Iluze

Iluze
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547332/bmid_iluze.jpg 4 1258 1258

Případy Lincolna Rhyma série

„Zkušený kouzelník se snaží oklamat spíš mysl než oko.“ Pohled na uškrcenou flétnistku, nad níž se ještě sklání vrah, policejní pochůzkářky šokoval. Na jejich rozkaz si ten hnědovlasý padesátník s plnovousem přesto poslušně lehl čelem k zemi. Než však strážkyně zákona stačily k ubohé oběti dojít, ozvalo se prásk a skromný vestibul Manhattanské školy hudby vyplnil záblesk. Pachatel v tu ránu zmizel, opevnil se v koncertním sále a na další pokusy o vyjednávání začal vyhrožovat usmrcením další rukojmí. A pak dohadování přerušil výstřel. Ženy vpadly do místnosti, jenže ta byla… prázdná. Detektiv Lincoln Rhyme na místo činu neprodleně vysílá kolegyni Amélii Sachsovou, která je od fatálního úrazu jeho prodlouženou rukou i pozornýma očima. Přelstí spolu ďábelského iluzionistu, jehož bestiální vraždění teprve začalo?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

The Vanished Man, 2003

Interpreti: Jan Vondráček

DickBach
03.09.2019 4 z 5

Jakooo dobrý. Bohužel jenom dobrý. Za mně moc překombinované. Kdyby byla kniha souborem povídek, pak si napětím asi uhryžu nehty až k zápěstí, takhle to byla projížďka na centryfůze těsně po opulentním obědu.... :o)

Dizzy3
29.08.2019 4 z 5

Určitě kniha stojí za přečtení, ale hvězdičku srážím za překombinovanost - sem tam mi to přišlo až moc přitažené za vlasy a pro mne zbytečné natahování děje. U této knihy jsem bohužel nebyla tak "zažraná" jako u předchozích. Moje top zatím stále zůstává 1. a 3. kniha

harmonny
22.08.2019

Perfektní, jako vždy.

Merlinit
08.07.2019 5 z 5

Prokombinované, vtipné, zábavné, Deaver v plném lesku!

jprst
07.06.2019 5 z 5

Tohle jsem si opět užil, ostatně jako ostatní Deaverovy knihy, které jsem dosud přečetl. A kvůli tomu už začínám mít pocit, zda nepřestávám být při hodnocení jeho knih dostatečně objektivní.

georginaa
02.06.2019 5 z 5

Kouzelník, to vážně? Kroutila jsem hlavou, co je vše možné nechat zmizet, ukázat a přesvědčit k iluzi. Co se skrývá v mozku vraha, jak čeho dosáhnout svých schopností. Děsivé.

LP113
21.05.2019 3 z 5

Trochu nechápu to nadšení. Jeho knihy miluju, ale tohle byla jedna ze slabších. Zbytečně dlouhá a teda hoooodně překombinovaná. Myslím, že tohle nebylo úplně zapotřebí to takto zamotávat. Jako přečíst doporučuji, hlavně pokud čtete celou sérii, ale zas taková pecka to nebyla.

Kamča223
23.03.2019 5 z 5

Ani tentokrát mě Jeffry Deaver nezklamal. Kniha plná neočekávaných zvratů. Super

ktli
21.03.2019 5 z 5

Skvost! Sérii s Rhymem mám hodně rád, ovšem tohle byla pecka, výborný díl!

Eicherik
27.01.2019 5 z 5

Přiznám se, že se mi do tohoto dílu moc nechtělo. Zvolené téma mě nelákalo, dokonce spíše odrazovalo. Nicméně, jakmile jsem knihu otevřel, tak mě děj pohltil a dokonce se ke konci knihy bodování opět vyšplhalo na plný počet. Na další případ se už teď moc těším.

bekule
19.12.2018 4 z 5

Opět výborné,začínám být na této dvojici závislá. I když plný počet tentokrát nedám, zaprvé nemám ráda kouzelníky a tady to kouzlení bylo místy dost přehnané,a také mi nesedlo to zamontování politiky do příběhu.Trošku mi chybí to nevrlé Rhymovo kybicování všech okolo a také mě přišel první útěk podezřelého hodně přehnaný, obzvlášť v takovém prostředí. Zato konec mě zase stejně jako Amélii dostal, a úplný závěr velmi potěšil.

