věci a místní se k ní chovají jako k vetřelci. Časem se však ukáže, že je s tímto mistem spjatá víc nez čekala a navíc jí cosi pronásleduje a podle všeho to není jen duch. I tento díl se mi líbil a navíc nám autorka odhalila Ameliin původ a okolnosti provázející její narození.
Úplné odbočení od hlavní dějové linky (Devlin), pro někoho na překážkum, ale za mě rozhodně plus a hltala jsem stránku za stránkou až do konce :)
minulost, duchove, rodina, němá tvář, akce..... pecka!
Druhý díl o Amélii mě velmi bavil. Sedl mi styl psaní, lehce se četlo, stránky se otáčely velmi rychle. Vrhám se na další díl.
Druhý díl o Amélii, když odmyslím ty duchařské nesmysly, tak dobré napínavé čtení, jdu teď na třetí díl, ale už mi připadá, že se vše opakuje.....uvidíme
Uf - prostě fantastické čtení, snad ještě lepší než první díl. Tentokrát se pohroužíme do temné minulosti Amelie a odhalíme její temné narození a i důvod, proč je taková, jaká je. Její matku jsem odhadla rychle, přesto otce jsem tipovala mezi 2 muži. Každopádně nový hrdina Thane byl chvíli dle mého na straně dobra a jednou na straně zla, ale skutečnost byla jiná.
Závěr fantasticky vybičován do dramatičnosti.
Moc se těším na další díl. Opět mohu knihu jen doporučit.
Opět skvělý příběh o Amélii a další zajímavé informace z jejího života. A teď rychle na další díl :)
Teda, to byla jízda! Napínavý, strašidelný a zase opět silný románek.Nemam zrovna romány moc ráda,ale tady to bylo hodně zajímavý a ani samotná jsem si nebyla jistá, kterýmu chlapovi
bych měla vlastně fandit,komu v příběhu vůbec věřit a co se bude dál dít,co vlastně tam je, za to velké zlo.Dost věcí se vysvětlilo,ale ještě některé zůstaly skryté a já jdu hned na další díl!
Stou to sérií si nějak nemůžu pomoct protože se nemůžu odtrhnout odknížek dřív než jí přečtu takže nechodim ani spát dokonce jsem řekla že tu sérii už ani nechci :D samozřejmě že to neni pravda jenom mě rozčiluje jak mě ty knížky nutí být vzhůru až do druhýho dne do rána. A pro ostatní čtenáře podobných knížek jako je tato vřele doporučuji :)
Oproti prvnímu dílu, po němž jsem byla vcelku zklamaná, byl tento díl o level lepší. Konečně jsme se dozvěděli více o Amélie a jejím původu a daru. Doufám, že další díl bude stejně dobrý nebo ještě lepší.
detektivní a krimi romány duchové a přízraky hřbitovy strašidelné příběhy záhrobí
2012 | Okřídlená duše |
2013 | Království |
2020 | Probuzení |
2014 | Prorok |
2018 | Návštěvnice |
Podepsala bych se bez výhrad pod komentář čtenářky MagdalenaSlabá.
Nápad Amandy Stevensové má velký potenciál, který ale podle mého názoru není dostatečně využitý. Perfektní je zasazení do reálií, dějství příběhů, v tomto druhém díle i zasazení do tajemného místa, lesy, jeskyně, zatopený hřbitov, odlehlé místo. I tajemná znamení a čarodějnictví přispívají k super temné atmosféře. Ale mě v hlavě vyvstávají úplně stejné otázky jako u MagdalenySlabé. Jaká je vlastně podstata tajemných sil? Co je čiré Zlo? Jednou hlasy, jednou vítr, jednou hmotná podstata s drápy? Jaká to má pravidla? Zatím mi to přijde spíš jako galimatyáš, který nedává moc smysl. Alespoň jsme se dozvěděli něco o Améliině původu a původu jejích schopností.
Nicméně jako odpočinkový duchařský příběh to plní svou funkci. Zvládla bych to i strašidelnější. Dám si pauzu a uvidím, jestli zase někdy dostanu chuť na výlet mezi duchy.