Haka za lilii

Haka za lilii
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500116/bmid_haka-za-lilii-WwR-500116.jpg 5 570 570

Hřiště lásky série

1. díl >

Žhavý román nejen o ragby, následné fyzioterapii a osudové lásce od české autorky. Lily: Věnuju se fyzioterapii dost dlouho na to, abych poznala člověka, který skutečně potřebuje moji pomoc. A někdo takový je právě tenhle nabručený rugbista, který tu leží pod mýma rukama, a místo aby spolupracoval, si dovoluje zpochybňovat moje schopnosti! Ale já mu ukážu! A nebude mu k ničemu, že je tak zatraceně charismatický! Jo, tak tohle platilo před týdnem. Teď už ho nemůžu dostat z hlavy. Jenže on žije na druhém konci světa… Alexander: Kdo by řekl, že mým největším zážitkem z mistrovství světa nebude hra o titul, ale holka, co mi hraje na nervy. A tohle myslím doslova. Její fyzioterapie je smrtící. Byl jsem trochu na pochybách, jestli taková drobotina zvládne skoro dvě desítky chlapů, jenže jsem se dost spletl. Srovnala si nás do latě a stala se součástí týmu neuvěřitelnou rychlostí. Ačkoliv jsem ji okukoval už před tím, než jsem zjistil její tajemství, teď jsem jí přímo obdivoval. Jenže ona má přítele a já se mám za pár týdnu vrátit domů. A to je dost daleko odtud…... celý text

lena.o.knihach
19.09.2022 3 z 5

O spolupráci s novozélandským ragbyovým týmem se Lily ani nesnilo. Teď dohlíží, rovná a spravuje několik svalovců, chodí na jejich tréninky, zápasy a poprvé viděla haku na vlastní oči.
Alexander je jedním z nejlepších hráčů na světě a v Anglii je jen na několik týdnů, proto určitě není rozumné začínat si něco s místní fyzioterapeutkou…

Knihu jsem měla přečtenou vážně rychle, stránky mi mizely pod rukama a rozhodně je velké plus střídání kapitol z pohledu hlavních postav.
Pomalá romantická linka byla skvělá. Obdivuji Lily, že když téměř každý den sahala na to božské tělo, vydržela odolávat tak dlouho.

Jenže, i přes můj obdiv, byla Lily ubrečená, její zdravotní problém mi tam, bohužel, moc neseděl a zůstávala ve vztahu s přítelem, který se k ní choval hrozně, až příliš dlouho. S každou další kapitolou jsem chtěla, ať se už konečně probere.
Od Alexe jsem čekala víc, mnohem víc. Nepřišel mi - až na sport, ve kterém vynikal - ničím zajímavý.

Haka za lilii je již čtvrtá kniha od české autorky M. K. Hardy a pro mě to byla úplně první zkušenost. První díl série Hřiště lásky bych doporučila nenáročným čtenářkám, které chtějí romantický příběh ze sportovního prostředí.

Ralemo
18.09.2022 5 z 5

Všechny předchozí knihy od této autorky byly skvělé a tato není výjimkou!
Nádherný, romantický příběh ze sportovního prostředí, zajímavý děj se spoustou zápletek, dramat, kniha je o sportu, který není tak často v knihách vidět a o to víc se mi to líbilo! Každopádně kniha se krásně četla, nešlo se odtrhnout. Hlavní postavy byly skvělé, trošku mě překvapil rychlý konec, čekala jsem aspoň jednu kapitolku ještě.
Ale určitě doporučuji a těším se na další knihy od této české autorky!

nina3905
18.09.2022 5 z 5

Waw - veľmi dobrá romantikuš kniha. Musím sa priznať, že autorku som nepoznala a nemôžem uveriť, že je pôvodom Češka. Myslela som si, že čítam knihu americkej autorky. Nemôžem inak, len a len celú knihu vychváliť.

kryjo
17.09.2022 5 z 5

Rozhodně doporučuji a ráda si přečtu znovu.

Elize
16.09.2022 5 z 5

Tak tohle se mi opravdu líbilo, Hardy je jedna z mých TOP autorek a těším se na její další knížku. Velmi pěkně napsané, čtivé, hned se člověk vžije do hlavních postav a vše s nimi prožívá. Chvilkami mi to připomínalo Hanu a Garretta ze série Off-Campus a vážně se mi to líbilo, nemůžu jinak než jen chválit, krásné prostředí, které autorka hezky popíše, i pocity hlavních hrdinů jsou pěkně vystižené. Jediné mi přišlo škoda toho konce, byl takový, aby si ho člověk trošku domyslel, ale zas na druhou stranu, od začátku je jasné, jak tohle skončí :). Rozhodně doporučuji!

Njangu
16.09.2022 5 z 5

Za mě teda jo!!! Maličkou výtku bych měla ke konci, byl moc rychlý. Je možné, že je to jen příprava na další díl, tím by se to vysvětlilo, ale doufám že ne. Že další díl bude o jiné dvojici.

Mám ráda knížky ze sportovního prostředí a tohle se opravdu povedlo. Přidávám si autorku do svých oblíbených a těším se moc na další její knihy.

