Hry o život

Hry o život
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394401/bmid_hry-o-zivot-6559d35372335.jpg 5 6738 6738

Vydavateľstvo CooBoo prináša slovenským čitateľom a fanúšikom filmovej a knižnej série Hry o život exkluzívne vydanie tejto kultovej dystopickej trilógie. Hry o život obleteli celý svet a tak ako spopularizovala čítanie medzi deťmi séria o Harrym Potterovi, Hry o život vrátili ku knihám celú generáciu tínedžerov. Teraz sa vám dostáva do rúk nové exkluzívne vydanie pre novú generáciu tínedžerských čitateľov. Šestnásťročná Katniss Everdeenová sa dobrovoľne prihlási do Hier o život namiesto svojej mladšej sestry. Hry o život – to je boj na život a na smrť v podobe krutej televíznej reality šou v postapokalyptickej Amerike. No je to jediný spôsob, ako udržať v krajine mier. Katniss sa odmieta vzdať. Zvíťaziť môže len jeden a Katniss spraví všetko preto, aby prežila a vrátila sa domov.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , CooBoo

The Hunger Games, 2008

Kelen30
20.09.2016 5 z 5

Konečně se mi dostala do rukou ta tolik opěvovaná série Hunger games.A musím říct,že rozhodně nezklamala.Katniss mi byla hodně sympatická.Rozhodně nebyla naivní a arogantní a to se mi líbilo.Naopak byla odvážná,čestná a chytrá.Opravdu nemám nic co bych jí mohla vytknout.Peeta se mi taky začínal líbit a na konci mi ho bylo líto.Prostě se strašně těším na další díl a doufám,že se ho dočkám brzy.

Renata98
20.09.2016 5 z 5

Když jsem viděla film, plánovala jsem si, že po maturitě si ji přečtu, ale díky tomu, že mi ji přidali do seznamu četby jsem si ji mohla přečíst hned a mám pocit, že si budu muset hned koupit 2. díl :D úžasná záležitost..

lakyh
14.09.2016 5 z 5

Nádherně čtivá, zajímavá knížka, která ani není tak zcela scifi jak by se možná mohla zdát. Naopak věrohodně a detailně popisuje příběh v němž se bojuje o vlastní život a nelze se spoléhat na zázraky, pouze na sebe a instinkty. Krásně vykreslené postavy, velice napínavý příběh plný neočekávaných problémů a řešení. Skvělá knížka, doufám, že další díly navážou, i když je jasné, že už nemůžou být napsány na stejné téma, ale budou muset nějak pokračovat v příběhu a to už tak dobré být nemusí. Jasných 5 *

AnetaM
08.09.2016 5 z 5

M I L U J U !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strašně obdivuji autorku, protože tohle je prostě nej knížka.
Nádherně napsané, luxusní nápad, věrohodné postavy...
PS: Uz nevím co napsat :D

vodopad152
16.08.2016 5 z 5

Kniha byla úžasná. Nápad byl úžasný a svým způsobem realistický, když se koukneme na to jaký je svět. Hrozně se těším na druhý díl. Doporučuji!!!

Grety
14.08.2016 5 z 5

Filmy jsem neviděla, ale knihu jsem zhltla za den a půl. A filmem si ten zážitek zkazit nenechám.

Guepp
13.08.2016 4 z 5

Nejprve jsem viděla film a moc mne zaujal celkový nápad. Knihu jsem vlastně brala s dost velkými očekáváními, které zapřičinily takové lehké zklamání. Uvědomila jsem si, že jsem na podobnou literaturu už asi stará nebo opravdu nechápu, proč mě četba nudila. Katniss mě vlastně ještě předtím, než došla do arény, strašně unavovala tím svým neustálým podceňováním. Už od začátku je jasné, že je to "neobyčejné stvoření", které bude vždy nejlepší a všechny ohromí. Prostě hrdinka jaká se očekává. Asi mě v podobném typu knih unavuje ta věčná černobílost - jeden dokonalý a nejlepší člověk, který "zachrání celý svět", ale samozřejmě musí mít všechny ctnosti - obětavost, skromnost, apod. Po další knize už nesáhnu, ale i tak to není dílo k zahození.

iluliacross
09.08.2016 5 z 5

Vůbec nevyhledávám podobné knihy a vlastně ani nevím, proč jsem se dala do čtení. Nevím, co mě k tomu vedlo. Ale byla to jízda. Byla tam akce, tempo, napětí, postavy nebyly bezcharakterní, jak tomu v případě toho žánru občas bývá, ale naopak, velice sympatické. Celá myšlenka toho příběhu mi nebyla tak sympatická, ale provedení se mi moc líbilo. Je to psáno velice čtivě, dostáváte se tomu pod kůži už na prvních stránkách a všechno se to s vámi veze hned od začátku - nemůžete se odtrhnout. Absolutně nechápu, co se to s mnou děje. Sci-fi ani fantasy nevyhledávám. Ale jsem ráda, že když už jsem na to dostala chuť, sáhla jsem po špičce, které propadl celý svět.
Do dalších dílů se vrhám bezhlavě a po hlavě.

