Dívka v ledu

Dívka v ledu
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318890/bmid_divka-v-ledu-u8L-318890.jpg 4 6007 6007

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

Ravenwood
14.08.2020 4 z 5

Skvělá detektivka, kde jsou zajímavé případy, ale i osud hlavní vyšetřovatelky Eriky. Celá série je moc dobrá.

Lejdus
09.08.2020 3 z 5

Zpočátku se mi styl psaní a příběh vůbec nelíbil! Hlavní vyšetřovatelka mi byla nesympatická, věčně porušovala předpisy a chovala se úplně mimo.. Nicméně jsem se do knihy ve třetině začetla a nemohla přestat. Jak knihu i autora všichni vychvalovali (přátelé, média, atd.), tak se mi do ní moc nechtělo .. ve výsledku jsem ráda, že jsem zkusila. Rozhodně si přečtu i další knihy od Bryndzy!

Sammy.Boy
08.08.2020 5 z 5

Tady moc není o čem spekulovat! Plný počet hvězd za skvěle vystavěný, svižný a čtivý příběh, styl autorova psaní mi neskutečně sedl! Hltal jsem řádek za řádkem. Na jednu stranu už jsem chtěl tomu všemu přijít co nejrychleji na kloub, aby nalezená DÍVKA V LEDU došla klidu a na druhou stranu jsem ještě nechtěl, aby byl konec! Hlavní trio vyšetřovatelů jsem si prostě zamiloval. Takhle nějak bych si představoval krimithriller s přídomkem "bestseller"!

Nickky
06.08.2020 2 z 5

Nadšené ohlasy s ostatními bohužel v případě této knihy nesdílím. Autor na mě působí sympaticky a knize se nedá upřít, že je napsaná velmi čtivě, ale tímto můj výčet pozitiv končí.
Podstatným pilířem každé dobré knihy je pro mě vykreslení postav. Potřebuji věřit, že mají emoce a dokázaly by existovat i mimo stránky knihy. V Dívce v ledu mi většina postav splývá dohromady. Hlavní hrdinka „detektiv šéfinspektor" Erika mi k srdci zrovna dvakrát nepřirostla, a to hlavně z toho důvodu, že neustále na někoho pokřikovala. Klíčové momenty děje jsou navíc vyřešeny opravdu zarážejícím způsobem. Nemohu tu nezmínit scénu, kdy je suspendovaná policistka přepadena v noci v 00:13 útočníkem, kterému se nedokáže ubránit. Autor tuto situaci vyřeší pohotovým zásahem jiné policistky procházejí „náhodou kolem", protože si chtěla promluvit. Od detektivky také očekávám, že kromě odpovědí na otázky „jak" a „kdo" zjistím hlavně "proč", ale to se vůbec nestalo...

monikamidrla
06.08.2020 5 z 5

Dobře se mi kniha četla. Jsem zvědavá na další díly ☺️

SSTknihy
04.08.2020 3 z 5

Nebylo to špatné. Hlavní hrdinka mi sice k srdci nepřirostla, ale působila věrohodně, stejně jako celé vyšetřování. Sem tam sice pár nejasností a logických nepřesností, ale psáno čtivě a kapitoly rychle ubíhají. Dovedou si představit, že si nějakého Bryndzu ještě někdy přečtu.

Lukaso
04.08.2020 5 z 5

Chvilku mi trvalo se začíst, ale pak mě to začalo bavit, bylo to dobrý

Cuprinka
03.08.2020 5 z 5

Knížka se mi četla velice dobře, ani nevadilo, že jsem již dříve četla další díly serie. Doporučuji k přečtení.

AudreyHorne
02.08.2020 3 z 5

Po knize jsem sáhla až letos, zejména ze zvědavosti, od R. Bryndzy jsme ještě nic nečetla. Kniha byla čtivá, taková oddychovka. Nicméně recenzi píšu asi dva měsíce po přečtení a už teď si úplně nevybavuju děj. Holt ve mě kniha nezanechala hlubší stopu...zábavná jednohubka, ideální kus na dovolenou.

PéEm
01.08.2020 4 z 5

Nebylo to špatné. Nejdřív jsem se nemohla začíst, ale pak už to bylo fajn. Jsem zvědavá na další díly.

