Smrt ve Vratislavi
Vlastimil Vondruška
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Vyslanec českého krále jedná ve Slezsku, ale zmizí a nikdo netuší, co se mohlo stát. Protože jde o ožehavou diplomatickou misi, je třeba postupovat taktně. Král Přemysl II. Otakar samozřejmě nechce nechat pátrání jen na vratislavských úřadech, proto posílá do Slezska v přestrojení svého věrného služebníka Oldřicha z Chlumu a jeho pomocníky panoše Otu a velitele Diviše. Jakmile však ti tři dorazí do Vratislavi, dojde k vraždě, která nejen že pátrání zkomplikuje, ale odvede jejich pozornost zdánlivě úplně jiným směrem.... celý text
Opět výborný historický román. Konečně vydavatel či autor přišel k rozumu a přestal trvat na 250 stránkách. Díky tomu není konec useknutý, ale dodělaný do konce (díky tomu má kniha téměř 300 stran).
detektivní a krimi romány 13. století napětí Vratislav Slezsko romantika historické detektivky České království
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Nechápu, jak dokáže autor takovou knihu napsat každé dva měsíce. Napínavé čtení od začátku až do konce. Pojednání o lidské chamtivosti, která je opět v dobách Přemysla II. Pěkně popsán myšlenkový pochod vyšetřovatele Oldřicha z Chlumu a opět Ota je obětován jako zdatný milenec. Doporučuji všem čtenářům historických detektivek.