MarekG
09.08.2016 5 z 5

Něco tak dobrého jsem opravdu nečekal. Super nápad zpracovaný do čtivé podoby. Pro mě druhé nejlepší fantasy po Harrym Potterovi. Velká pochvala pro autorku, konečně hlavní postava, která není „vyvolená".

Lucie.H
06.08.2016 5 z 5

rozhodě jako vždy kniha lepší víte co si Katniss myslí to ve filmu není. příběh je neuveřitelný hned na začátku mě chytl nemohla jsem se odtrhnout

kalache
05.08.2016 5 z 5

...na film se dívat nebudu,moje Katniss je určitě hezčí....

Lucina88
01.08.2016 4 z 5

Sci-fi ani fantasy nevyhledávám, bohužel mě ke knize dovedl film (přitom to mám vždy naopak, jelikož jsem vášnivá čtenářka:)) A mohu říct, že film byl opravdu o dost věcí ochuzen (většinou to tak bývá). Jsem ráda, že jsem po knize sáhla, protože mi to dává vše větší spojitosti než film. A kniha je kniha :) určitě přečtu další díly!

Hesiona
01.08.2016 4 z 5

Tak jsem se v sobotu podívala na film, a znovu jsem se přesvědčila, oč je kniha bohatší. Filmové efekty jsou krásné a obdivuhodné, to ano, ale co se dělo Katniss v hlavě, to se z filmu nedozvíte. A to je obrovské mínus.

75terka
29.07.2016 5 z 5

Přečteno jedním dechem! Originální, napínavé, skvělé :)

VikyEverdeen
29.07.2016 4 z 5

Kniha je dobrá,ale film je mnohem lepší.

Lexa123
24.07.2016 5 z 5

Každý kdo to četl a viděl i film by u některých částech: "aháá. Takhle to bylo." nebo třeba "Proto to udělala". Je fakt že ve filmech hodně vynechávaj a tohle je zrovna jeden z případů. V knížce si můžete přečíst co se celou dobu dělo Např. Když je vynesli z arény. Proč hráli ten zamilovaný pár atd.... Ve filmu tyhle věci vynechali a spousta lidí si toho ani nevšimne.

Scathia
23.07.2016 4 z 5

Napínavé čtení, filmy jsem už viděla, těšila jsem se na knížky a musím říct, že Katniss mi byla víc sympatická než ve filmu, skoro jsem začala chápat ty její myšlenkové pochody a taky se uměla smát vtipu, pro mě neuvěřitelná věc. A Haymitch je o co větší stroskotanec, o to větší sympaťák :-D

Evda
18.07.2016 5 z 5

Bláboly na úvod: Knihu jsem měla půjčenou už pár měsíců (spíše let) od kamarádky, a tak jsem ji i teda měla na svým "wish listu". Film jsem viděla sice pár let zpátky, ale pamatovala jsem si i detaily, pravděpodobně proto jsem četbu oddalovala, až víc zapomenu. Nicméně...pořád nic a tak jsem se do ní pustila.

Kniha mě tak chytla, že jsem ji až doslova hltala a nemohla se odtrhnout. Film ji sice celkem věrně kopíruje(co si tak vzpomínám a vybavuji), ale to na mě nemělo žádný vliv - kniha je kniha, a předpokládám, že kdybych film teď po několika letech a po přečtení knihy viděla, byla bych spíše zklamaná.
Námět mi přijde jedinečný a přijde mi až absurdní, jak se spoustě lidem (včetně mě) líbí! Troufám se na drzo tvrdit, že celá trilogie (a věřím, že nepředbíhám) vyniká v teď tak velice často podobných námětech (viz Labyrinth či Divergence apod.), jako Twilight sága v úpířím světě. :D
Autorka píše čtivě a přece vůbec ne tak jednoduše jako E. L. James (Padestá odstínů...). Všechny pocity Katniss popisuje tak dobře a přitom vůbec ne nudně a zdlouhavě.
Žádná část mi nepřišla nudná ani zdlouhavá, naopak si myslím, že všeho bylo tak akorát.

no a ..Zítra pokračuji - Vražedná pomsta. :)

Ria.
18.07.2016 5 z 5

Když se mi knížka poprvé dostala do ruky, vůbec se mi do ní nechtělo. Kamarádka mi popsala film, na kterém byla v kině, v jednom souvětí - jde o kluka a holku (Katniss a Peeta), kteří jsou spolu v aréně a bojují o přežití. Bůhvíproč jsem si je představila jako nějaké gladiátory a s knihou jsem dlouho otálela.

Když jsem ji tedy poprvé otevřela a začetla se, vůbec mě neoslovila, odložila jsem ji po první kapitole. Asi o měsíc později jsem se k ní vrátila a najednou ji zhltla za dva dny. Byla to první knížka tohoto typu - odehrávající se v dystopické budoucnosti - kterou jsem četla, a naprosto mě ohromila. Měla jsem ji půjčenou od kamarádky, takže ihned po přečtení jsem jí nedočkavě psala, jestli mi půjčí i další díly.

Jednoznačně 5/5.

aneta9232
17.07.2016

Skvěla kniha s neuvěřitelně napímavým příběhem, nemohla jsem se odtrhnout.