Evitsa
15.09.2022 5 z 5

Začátek ohledně Bena mě moc nezaujal, blbce jsem z něj cítila i na tu dálku.... :-)

No, ale jak začala se svojí prací tak jsem měla chuť hned jít taky si dělat kurz na fyzioterapii.
Fakt moc krásně popsané a hrozně se mi líbilo jak to žrala a jak si doslova vychutnávala každý sval.

Po přečtení knihy jsem si vyGooglila Haku a bylo milé zjištění, že All blacks opravdu existuje a haku dělají, jen je škoda, že hráči mají jiné jména i když jeden Jack tam je...:-)

Jinak konec byl vzat na můj vkus dost rychle a nic moc neříkající....
O to milé překvapení bylo, že to bude série.
Uz se moc těším , snad nebudeme čekat rok na další díl....

jitka_dankova
14.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Překvapivý dospělý příběh o lásce ze světa sportu. (pozor spoiler) Autorka opravdu velmi dobře popsala svět, myšlenky a pocity hrdinky, která má určitý hendikep. Trpí totiž monochromatií a s tím související krátkozrakostí. Její příběh a to, s čím se musela popasovat, mne opravdu chytil za srdce. Páni. Opravdu jsem nečekala takové citlivé téma, autorka to dokázala bravurně podat, obzvlášť problémy v jejím vztahu s přítelem . Skvěle byly taky v knize popsány fyzioterapie, do hloubky a dodalo to knize ten správný náboj a zápletky. Sama jsem si rozpomněla na čas strávený u fizioterapeutky, s tejpováním atd. Příběh se odehrává v Anglii, což mne ale nijak nerušilo.
Co se týká příběhu o lásce ke sportovci z druhého konce světa, vlastně byl tak trochu v pozadí. Pohádkový, ale uvěřitelný. I s tím zvláštním posmutnělým, až moc racionálně pojatým, ale nakonec nadějným závěrem (snad nahrávka na další díly, ve kterých zjistíme, co se s nimi dál stalo). Žádná přílišná romantika, ale celkem decentně popsané sexuální scény, prostě pohádka pro dospělé. Hlavní linka příběhu ale byla v tom znovunalezení poničeného sebevědomí hlavní hrdinky a rozhodně stálo za to si o tom přečíst.

anna7852
14.09.2022 5 z 5

Tak tohle byla naprostá pecka,nemohla jsem se odtrhnout,prostě jsem potřebovala dojet až na konec. Jen doufám že druhý díl bude pokračování o Alexovi a Lili,jsou proste úžasný

evineckY
12.09.2022 5 z 5

Naprosto úžasná kniha o ponižování, nízkém sebevědomí a jedinečné pravé lásce.
Jak se říká - láska i hory přenáší ale v tomto případě -
za láskou přes půlku světa :-)
Krásná romantika, kterou moc doporučuji.

Hatshepsut
12.09.2022 5 z 5

Příjemný oddechový romantický příběh, který zhltnete za jedno odpoledne. Sympatické postavy, zajímavý námět a jeden netradiční sport rugby! Musím přiznat, že jsem si musela vyhledat pojem Haka. Jedná se o maorský bojový tanec, který od roku 1888 používá novozélandská reprezentace All Blacks před svými zápasy a jejím cílem je dosažení maximální bojovnosti a koncentrace na nadcházející zápas. No řeknu vám, shlédla jsem to na youtube a velmi působivé! :-)

Milka73
12.09.2022 5 z 5

Autorka se v NA contemporary představila už třemi tituly a touto knihou jen upevňuje svou pozici a potvrzuje, co už o ní víme. I do této knihy přenesla svůj talent pro přirozené nevyumělkované vyprávění, které působí krásně realisticky, ale zároveň to není žádné náhodné vyprávění, ale zachovává si příjemnou úroveň románu, v němž kombinuje vážná témata s feel good atmosférou a originálním prostředím. Které tu zvládla na výbornou. All Blacks, masérství, fyzioterapie? All Blacks? Chci říct, ať už jste fanoušky (echrm, fanynkami) rugby nebo ne - kdo by nechtěl? Za co smekám, je i fakt, že jedno z vážnějších témat této knihy se týká problému zdravotního, který nebudu z důvodu spoileru jmenovat, u nějž si sice dokážu představit jít trochu víc do detailů a moje vlastní zkušenost se s tím, co je tady, maličko rozchází, ale je to nádherná ukázka toho, že i to, co se může zdát omezující, vlastně omezujícím vůbec být nemusí. Autorka v knize skloubila vesměs všechno, co je v dobré žánrové knize potřeba: originální prostředí, uvěřitelná slow burn, sympatičtí hrdinové, kteří mají i své špatné vlastnosti (i když je možná musíme někde trochu hledat) a působí lidsky, k tomu nějaký ten problém, časovka a skvělá práce s názvem. Autorka odvedla jednoduše řečeno skvělou práci a jsem si jistá, že o ní neslyšíme naposledy.

M. K. Hardy
česká, 1993