Scandalous: Šokující láska
L. J. Shen
Říkají mu Mute z určitého důvodu. Je tvrdý, chladný, vypočítavý a promluví jen zřídka. Když už to udělá, tak se vyjadřuje s pohrdáním. Když už to udělá, tak nepromluví na mě. Když už to udělá, tak mi v břiše létá hejno motýlků. Je mu třiatřicet. Mně je osmnáct. Je to otec samoživitel a obchodní partner mého otce. Já jsem pro něj i pro jeho dceru jen dítě. On je pro mě citově nedostupný. Ale já k němu cítím to, co bych neměla. Trent Rexroth mi jednou zlomí srdce. To je nad slunce jasné. Přesto si od něj nedokážu udržet odstup. Skandál je to poslední, co moje rodina potřebuje. Ale přesně ten způsobíme…... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2020 , BaronetOriginální název:
Scandalous, 2017
Cez temnotu a chlad, ktorými je obklopený hlavný hrdina, dokázala vzklíčiť úprimná láska. Síce s väčším vekovým rozdielom, ale v tomto príbehu to vôbec nevadilo. Vzhľadom na všetko, čomu musela Edie čeliť vo svojej rodine, bol Mute pre ňu ako bezpečný prístav. Ďalší vydarený kúsok tejto série, ktorý odporúčam. :-)
Uzavření příběhu čtyř "zvrácených"mušketýrů. Tenhle mi však přišel po Mel-Jamiho přímočarém příběhu nejméně překvapivý.
S těžkým srdcem musím ubrat jednu hvězdu. Buď nejsem ve správném rozpoložení, nebo fakt nevím co, ale nebavilo mě to tak jako předchozí díly. Na Trentův příběh jsem se fakt hrozně moc těšila, ale nakonec to nebylo ono. :(
Mne sa to páčilo, ostatne ako aj iný hrdinovia v tejto sérii :) Je to samozrejme taká oddychovka, až tak veľmi neprekvapí ale ani nesklame myslím. Hlavné postavy sú sympatickém hlavne Edie, Trent až tak veľmi nesplnil anotačný popis a moju predstavu (a predstavu vykreslenú v predchádzajúcich príbehoch) ale nevadí. Spomínali sa tam aj náročnejšie témy, ale len okrajovo (Luna, Theo). Budem sa tešiť na ďalší príbeh od autorky.
Jak je psáno už níže, opravdu nejlepší díl celé série a díky němu se nemůžu dočkat dalšího dílu..líbilo se mi, jak si k sobě postupně nacházeli cestu, i když se tomu bránili..navíc ten vztah Luny a Edie..chytlo mě to za srdce a jen se ukázalo, že i mladá holka si může najít cestu do srdce malého dítěte
Musím uznat, že pořád váhám nad tím, jaký mám z knihy dojem. Vzhledem k hodnocení jsem se těšila na nějaký super příběh, ale popravdě jsem za celou dobu nebyla jedinkrát ohromená. Trent nebyl ani zdaleka takový hajzl a "nemluvka", jak slibovala anotace. Nakonec nebyl ani tak moc odměřený, když byl do Edie udělaný od prvního setkání. Zvraty byly celkem zajímavé, přestože dost předvídatelné. Mám pocit, že toho autorka chtěla z příběhu vymáčknout až moc a nakonec je z toho průměrná kniha. Nemluvě o epilogu, který mi přišel spíš jen jako uspokojení chtivých čtenářek po přeslazeném konci. A nemůžu si odpustit a nedodat, že překlad byl naprostá katastrofa.
Po tomto žánru sahám většinou, když chci vyčistit hlavu po nějaké náročnější knížce .. a tato knížka mě překvapila. Přečtená za jeden den, hodně nadupaná, čtivá, příběh nečekaně strhující. Líbilo se mi, že nebylo vše (něco samozřejmě zase až moc) od začátku, tak jasné a čitelné, jako u jiných knížek tohoto žánru. Obě hlavní postavy mi byly dlouhou dobu dost nesympatické, protože jsou prostě oba na pěst, ale pak se to nějak zlomilo.. jednoduše příjemné poctění na propršené odpoledne :)
Pokud hledáte romantiku, tak se ani nezastavujte a pokračujte v hledání. Tato autorka má zvláštní nadání na psaní knih. A já to z nějakého neznámého důvodu miluju. Naprosto hltám tuhle sprostou, emocionální, bláznivou, nesmyslnou, ale naprosto dokonalou jízdu. Tento díl mě zatím bavil nejvíce. Já osobně proti věkovému rozdílu, barvě pleti nebo čemukoliv jinému nic nemám a tak v tom nevidím problém. To, jak byl život Edie i Trenta propracovaný, jak byli zlomený a narušený, je udělalo jedinečnými a já jim trošku závidím, co mají mezi sebou :-)) (jen v dobrém)
Jo jo,zaslouzi si vsechny hvezdy. Jako ten konec byl fenomenalni,skvele dotazený do dokonalosti v kterou jsem doufala a dostala. Moc jsem si oba hrdiny oblibila a dokonce jsem byla "hrda " na Edie za to,jak se zachovala a stála si za svou láskou . Trochu divny,pravda? Ale je to tak. Stale mi vrta hlavou,proc my pribeh Viciouse nesedl,protoze autorcin styl je skvely a ohromne me bavi. Doporučuji ????
