Hypotéza zla

Hypotéza zla
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459836/bmid_hypoteza-zla-QlN-459836.jpg 4 386 386

Mila Vasquez série

Pokaždé, když Mila Vasquezová vstoupí do oddělení pohřešovaných osob, zírají na ni stovky očí. Patří lidem, kteří se jednoho dne ztratili z povrchu zemského. Beze stopy. Nikdo neví, jestli se rozhodli pro dobrovolný odchod, nebo se stali obětí únosu či jiného zločinu. Bývá ovšem pravidlem, že na ně postupem času téměř všichni zapomenou. Téměř. Mile, na níž spočívá úkol zjistit, co se stalo – nebo se o to alespoň ze všech sil pokusit – jejich osudy nedají spát. Proto nikdy nečeká, až se někde náhodou objeví, ale chodí jim naproti. Často doslova. Přestože už je ale Mila zkušená „hledačka“ pohřešovaných osob, není připravena na prapodivnou skutečnost, jíž se má stát svědkem. Nezvěstní, kteří zmizeli před mnoha lety, se začnou zničehonic sami od sebe vracet. Na první pohled se zdá, že jsou stejní jako dříve, ale temnota, která je opět vyvrhla na světlo světa, je nadobro změnila. A určitě ne k lepšímu. Kde celou tu dobu byli? Co dělali? A za jakým účelem se teď vrátili? Jestli na tyhle otázky dokáže někdo nalézt odpověď, musí to být právě Mila, která zná vábení temnoty jako své boty.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta

Ľipotesi del male, 2013

tulip131
14.05.2021 3 z 5

První díl byl ukončen přesně v tu správnou dobu, tak aby mohl pokračovat tento druhý. Chtěla jsem vědět, jak to bude s Milou dál. Začátek mě překvapil, vůbec se tam nezmiňovalo její těhotenství. Místo toho kniha začala tím, jak Mila porušuje zákony a "kontroluje" lidem domy a umisťuje kamery. To, že jedna z kamer je i v pokoji malé holčičky, dávalo čtenáři náznakem co by to za dítě mohlo být, ale potvrdilo se to až někdy před polovinou a to už byla Mila vtažena do řešení dalšího poutavého příběhu. Najednou se do světa živých vrací ti o kterých se už nedoufalo, že existují. A kdo za tím vším vlastně byl? To si musíš přečíst, mě to překvapilo.

Bulldog
11.05.2021 3 z 5

Tak tenhle díl se mi líbil malinko víc, než Našeptávač i přesto se ale s panem Carrisim rozloučím a jeho další knihy už číst nebudu... Vlastně nemám ani žádný velký důvod, ale je tam to ale..

soukroma
01.05.2021 2 z 5

Začátek zaujal, ale s přibývajícími postavami současnými a minulými, nezvěstnými i ze strany policie, zločinci a sledovanými děvčátky, přitom bez nějakého zásadního posunu vpřed (provázanost tam byla, ale pro mne zcela neuspokojivá jako navázanost na hlavní hrdinku), mne chuť číst dál postupně opouštěla, až opustila docela. Za zajímavé postřehy o masových (versus sériových) vrazích 50%.

Zvláštní dojem jsem si odnesla ze zcela neutrálního prostředí - italské z chování a reálií nedýchalo z knihy ani náhodou, jména hlavních osob taky byla vše jiné než italská (u severské krimi jsem si na míchanici národností a přistěhovalců a barev a orientací... u policie už zvykla, ale u italské mne to tedy ještě překvapuje).

"Nejběžnější reakcí na nebezpečnou situaci není strach, ale nevěřícnost."

"Pořád si myslel, že má situaci pod kontrolou. ... To je pro vlivné muže typické ... Neustále si myslí, že mají přednostní právo rozhodovat. ... Nemohl akceptovat, aby mu někdo diktoval pravidla, zejména u něj doma. Ani v případě, že ten někdo zrovna svírá v rukou poloautomatickou pušku... Jako správný byznysmen začal hned vyjednávat, jako by mu opravdu mohl nabídnout něco, co se nedá odmítnout. "

Duchoslp
21.04.2021 3 z 5

Za mě byl Našeptávač mnohem lepší. Dobře se četl, protože Vás vtáhl do děje. Druhý díl byl těžkopádnější a místy zbytečně překombinovaný. Ale námět není špatný

Trustty
10.04.2021 5 z 5

Moc pěkné čtení :). Styl psaní a poutavé vyprávění Vás nutí číst pořád dál a dál.....
A ten konec byla docela nálož rozuzlení :))
Určitě si nejdříve přečtěte Našeptávače at jste u druhého dílu v obraze.

WaN635
26.03.2021 5 z 5

Super, přišlo mi to ještě lepší než jednička a to je co říct. Příběh propracovaný, temný, fascinující a hlavně ten konec - wau.
Už se nemůžu dočkat 3 dílu, snad bude brzy

Hella
21.03.2021 3 z 5

No já nevím. Trochu moc těch konspirací i spolupracovníků, ne?

