Batman: Náměsíčnice
Marie Lu
Druhý díl úspěšné série o mládí superhrdinů! Bruce Wayne v příběhu od autorky fantasy trilogie Legenda. V Gothamu umírají lidé. Město terorizují Náměsíčníci a významné obyvatele loví bezpečnostní systémy, které se obrátily proti nim. Dalším na seznamu je Bruce Wayne, dědic technologického impéria, jenž je ale po potyčce s policií uvězněn v neblaze proslulém vězení. Tam potká Madeleine, která toho ví o Náměsíčnících až příliš. Je dívka jedinou nadějí na záchranu, nebo se stane zhoubou celého Gothamu?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , CooBooOriginální název:
Batman: Nightwalker, 2018
Tak toto byla pecka. Wonder Woman byla dobrá, ale toto byla naprostá senzace. Doufám, že i ostatní mladí superhrdinové si udrží takovou vysokou laťku.
Pokračování knižní akčních hrdinů DC bylo opravdu super. Hodně se těším na další díl. Opravdu se mi tohle zalíbilo.
Marie Lu tenhle druh knížek psát umí, je dobře, že se Batmana ujala právě ona. Hlavní hrdinové byli takoví, jaké je známe z filmů, a i zápletka byla přesně ta šedivá, na jakou jsme zvyklí.
Mladý, osemnásťročný Bruce Wayne, tesne pred maturitou spoznáva záhadnú Madeleine a rieši prípady vrážd bohatých a vplyvných ľudí v Gothame. Postupným vyšetrovaním sa Bruce dozvedá, že sám je v ohrození života. Zaujímavý pohľad do počiatkov éry temného rytiera, kde Bruce získaval svoje detektívne schopnosti a odhodlanie v boji so zločinom. V podstate je to taký príbeh o Batmanovi bez Batmana, ale rozhodne nechýba napätie, akcia a tiež typická "zakázaná láska", ktorá vyvoláva v hlave hlavného hrdinu množstvo otázok. Postava Madeleine je dobre napísaná, je veľmi inteligentná, vo vhodnom kontraste s Bruceom a miestami pripomína uvažovaním a postrehom samotného Batmana. V príbehu sa mi páči vykreslenie priateľstva medzi Bruce-om a Harvey Dentom a tiež mentorstvo Lucius-a Fox-a, ktorý postupne predstavuje hračky vyrobené vo Wayne Tech. Za seba knihu odporúčam a myslím, že fanúšikovia Batmanovských detektívnych príbehov si prídu na svoje.
Kniha mě velmi bavila a hezky se četla. Bruce byl vážně skvělý akorát se mi malinko nelíbil konec. Mohli ho vymyslet lépe.
Pokud jste milovník příběhů o superhrdinech, či marvelholic apod., tak Vám doporučuji si Náměsíčnici přečíst. Nebudete litovat! Kniha byla naprosto úžasná a skvěle se četla, měla jsem ji za sebou během jednoho dne a už plánuji, že si ji opět přečtu! :)) Batman je prostě skvělý. Více v sekci Recenze od Bookhuntera :)
Wow, tohle mě moooc bavilo. Je to opravdu čtivé a napínavé. Jen jsem pořád čekala, kdy přijde konečně ten pravý batman. A s tím si dala spisovatelka ted vážně na čas. Ale jinak vážně super příběh o začátcích batmana.