Bomba jako vždycky. Tahle autorka umí vytvořit neuvěřitelnou dynamiku textu. Její slova jsou jako údery a když čtu její knížky, srdce mi buší rychleji a nedokážu přestat číst.
Na jednu stranu už jsem poměrně unavená z jejích antihrdinů, protože to jsou necitelní bastardi. Taky tam vlastně chybí větší porce romantiky, převažuje arogance, intriky, ubližování si.
Ale pokaždé mě překvapí, jakou energii to má a jak se od příběhu neumím odtrhnout.
Trent nakonec ukázal, že se v něm skrývá dobré srdce (což jsme ale věděli už díky tomu, jak miloval Lunu). Vůči Edie se stal ochranitelský a pečující, a to je to, co mě vždycky vezme za srdce.
Edie je úžasná, přidrzlá a statečná, a taky ohromně milující. Líbí se mi, že autorka dokázala vytvořit postavu mladé dívky, která je ale zároveň ideální ženou pro zraněného Muta.
Škoda že to nemělo více stran ...
Vicious byl na první místě, ale hned o milisetinu je Mute . Už se moc těším na další díl Prokletá láska Bane :-))))
Tak tady jsem si po Ruckusovi spravila chuť a řadím Trenta hned za Viciouse :-) Partička HotHoles mě fakt baví a jsem zvědavá na další příběhy.
Kniha pro mě byla průměr, neurazí ale ani nijak moc nenadchne. Že začátku se kniha táhla, nebylo tam pro mě nic zajímavého. Ale konec autorka jako vždy vytáhla. Ale na Visthous to taky nemá.
(SPOILER)
Na tuhle knihu jsem se těšila, protože patří do série, která je prostě skvělá. Musím přiznat, že kniha má neskutečnou čtivost, opravdu stránky mizí hodně rychle. Je to oddechové čtení, u kterého se člověk vážně pobaví - některé ty hlášky a výroky byly hodně dobré :D, ale většinou se jen blbě kření jako v mém případě. Autorčin styl je prostě úžasný, dokonale mi to sedí společně s vulgarismy, které tam patří a jednoduše to ladí k jejím příběhům.
Na hlavního hrdinu Trenta jsem byla teda pořádně zvědavá, protože za 2 a půl knihy toho o něm vlastně moc nevíme - jen hrubý základ. Upřímně, nebyla jsem nijak překvapená anebo šokovaná. Nějaké info, které k němu patřilo jsem prostě... přijala a vlastně toho nebylo moc - stále ten hrubý základ. Měl cca 4 takové okruhy problémů: Lunu, Val, Jordana a Edie. Toť vše. Nemůžu říct, že se mi nelíbil, naopak jeho charakter bastarda se srdcem na pravém místě se mi zatraceně líbil, ačkoliv to jsou prostě všichni HotHoles. Jen mě nejspíš nedokázal nijak zvlášť překvapit, šokovat a dostat. Musím se přiznat, že mě snad ani jednou za dobu čtení nezabolelo u srdce, což u takových příběhů prostě není normální. Mám dojem, že měl všechny karty vyskládané na stole k nahlédnutí. Žádné kouzlo se nekonalo.
Hlavní hrdinka Edie byla holka, kterou člověk musel obdivovat. Rodina totálně v prachu. Otec, který by zasloužil jen to nejhorší - neskutečnej hajzl. Musím přiznat, že mě naopak překvapilo, co z něj nakonec vylezlo za podvraťáka. A zbytek ani nestojí za řeč. Edie měla vůli, byla silná a obdivuhodná, místy i statečná. Měla jsem ji ráda a se zájmem jsem pozorovala, kam až její cesta vede. Přeci jenom narodila se v bohatství a musela žít jako "nuzák".
