Hrdina
Samantha Young
Samostatný příběh od autorky oblíbené série Dublin Street. Pro Alexu Hollandovou byl vždycky hrdinou její otec… dokud nezjistila, že ona a její matka nebyly jedinou rodinou, kterou měl. Zrazená a nejistá se snaží aspoň uspět ve své profesi, ale když má v popisu práce schůzku s Cainem Carrawayem, povolí jí nervy. Tenhle nádherný, úspěšný muž je s její minulostí až příliš spojený. Jak se tedy vlastně stalo, že kývla na jeho nabídku stát se jeho asistentkou? Přestože Caine není právě vzorný šéf, navzdory minulým i čerstvým sporům je to k sobě začíná táhnout.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2016 , Ikar (ČR)Originální název:
Hero, 2015
Kniha se mi neuvěřitelně líbila. Pravda, slovenský překlad mě vůbec nezaujal, ovšem originál byl naprosto skvostný. Četla jsem 2x, a troufám si říct, že u tohoto čísla nezůstanu :)
Doporučuji všem, kteří mají rádi odreagování od reálného světa a rádi se ponoří do světa boháčů, neodolatelných mužských hrdinů a skvělých hlášek, které vás pár nocí nenechají spát.
Kniha byla čtivá měla jsem ji hned přečtenou jen z důvodu jak to všechno dopadne ale stejně mi tam něco vadilo příběh byl trochu přitažený za vlasy v několika situacích nevím no ale jinak klasika od Samanthy, její knihy mam ráda ale na serii Dublin Street to nemá :-D
Kvalitní autor má nevýhodu v tom, že jsou od něj po čase očekávány určité standardy, mnohdy i určitý směr a styl. Já však oceňuji, když si nenechá vzít svobodu vyjádření a stvoří na co má zrovna chuť.
V tomto případě lehce nereálnou pohádku, která pravda kombinuje nesourodé zápletky, kdy úvahy nad jejich pravděpodobností mohou někoho opravdu iritovat, mně však v tomto oddechovém díle nijak nevadily, ale také zajímavé postavy, perfektní výměny a výjimečně vtipné dialogy. Především pohotové odpovědi hrdinky stály za to.
Mne moc bavila, kvalitou se Dublin Street nerovná, ale myslím, že se o to autorka nesnažila.
Dávám čtyři, za přece jen dlouhé rozhodování v závěru, které všeobecně moc nemusím, ale jinak moc pěkné čtení, s povedenou českou obálkou, které v budoucnu ještě otevřu.
Moc se těším na autorčiny další knihy!
Jak se mi líbila série počínající Dublin Street, tak Hrdina je opravdu méně povedený. Asi nikdo neočekává od podobných knih, že budou úplně reálné a bez použitých klišé, je to spíš pohádka. Nicméně autorka zde tak moc kombinovala, až spíš překombinovala. Těch klišé je v ději opravdu hodně a zápletka se tím stává ještě víc neuvěřitelnou. Použity byly snad všechny možné zvraty, které se v romantické literatuře vyskytují. Jazykově a stylisticky se mi kniha líbí, ale z hlediska celkového dojmu rozhodně nejde o autorčino nejlepší dílo.
.... dočetla jsem s totálním sebezapřením, nějak knihy neodkládám. Neskutečně přitažené za vlasy, nereálné. A obě hlavní postavy na "facku". Naprosté zklamání.
Tu jednu hvězdičku to má jen za jméno autorky.
2013 | Dublin Street |
2014 | London Road |
2019 | Bez rozloučení |
2017 | Scotland Street |
2020 | Struny lásky |
Včera jsem odpoledne knihu koupila a večer byla dočtená. Kniha se suprově četla a troufám si tvrdit že je to jeden z nejlepších příběhů co S.Y. napsala :-) líbilo se mi že kniha je napsána v větším časovém rozmezí a né že se všechno zvrtne za tejden :-)