Hůl prokletí

Hůl prokletí
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544751/bmid_hul-prokleti.png 4 165 165

Pax série

1. díl >

Až se ozve tep času, vstoupí temnota. Bratři Alrik a Viggo přicházejí do městečka Mariefred, aby se stali členy nové pěstounské rodiny. Zdá se však, že kam vkročí, tam se dějí podivné věci. Jakoby se k životu se probouzely nadpřirozené bytosti. Možná jsou tu oba chlapci hlavně proto, aby pomohli chránit tajnou knihovnu, ukrytou pod kostelním návrším, neboť kdosi přivolává z hlubin věků temné síly a svět se ocitá v ohrožení. V okolí po nocích řádí záhadný tvor podobný ohromnému psovi a napadá místní obyvatele. Může to být vlkodlak? A jak s něčím takovým bojovat? „Série PAX představuje moderní urban fantasy, inspirovanou severskou mytologií. Zároveň nabízí příběh o zrání, dospívání, iniciaci, překonávání překážek, o tom, jak si vybojovat v životě místo. Napsaná je svižným, rychlým, místy až úsečným stylem – nezdržuje dlouhými popisy a úvahami, jde přímo k věci a upíná se k ději.“... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Nidstången, 2014

Interpreti: Jan Vondráček

Knihomura
18.02.2017 5 z 5

Kromě krásně sametové obálky ;-), super napínavé čtení pro děti. Včetně komiksových ilustrací. Možná, že některým rodičům bude vadit semtam nespisovné slovo, ale děti mezi sebou jinak nemluví. Mrzí mne, že jsem si vzala jen jeden díl a musím vydržet do pondělí. :-D Na konci knihy je totiž skvělé navnadění na další část příběhu.

tlllk
01.12.2016 3 z 5

taká jednohubka, ak to raz sfilmujú tak z toho bude sotva večerníček. ale inak celkom pohoda...

ElisR1
22.02.2016 4 z 5

Rozhodně zajímavá kniha, kdyby nebylo toho zmateného začátku, byla by ještě lepší. Líbily se mi i doplňující kresby.

kamibe
12.10.2015 3 z 5

Přečetla jsem ji více méně z povinnosti. Pro mne bylo z ní zajímavé nikoli ono napětí, ale spíš vykreslení postav a vztahů mezi nimi. A ocenila jsem, jak minimalisticky, přesto však dostatečně barvitě to bylo vylíčeno.
Je dobře, že jsou tu takové krátké věty, myslím, že dětem, které moc nečtou, se takové věty mohou číst dobře a mohou se tak ve čtenářství dostat zas kousek dál.

danielosbourne
26.09.2015 4 z 5

I když již dávno nejsem cílovou skupinou této knihy, musím uznat, že se mi docela líbila. Chvílemi jsem měl až pocit, že vůbec nečtu knihu pro mládež od 10 let. Velice povedené.

Boboking
19.05.2015 4 z 5

Na knize mne přilákalo jméno Asa Larsson, její detektivky jsou skvělé. A svůj realistický pohled na svět, lidskou zlobu a nenávist přenesla i do díla zcela jiného žánru a pro jinou čtenářskou skupinu. Udělalo z příběhu docela drsný román, který by náctiletí mohli milovat, ale někteří rodiče by z toho mohli mít hlavu v pejru.

Nini650
06.05.2015 5 z 5

Na knížku jsem narazila v knihkupectví a docela me zaujalo, jak samu sebe hodnotí jako nejočekávanější debut roku a série, a tak, když jsem ji viděla v knihovně, musela jsem si ji přečíst. Kniha mě brzy vtáhla do děje natolik, že jsem ji měla během chvilky přečtenou a litovala jsem, že jsem si nepučila oba díly najednou a musela jsem čekat celý den na pokračování... Kniha mi potvrdila vše, co o sobě hlásá... Vřele doporučuji. (Nikoli však bez připraveného druhého dílu, abyste nemuseli jako já čekat, co se vlastně stane) ;)

lussysa
26.04.2015 5 z 5

Opravdu skvělá kniha. Doporučuji velmi. Knihu jsem vzala a nemohla jsem přestat číst. Za den jsem to přečetla. Ilustrace jsou také skvělé. Výborná kniha, která Vás zaujme a nebudete se moct odtrhnout od čtení :)

martinstefko
08.04.2015 4 z 5

Kniha je velmi dobře napsaná a strhne vás, navíc knize velmi pomáhá, že je ilustrována právě Henrikem, jehož černobílá se k tomu atmosféricky dokonale hodí. Zvládá pak výborně vykreslit některé hororové momenty a propriety, které mě až překvapily. Jsem ale rád, že se někdo nebojí dětem nabídnout něco trochu drsnějšího. A že zde podobné momenty opravdu jsou. Tohle celé pak vytváří velmi příjemné dojmy z knihy, která si buduje dobrou mytologii a snaží se o to, aby se měla kam rozvíjet.