Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359372/bmid_dievca-v-lade-ugL-359372.jpg 4 6079 6079

Erika Fosterová série

1. díl >

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

alcan
16.03.2018 4 z 5

Knížka to není špatná i když leckde jsem cítil otřepaná "detektivní klišé". Prostě, pokud si chcete přečíst pěknou detektivku na oddech mohu doporučit.

ergeletta
15.03.2018 3 z 5

Některé pasáže mi připadaly zbytečně zdlouhavé, suše popisné a v celém příběhu mi tím pádem chyběly emoce. Do toho pár akčních klišé a dokonalých načasování záchrany. Hlavní postava mi byla vyloženě nesympatická a být její nadřízený, asi ji brzo pošlu do háje definitivně. Za mě průměr s krásnou obálkou.

Miky88
14.03.2018 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Erika je dobrý detektiv a zároveň je to také normální člověk se svými trápeními. Příběh byl vymyšlen velmi dobře, vraha jsem si "myslela" až ke konci a nakonec to byl on. Těším se na další díly s Erikou a ostatními detektivy.

hopen
13.03.2018 4 z 5

Kniha mě moc bavila.. Konec jsem nečekala..

SovaPálená
12.03.2018 4 z 5

První kniha, ze začátku poněkud zdlouhavé, mnohdy zbytečné opisy. Nicméně Erika je zajimavá postava u které se těším na další vývoj.

Bybyla
12.03.2018 3 z 5

Popravdě, čekala jsem mnohem víc. Bylo to takové nijaké. Detektiv šéfinspektor Erika mi lezla na nervy už jen svojí hodností a tím, že ji tak všichni oslovovali. Vždycky to zabralo celý řádek. Kdyby jí autor přisoudil jinou hodnost, asi by byla knížka tenčí :-) Nicméně, musím uznat, že zápletka byla zajímavá.

No a v neposlední řadě mi nějak neseděl překlad. Přišlo mi, že se stále dokola opakují stejné fráze. Občas mi to přišlo jako když mi někdo divně popisuje televizní krimiseriál, který právě sleduje. Tak uvidíme, jaké budou další knihy od pana Bryndzy.

Jirinamac
12.03.2018 4 z 5

Napínavé až do konce, ale začatek mě moc nebral. Detektivky často nečtu, ale líbil se mi i smutný příběh Eriky, který prostupuje jejím životem. Pane Bryndza, jen tak dál pokračujte.

Garfinela
09.03.2018 3 z 5

Stylisticky nic moc, hvězdičky dávám za příběh.

Sova15
08.03.2018 5 z 5

Měla jsem to "štěstí", že jsem Dívku v ledu četla, když jsem byla nemocná. Kniha nešla odložit, napínavá, krásně psaná. A ač objemná, zhtla jsem jí velmi rychle.

konvalinka17
07.03.2018 4 z 5

Moje první detektivka od tohoto autora. Každopádně příjemné překvapení.

Jablotro
06.03.2018 5 z 5

Nevím jak je to možné, ale poslední dobou mám jakési výhrady k detektivkám. Dříve se mi to nestávalo, asi to nebylo potřeba, protože kdo by nebyl spokojen s Jefferym Deaverem, Jamesem Pattersonem, Danem Brownem? Tady není prostě co vytknout. Co se týče Dívky v ledu, tak dobrý. Hodnotím 5*. S knihami od pánů, které jsem psala výše, se to tedy nemůže rovnat, ale bylo to celkem dobré. Líbilo se mi, že to bylo celou dobu napínavé. Nebylo tam nic co by mi vadilo. Postav akorát, nic navíc, vše souviselo se vším, zkrátka žádná zbytečnost. Co mi lezlo na nervy, tak byl akorát tak přístup nadřízených. A možná bych si přála, kdyby hlavní hrdinka měla trochu větší "koule" a občas někoho pěkně poslala do sedinky a nenechala si věčně kydat na hlavu :-) Ale to je tak jediné, co tomu mužů vytknout. Pachatele jsem typla, i když pak moje podezření trochu pokulhávalo a myslela jsem si, že jsem se sekla. Takže napínavé až do konce ;-)

veru_nedvedova
06.03.2018 5 z 5

Detektivky moc nečtu, ale tato ve mně zanechala neuvěřitelné pocity. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Po celou dobu čtení jsem se nemohla dočkat konce, až konečně zjistím, kdo je vrah.

Kamčučák
04.03.2018 5 z 5

Tak tato kniha mě velice oslovila. Louskla sem jí za dva dny, protože se od ní nedalo odtrhnout. Je to takový Harry Hole- od Jo Nesba- v sukni. Kniha se i velmi dobře čte. Zápletka je skvěle promyšlená, a na to, že to psal slovenský spisovatel tak palec nahoru.

edita374
03.03.2018 5 z 5

Tohoto autora jsem si zamilovala a již mám doma i další 2 knihy. Napínavé od začátku do konce. Velice dobře a barvitě napsáno . Nečekala bych, že někdo dokáže v tomto žánru vymyslet ještě nové a zajímavé prvky.

Kačenka29
02.03.2018 5 z 5

Skvělá kniha! Detektivky jsem nikdy předtím nečetla, dávala jsem přednost romantickým příběhům, ale když mi mamka doporučila tuto knihu se slovy "Fakt si to přečti, stojí to za to", knihu jsem si od ní půjčila a udělala jsem dobře. Čte se velmi dobře, bylo to napínavé od začátku až do konce. Už teď se těším na Noční lov, který mám na nočním stolku :-)

Janaves
01.03.2018 5 z 5

Libila se mi a už se těším na další knihu.

Šmoulinka1980
01.03.2018 5 z 5

Mě kniha opravdu hodně bavila. Velmi lehce se četla a musela jsem číst dál a dál :-). Vraha jsem ani tentokrát neodhadla správně, asi by ze mě nebyl dobrý detektiv :-). Určitě se brzy pustím do čtení dalších knih od autora a těším se!

evca7271
28.02.2018 5 z 5

Za me skvela kniha.Byla jsem napnuta od zacatku az do konce.

Lucissia
28.02.2018 5 z 5

Nečekala jsem, že se do knihy začtu tak dobře a že ji zhltnu za pár dnů. Bryndza píše opravdu poutavě a celý příběh se mi promítal před očima v živých barvách. No... V barvách... Podle ponurého počasí jsem viděla spíš různé odstíny šedi.
Prostě to bylo všechno dost uvěřitelné a i když konec byl jako vždy víceméně očekávaný, jsem spokojena. :-)

em75
25.02.2018 5 z 5

Chviličku mi trvalo,než jsem se začetla,ale stálo to za to. Na Eriku jsem si musela zvyknout,ale nakonec mi byla moc sympatická. A (jako)že pochází z Nitry je pro mě osobně velké plus. Dokonce jsem se orientovala ve všech postavách v knize a to je na mě co říct :) Už začínám číst další Robertovu knihu a těším se na další..