Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru

Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125259/bmid_hunger-games-komplet-spu-125259.jpg 5 2189 2189

Kompletní vydání trojdílné sci-fi série "Hunger games", která se zabývá zajímavým fenoménem reality show a zachycuje průběh velkolepé, na druhé straně však i poněkud zvrácené televizní soutěže, v níž jsou ve hře lidské životy. Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger Games začínají... V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger Games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Do hry však vstupuje šestnáctiletá Katniss, která se nehodlá podřídit... Překvapivé výsledky zápasu povzbudí obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé? Souborné vydání světového bestselleru.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

The Hunger Games / Catching Fire / Mockingjay

Melanka
19.08.2015 2 z 5

Je to fakt pro mladší ročníky. Poslouchala jsem audioknihu, ale od druhého dílu jsem se nudila. Takže ani nevím, jak to skončilo a je mi to jedno. Od jisté chvíle se tam všechno opakovalo - scény, pocity, nálady...

Hyacint
18.08.2015 2 z 5

Napřed to přečetly jedním dechem moje děti, pak jsem to dal i já. Chápu, proč je to tak oblíbené, a jsem schopen vyrovnat se i s dlouhými oblékacími/kosmetickými/zkrášlujícími scénami, co ale nemůžu, to jsou ta kvanta mrtvých kolem hlavní hrdinky. Mnohé sama zabila, a z knih se nezdá, že by se jí to nějak extra dotklo. Je to prostě pořád takové čisté, syntetické a...pubertální. Takže, proč čtu něco, co sakra není pro mě?

terrih.dreamer
17.08.2015 5 z 5

Když se řekne oblíbená kniha, na mysl mi ihned vyskočí právě Hunger Games. Koupila jsem si celou triologii v jedné knize a pamatuji si, že to byla moje první nejdražší koupě knihy. Jako první jsem viděla půlku filmu, což mi ale vůbec nevadilo. druhý den jsem utíkala do knihkupectví a cestou autobusem se do knihy natolik zamilovala a začetla, že jsem málem zapomněla vystoupit na správné zastávce a cestou domů jen ztěžka odolávala tomu, abych se do knihy opět neponořila.

Příběh je originální, všechny ostatní knihy na obdobné téma, které jsem poté četla (např. Divergence, Legenda aj.) se HG nikdy nemohou vyrovnat.

Knižní zpracování miluji stejně tak jako to filmové. Katniss je osobnost sama o sobě a já se již od začítku do Peety - chlapce s chlebem - zamilovala. Poslední kniha pro mě byla šokující, ale tak to nejspíše dopadnout mělo. Zklamaná jsem rozhodně nebyla.

Zkrátka je to má nejoblíbenější trilogie vůbec. Rozhodně doporučuji!! :)

Vera Silent
06.08.2015 5 z 5

Perfektní čtení. Podle mého velmi dobrý nápad spojit trilogii do jedné knihy po tom, co se vytřískají prachy z prodeje jednotlivých dílů. Je to sice bichle a do kabelky se fakt nevejde, ale ten kdo odolá a přečte si vše později jistě ocení, že nemusí čekat na vydání dalších dílů apod. Ta moje byla navíc ve slevě a proto cenově nesrovnatelná. Jediná nevýhoda tohoto propojení dílů je, že se v především druhé ale i třetí objevují upomínky na díly předešlé. Se skřípějícími zuby jsem tak musela zkousnout ten či jiný odstavec, na který autorka použila ctrl+c a ja ho četla teprve před dvěma dny v prvním díle. Aspoň to mohla přeformulovat, to by člověk nevěřil, jak mě dokáže nakvasit číst to samé 2x.

Obsahově jsou knihy velmi dobře stavěné. Je to action reading. Především první díl nenechá člověka vychladnout a to v podstatě od prvních stran, což je v dnešní době dobře. Dnes už je totiž tolik knih, že kdo nezaujme první větou letí do koše. Druhý díl dost staví na prvním a dovoluje si mnohem pomalejší a nudnější rozjezd. Třetí je depresivní, ale uvěřitelně konstruovaný. Z Katniss se nestavá všemocný Batman, ale pořád je to jen dívka, nyní mnohem narušenější než na začátku, která neoplývá zázračnou inteligencí, napřirozenými bojovými schopnostmi ani štěstěnou. Zárověň ale není looser a vede si na své možnosti skvěle a proto tolik baví. Pokud to spojíme se sociálním poselství, hororem a dokonce romancí, co jde ještě vytknout? Nápad dostatečně originální a mile napsaný. Na závěr dodám, že jen velmi velmi málo knih ve mě vyvolá silnější emocionální reakce.l. Tahle to na samém konci na chvíli i dokázala.

Filmová adaptace se povedla nad obvyklý rámec Hollywoodu. Kdo chce ale skutečně pochopit, o co tam jde, asi se těžko obejde bez knihy.

Konečně, nasledující den po dočtení nevím, co se životem. Najednou mám plno času. Však to znáte.

EllenQa
05.08.2015 5 z 5

Neskutečný..asi to ve mně zanechá dlouhodobé následky :D Tahle knížka je prostě zážitek.