Prajzič
14.11.2018 3 z 5

Něco tak neuvěřitelného a překombinovaného jsem snad ještě nečetl....Spoiler: nechápu proč ten člověk dělal takový cirkus kolem.Měl přijít zapálit to a hotovo konec představení:-)

moudivlacek
06.11.2018 5 z 5

Tak to zas byla jízda!!! Tak jsem byla na sebe pyšná, jak brzy jsem odhalila vraha, ha! Ano - odhalila - a nechala se napálit, stejně jako Lincoln a celý jeho tým! Iluze a zas iluze. Když se radujete, že jste něco odhalili, záhy dospějete k názoru, že ale nevíte, na co vám to je, nebo to nakonec vede do slepé uličky, halda postupných důkazů a neustálé zvraty a ještě přidružený případ, který ze začátku vůbec nesouvisí s hlavním. Totálně mi to zamotalo hlavu.
A ten konec!? Tak ten mě srazil na kolena a musela jsem to vydýchat jako Amélie.
Prostě - sice klasická detektivka, kdy skládáte kousky skládačky, ale přitom nejvyšší kvality. Kdo má rád rozum při řešení problémů - zde si přijde na své. Doporučuji.

jaja1989
15.10.2018 5 z 5

Bozi kniha zvraty a drama az do konce, kde netusite jak to dopadne.

Bohdana11
17.09.2018 5 z 5

Jedna z lepších knih Deavera. Téma iluze mě bavilo.

martinaandulka
23.07.2018 4 z 5

Iluze to je detektivka ,která má zajímavé téma iluzionismus,který vede k vraždám.Je to napínavé chvílemi a rozuzlení jsem nepředpovídala.Jen za mě jsem se někdy zrácela v ději.

Johhanka79
12.07.2018 5 z 5

Sice místy trošku překombinované, ale tak chytlavé a čtivé. Nápadité prostředí i zápletka a sympatické postavy. Nejdůležitější: Konec dobrý, všechno dobrý:-)

Fazolecek
18.06.2018 5 z 5

Moc se mi líbila jako všechny knihy od Deavera. Napínavá od začátku do konce. Konec nepředvídatelný. Autor pokaždé překvapí =) Mohu všem milovníkům napětí doporučit =)

evismaior
06.04.2018 4 z 5

80% - Tak tentokrát se nám v pozici vraha ocitl kouzelník-iluzionista. A je to těžký protivník, protože se dokáže v mžiku převléknout za kohokoli, vzbudit iluzi čehokoli, která zastírá jeho pravé úmysly, a rovněž se například i dostat z jakýchkoli pout. Téma bylo zajímavé a brala jsem ho, dokud se do toho nezačala plést ta politika, přičemž nakonec se zase, co se motivů týče, vrátilo všechno v podstatě na začátek. A nebyl by to Deaver, aby se v ději někdo nevydával za někoho jiného. Ke konci jsem si už říkala, že je to vážně příliš překombinované, a proč ten pachatel sakra vymýšlel celý tenhle veletoč, když by mu stačilo jít rovnou na věc. Nicméně zdůvodnění jistou logiku nepostrádalo a s ohledem na pachatelovu vášeň pro magii jsem to ještě nějak skousla. Psané je to stále čtivě a ráda jsem se dozvěděla něco ze zákulisí iluzionistické kuchyně.

Nestorkea
12.03.2018 3 z 5

Ze začátku jsem byla nadšená- téma iluzionismu, zručný vrah, super kombinace. Ale bylo to na mě dost překombinované. Zapojení Constabla bych vypustila, politika mi do toho opravdu nesedla. V poslední třetině jsem některé pasáže musela číst dvakrát, abych rozmotala klubko autorových myšlenek. Lincolnovu genialitu beru s rezervou, kéž by se z drobných důkazů daly opravdu vyčíst tak jednoznačná řešení. Upřímně jsem se zasmála schopnosti rozeznat plemeno psa z pár chlupů pod mikroskopem :-D