Jiparis
13.03.2021 4 z 5

Protože jsem nečetla Našeptávače, asi mi unikaly některé souvislosti. Líbil se mi styl psaní, myšlenky zabývající se dobrem, zlem a temnotou v nás. S Donatem Carrisim jsem se setkala poprvé a určitě ne naposledy.

Katania
09.03.2021 5 z 5

Tenhle díl se mi líbil více než předchozí. Těším se na další. Napínavé a velmi čtivé!

renne
04.03.2021 5 z 5

kniha se četla velice dobře. Krátké svižné kapitoly.

Falda
24.02.2021 3 z 5

Tento díl mě teda moc nenadchnul.. jsem ráda, že mám dočteno. Našeptávač byl mnohem lepší.

jadunka
17.02.2021 4 z 5

Knihu jsem dostala na Vánoce, takže jsem netušila, že existoval i díl předtím. Kniha byla velmi dobrá, ale konec se mi zdál překombinovaný, to mě na současných detektivkách vždycky trochu mrzí. Každopádně si musím přečíst i toho Našeptávače. :)

vera4669
07.02.2021 4 z 5

Po přečtení Našeptávače jsem si dala autora hned do oblíbených a čekala na další díl.. Ten nám toho sice moc nevysvětlil, ale byl rozhodně napínavý od začátku až do konce, těším se na další díl a pevně doufám, že se dočkáme nějakého rozuzlení

TerezaaBaarova
29.01.2021 5 z 5

Když jsem přečetla Našeptávače, dožadovala jsem se nějakého vysvětlení.
Hypotéza zla mi dodala jen nějaký, a přidala spoustu dalších otázek!

Ohodnotit tuto knihu je docela těžký, musím to zpracovat ve svý hlavě, protože je tu opět geniální thriller, u kterého chceš číst dál a dál... chvilkama máš docela nahnáno, chvílema ti tluče srdce a občas nechceš, aby to tak bylo...
Detaily Milina života a rozuzlení případu nám Donato dávkoval pěkně po malých kouscích a ten závěr? To prostě dělá naschvál, jsme zas u toho, chci další knihu a další vysvětlení!

Nova84
27.01.2021 5 z 5

Napínavé a překvapivý závěr

JustWomen
26.01.2021 4 z 5

Našeptávač mi přišel jako temná kniha plná psychopatů a mrtvých, čtivá, ale překombinovaná a zmatená. Hypotéza zla byla zpočátku v pohodě, ale prostě ten překombinovaný konec mi zase nesedl, na mě moc zvratů, moc zla, neuvěřitelné a smutné vztahy.

P3_tis
26.01.2021 4 z 5

Musím se přiznat, ze mi dost dlouhou dobu trvalo, než jsem se zacetla. Pořad jsem nechapala smysl a představovala si nějakou zombie apokalypsu.
Ale ten konec? Jak do sebe najednou zase všechno zapadlo a začalo to dávat smysl? Nemůžu se dočkat dalšího dilu!

Leona333
16.01.2021 5 z 5

Našeptávač mi našeptával, abych ani podruhé nezaváhala a šáhla si i k přečtení Hypotézy zla. A opět velký, uspokojivý třesk! Už kdysi, v jiných recenzích jsem se zmínila, že italští autoři jsou na rozdíl od jiných..., ač kvalitních autorů, mou srdcovkou. Jejich tvorba a styl psaní, je dost neotřelý. Díky jižanskému temperamentu a prostředí..., jejich detektivky a hlavní protagonisté v nich bývají svérázní, osobití...
Takže opět plný počet hvězd.

Kizuizi
12.01.2021 5 z 5

Ještě nedávno mi autorovo jméno, tedy Donato Carrisi, nic neříkalo, ale teď skoro jásám. První díl této série, Našeptávač, byla vcelku nenápadná kniha, o které se nikde moc nemluvilo; i tak jsem ji vyzkoušela a byla jsem jí doslova pohlcena. Dovolila bych si říct, že jsem nečekala vůbec nic a dostala jsem excelentní thriller, který mě naprosto uchvátil. No a když vyšla Hypotéza zla, bylo jasné, že ji musím mít.
Trochu jsem se bála, že má očekávání jsou moc velká, ale naštěstí se to nepotvrdilo a i tento druhý díl je pořádná „jízda“ od začátku do konce. Je to jedna z těch knih, které prostě nechcete odložit, protože příběh je plný nečekaných zvratů a Vy jste napnutí, že skoro nedýcháte.
Knize nemám co vytknout, je výborně napsaná, neskutečně čtivá a rozhodně se nebudete nudit. Postavy jsou skvěle popsané a zvlášť hlavní hrdinka Mila - je to postava se svými vlastními démony, které se ze všech sil snaží překonat, a Vy si ji díky tomu jistě oblíbíte, občas s ní i trochu trochu trpíte a někdy ji možná nechápete, ale to je na ní to skvělé. To, že není žádný superhrdina a dokáže přiznat i své slabosti.
(Pokud jste tuto sérii ještě nečetli, určitě začněte napřed Našeptávačem, v několika místech jsou na něj odkazy. )

Petraxxx
09.01.2021 5 z 5

I tento díl je skvělý. Čtivá, poutavě psaná a skvěle zvolené téma.