MamaKnihomolka
29.07.2020 3 z 5

Na sérii Eriky Fosterové mě naladila kniha Kanibal z Nine Elms, která byla úžasná a je hrozně vidět jak skvěle se autor vypsal. Mezi jeho první a poslední knihou je obrovský rozdíl.
Bohužel moje hodnocení nebude tak skvělé jako u Kanibala z Nine Elms. Erika pro mě byla hrozně nesympatická, ale líbilo se mi, že se nevzdávala. Taky mě příšerně iritovalo, že měla stále vybitý mobil. To si ho sakra nemohla dávat na nabíječku?! Co se týče případu tak jsem na něm neshledala nic moc originálního.
Každopádně se pustím do dalšího dílu, protože má autor zajímavé nápady a nemám ráda rozečtené série. Doufám, že co díl, tak to bude lepší a lepší, zatím u mě vyhrává Kate Marshallová.

Monika1717
26.07.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila,byla to moje první kniha od tohoto spisovatele. Něco tam nesedí, proto ubírám hvězdičku / je zima a dívka je bez punčoch - proč?, naprosto mě iritovalo oslovení - šéfinspektor, několikrát na každé straně / . A vyšetřovatelka nebyla moc sympatická. Ale jinak super.

bod
26.07.2020 2 z 5

Četlo se to až příliš lehce...skoro se až se za tu jednoduchost až stydím.....

katka0956
22.07.2020 3 z 5

jakože docela fajn no. bylo to čtivé a rozuzlení zajímavé, nicméně musím říct že bych ocenila víc pohledů do osobního života hlavní hrdinky (víc vzpomínek na minulost? možná nějaký nový vztah? úlet? závislost na alkoholu třeba...?), nebo nějaký větší psychologický kontext.
Zkrátka nebylo to špatné, ale musím přiznat, že jsem čekala víc :)

Jani23
21.07.2020 5 z 5

Dívka v ledu mě bavila, dobře se četla. Rozuzlení bylo zajímavé.

Mabie
17.07.2020 4 z 5

Už dlouho jsem si chtěla přečíst něco od Roberta Bryndzy a Dívka v ledu mě bavila. Je pravda, že zpočátku jsem si musela zvyknout na hlavní hrdinku, která se chovala jako neřízená střela, ale na rozdíl od řady lidí, kteří komentovali svůj negativní vztah k ní, nemohu říci, že mi byla nesympatická. Byla prostě svá.
Příběh má spád, je čtivý, napínavý a konec - to byl opravdový thriller.
Doporučuji, RB nezklamal :-)

tess.de.veles
17.07.2020 4 z 5

Moje první od Roberta... Nebyla špatná, kdepak..... ale abych dala pět hvězdiček, muselo by mě to posadit na zadek......, což se tak úplně nestalo.... a právě v tom, mě kniha zklamala, protože jsem měla vetší očekávání.... Ale čtyři hvězdy taky jde, NE? Jinak, nevím, jak moc je paní překladatelka zkušená, ale v doposud žádné knize, kterou jsem za svých 38 let četla, jsem neviděla slovíčko 'takže' tolikrát použité.... Myslím, že se v knihách nahrazuje jinými výrazy.... Takže lze jen spekulovat, nakolik je celkový překlad dobrý.... Jinak vřele doporučuji :-)

jakub2418
14.07.2020 5 z 5

Po akčňácích a "Brownovkách" jsem se pustil do Dívku v ledu , kterou jsem dlouho odkládal. Přečteno snad nejrychleji ze všech knih. Opravdu doporučuji!

zuzana-koubkova
13.07.2020 2 z 5

Neuvěřitelně nesympatická hlavní hrdinka, jejíž vyšetřovací metody navíc připomínají slona v porcelánu. Asi aby to nebylo tak pitomé, obdařil ji autor neschopným šéfem a žárlivým kolegou, kteří si počínají ještě nemožněji. Jinak příběh sám o sobě docela dobrý, styl psaní se mi líbil. Ale od světového bestselleru jsem opravdu čekala víc.

twigxi
08.07.2020 3 z 5

Klasicka detektivka. Sice trochu predvidatelna a dejovou linkou vpodstate prumerna, ale prece jen tam bylo neco, co me nutilo porad cist dal. Na pokracovani s Erikou se tesim.