Ten nápad s velkým věkovým rozdílem - u autorky jsem se s tím setkala znovu, je to zajímavé, v tom příběhu to nevypadá blbě, je větší náhled do obou rozdílných postav, jejich myšlenky, starosti, světy. Je to zcela jiné, líbí se mi to, ale abych byla upřímná moc si to v realitě neumím představit. Přeci jenom 15 let je sakra dost. Taky se mi líbí, jak autorka v tomhle druhu romanticko-erotického příběhu dokáže zainteresovat prostě téma, které je vážné, důležité a smutné. Je jen dobře, že to není jen plytký popis dokonalých lidí, co spolu spí.
Příběh se mi líbil, bavil mě, nutil mě se culit a uchechtávat se, měl spád, tempo, šmrnc. Byl vážně skvělý, ale... je tam něco malého nepojmenovatelného, co se mi pohledem zpětně nepozdává. Nekazí to dojem, zážitek ani nic dalšího, jen to v porovnání s předchozími díly nemá takové grády? Kočkování mezi hlavními hrdiny bylo fajn, úsměvné, žhavé, ale... mohlo se z toho vykřesat něco víc. Něco, co by pořádně shořelo až na zatracenej popel. Musím prohlásit, byť s lítostí a trochou nelibosti, že tohle byl opravdu nejslabší díl v porovnání s předchozími knihami. Mute je mute nejspíš ve více ohledech.
Každopádně už aspoň vím, kdo je Bane, protože celou dobu mi nedávalo smysl, proč je v téhle sérii, má plnohodnotnou knihu a nepatří do té partičky pořádně pěkných parchantů. Smysl to nedává pořád, ale celkem se na toho týpka těším.
Opět musím pochválit epilog - díky bohu, nebyl vůbec přeslazený, až by mi z něho bylo špatně, naopak mi vykouzlil po celou jeho délku úsměv na tváři, až jsem si připadala jako idiot, ale byl moc hezký. To štěstí si oba, ale především Edie, zasloužili.
Musím i přes můj pocitový, však nepopsatelný vjem, který mě tam irituje doporučit, protože to je jinak vážně bezva kniha, úžasná série. Domnívám se, že pravá čtyřka HotHoles právě skončila a za mě zvítězil na plné čáře Vicious - Baron a těsně na paty mu šlape Dean - Ruckus. Ukradli mi sprostě srdce, zničili mě, zlomili a to všechno s úšklebkem na tváři, vzali mě do své náruče, zase mě vzkřísili a sešili dohromady, donutili mě je milovat přes všechny jejich hříchy a šílenosti. (K tomu se Trent ani omylem nepřiblížil, což mě ve finále hrozně mrzí, ale každému patří nějaká příčka a jsou holt tři stupínky vítězství.) Co se hodnocení týče... je to těžké, ale 4,5* tomu dám. :)
Tak moc jak se mi líbily předchozí díly mě tenhle vlastně zklamal. Bylo to od začátku do konce až moc předvídatelné. U Viciouse si člověk řekl wau, když se provalilo tajemství, které skrýval. U Ruckuse tam byl takový ten efekt na konci, kdy se vlastně celou dobu děsíte toho co příjde a tady? Nic.
Vůbec mi nevadí vztah třicetičtyřletého chlapa s osmnáctiletou holkou, však ona byla víc dospělá než její matka i Val dohromady, jen mi prostě v tom příběhu chyběla jiskra.
Celou dobu prostě člověk ví, kdo je T..., je jasné co udělá její matka (i když pro mě další variantou byla vražda :-) a ani bych se jí nedivila), a v neposlední řadě musím říct, že i to co udělal Jordan a Val jsem prostě čekala.
Jinak mi kniha přišla zbytečně dlouhá, asi jako můj komentář tady :-), klidně mohla mít o 80 - 100 stránek míň.
Líbí se mi titulní stránka a epilog taky ušel :-) i když v předchozím díle byl prostě ten epilog lepší :-)
Nemám slov, prostě nádhera. Hříšníci se mi dostali pod kůži. Miluju tuto autorku a těším se na další díl.
sex autismus erotika vydírání mutismus, oněmění problémové rodiny pro dospívající mládež (young adult) chůvy otcové a dcery zakázaná láska věkový rozdíl partnerů (age gap)
2019 | Vicious: Divoká láska |
2019 | Barva půlnoci |