Luciska13
04.08.2015 5 z 5

Kniha je opravdu úžasná... Nejprve jsem tomu nevěřila a nechápala, proč si ji všichni čtou, navíc jsem si myslela, že nejsem typ na tyhle "bojové" knížky, ale tahle knížka mě překvapila a nakonec si ani nevšimnete, že jste přečetli těch 700 nebo kolik stran. Oproti tomu se mi film moc nelíbil, a když už, tak až druhý díl, který jsem si oblíbila i v knížce.

wiix
28.07.2015 5 z 5

Väčšinou teen scifi a iné podivuhodné diela vzdialené môjmu vkusu odmietam, no som rada, že toto sa mi dostalo do rúk. Okrem zvrátenej ideológie sveta 12tich krajov mi kniha ponúkla i možnosť nazrieť do duševného sveta hlavných postáv a pochopiť tak pocity viny, vďaky a lásky. Napriek náhlemu ukončeniu diela a príliš rýchlemu pohasnutiu emócii hlavných hrdinov som ohúrená!

Baroslava
15.07.2015 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem pak jsem se podívala na film. Film je jen slabé kafíčko doporučuji si přečíst knihu je to daleko lepší zážitek a konec je naprosto perfektní :-)

Taji
10.07.2015 5 z 5

Pro mě velké překvapení. Toto jsem opravdu nečekala. Paráda!

Smrtka92
28.06.2015

Zajmavý závěř dost hodně překvapivých momentů

marti7729
27.06.2015 4 z 5

Film jsem viděla první. Na knížky jsem se vrhla pod odvysíláné "3ce" . Vím že člověk by se neměl dívat první na film, ale já to tak mám. Film je úžasný, série mě naprosto pohltila. Co se knih týče nic mě nepřekvapilo, i přes to jsem se mohla i po několikáté ponořit do děje a bylo to pro mě zážitkem. Musím ještě říci že film je skvěle udělaný, protože, opravdu sedí slovo od slova.

mystar
26.06.2015 5 z 5

Poprvé jsem viděla film, který mě moc zaujal. Na to jsem si přečetla tuto trilogii. Úžasné čtení, od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Úplně jsem se ponořila do děje a párkrát jsem byla i dojatá. Po přečtení jsem se znovu musela podívat na film :o) Prostě parádní. :)

misazemanka
23.06.2015 5 z 5

Kniha mě naprosto zaujala.Nejprve jsem viděla film a ten mi přišel nic moc a zvláštní.Ale po přečtení knihy jsem se vážně zamilovala.Kniha je vážně dobře napsaná a je hrozně napínavá.Podle mě rozhodně 100krát lepší než film.Rozhodně doporučuji.

Zuziiik
23.06.2015 4 z 5

K této trilogii jsem se dostala náhodou a za poslední rok jsem ji četla 2x a nevylučuji, že letos přijde dotřetice.......skvěle napsané.....já jako hodně bývalá náctiletá jsem si ji užila........a i když jsem Katnis občas nesnášela, tak je to opravdu hrdinka :) první díl je neuvěřitelný.....druhý je můj nejoblíbenější.......třetí díl bych rozdělila na dvě poloviny..ta první je taková nudná a ta druhá mne bavila o trochu víc........každopádně jako celek je to skvělé....

pavlina1999
23.06.2015 5 z 5

Úžasná série. Myslím, že bude navždy v žebříčku mých top 10. :)

Markét.t
22.06.2015 5 z 5

Nejlepší!:)
Tenhle příběh jednoduše žeru...

kendllajf
21.06.2015 5 z 5

Budu číst. Film je super tak doufám.

Paulika
27.05.2015 3 z 5

Ano, kniha je dost pritazena za vlasy, ale Michel-RD5692 si musi uvedomit, ze kniha je psana pro nactilete, kteri jsou v puberte a potrebuji se stale s nekym ztotoznovat (obzvalst u Americanu). A to jim Katniss, Peeta, Hurikan, Cinna a spol. plne poskytuji - jsou proste cool. Tak je pojata i stylistika knihy. Jednoduse napsano, s jasnymi rozhodnutimi, kratsi vety a jasny kladas a zapornak. Logika veci zde hraje take druhoradou roli. Holt, neni to Tolstoj. Proste, kniha uzce miri na jisty typ ctenare a je to treba vzit v uvahu. Pokud bych byl o nejaky patek mladsi, taky bych tu knihu bral asi trochu jinak. Jinak za me prumer.

hoffus
26.05.2015 5 z 5

Michel-RD5692: Každý má právo na vlastní názor, dokonce s některými body, které jste napsal, souhlasím. Je třeba si uvědomit, že kniha je tak trochu sci-fi :D. Shodou okolností jsem student střední školy, nevím, zda průměrný, ale věřte, že stylisticky by se k této knize žádný středoškolák, kterého znám, ani nepřiblížil. Mě osobně nejvíce dostala scéna, když jsou hlavní hrdinové na střeše a zjistí že nemohou seskočit kvůli elektrickému poli, či co.. i to se ale dá skousnout. Nepochopil jsem váš názor o vyvrácení globálního oteplování, to je naopak neustále potvrzováno. Je otázkou, zda jde o přirozený stav (střídání dob ledových atd.), nebo je způsobeno lidstvem samotným, ale Země se prostě otepluje. mohl bych pokračovat, ale radši jdu pokračovat v četbě HUNGER GAMES. Čest.

fiona007
13.05.2015 5 z 5

Knížky zvlášť i knížka dohromady je pořád stejně dobrá.
Baví mě celý příběh, od začátku fandím hlavním hrdinům (oblíbenec Haymitch). První dvě části/knížky jsou super, třetí se mi líbí méně, ale jako celek se Hunger Games vysloveně povedl.