Iba trochu lásky
Katarína Gillerová
Život Eugénie a jej mladšej sestry Emy navždy zmenila tragická nehoda. Aj keď si dievčatá nie sú veľmi blízke, musia spolu čeliť nepriazni osudu a nenávisti, ktorú v nich pestuje teta Vilma. Na lepšie časy sa začne blýskať až po rokoch, keď sestry dospejú. Eugéniino šťastie po boku Petra však netrvá dlho. Prečo ju manžel tak náhle a bez vysvetlenia opustil? O pár mesiacov ju po hádke opúšťa aj Ema. Osamelá Eugénia sa rozhodne pátrať po informáciách, ktoré by jej pomohli získať späť stratený život. V spleti vzťahov, starostlivo zakrytých problémov a zlyhaní postupne odkrýva pravdu o svojej sestre, o tete Vilme aj o nešťastnej nehode spred rokov. No neprehliada pritom možnosť, ako byť znovu šťastná? Veď stačí iba trochu lásky, aby bol život znesiteľnejší...... celý text
Tak tahle kniha mě chytla, že jsem jí dočítala ve 3 hod. ráno. Nemohla jsem knihu odložit dokud jsem nevěděla jak vše dopadne. Příběh Evženie byl smutný. Jak je v některých komentářích uvedeno i já jsem si poplakala. Knihu doporučuji
Na jedné straně zlo v osobě tety Vilmy, která nedokáže dvěma malým náhle osiřelým neteřím vytvořit teplo domova, spíše naopak. Starší Eugénia si později přivydělává v rodinách, kde dítě je na obtíž a ona citlivě přistupuje k jejich potřebám někoho milovat. Když vyroste mladší Emka, jde v sestřiných stopách. A tak nahlédneme do různých rodin, těm, ke kterým byl osud štědřejší, tak i k těm, kteří si musí své místo na slunci vybojovat. Autorka opět citlivě vystihla jak osobní příběh Eugénie, tak její mladší sestry Emy.
Pěkná romantikuš, takovou jsem potřebovala mezi thrillery. Pořádně zamotaný životní příběh hlavní hrdinky je hodně zajímavý a autorka ho podala opět čtivě, přesně ženám do noty.
2020 | Dubnové slunce |
2020 | Šťastné náhody |
2022 | Mlha mezi námi |
2004 | Láska si nevyberá |
2008 | Záhada zadnej izby |
Opět velmi pěkný příběh ze života. Moc se mi líbí, jak autorka dokáže prolnout současný život hlavní hrdinky s návraty do jejích dětských let a postupně odhalovat dlouho skrývaná tajemství.
Těším se na každou novou knihu této paní spisovatelky.