Dívka v ledu
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová série
1. díl >
Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , CosmopolisOriginální název:
The Girl in the Ice, 2016
![strippedd strippedd](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24940/24940-Goa.jpg?v=1484688162)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Milé překvapení. Moje první audiokniha a Martin Stránský se poslouchá jedna radost. Začátek trochu nuda, ale pak to má grády. Miluju odhadovat, kdo je vrah a pak být překvapená. Jsem i ráda za rychlý spád na konci, kde není zbytečné natahování.
![uzivatel6305 uzivatel6305](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/369566/m_uzivatel6305.jpg?v=1736671857)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Docela nadšení. Ze začátku mi to přišlo takové tuctové, ale pak se to pěkně rozjelo a konec byl pecka. Kniha je velmi čtivá, audiokniha je namluvená panem Stránský, který ji ještě povyšuje a dodává jí šťávu. Inspektorka je sympaťačka, tým se taky povedl, párkrát vtípek, můj Londýn, a zloduši jsou opravdu chuťovčička! Takže neváhejte a stejně jako já, jděte do toho. Už pomalu otvírám druhý díl.
![Blanca93 Blanca93](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/319522/m_blanca93.jpg?v=1722637705)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha byla čtivá, napínavá a velmi dobrá detektivka... Musím říct že se kniha mi líbila, to se četlo moc dobře. Rozhodně se pustím do dalšího dílu...
![Snapeova Snapeova](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Detektivky nečtu moc často, ale teď jsem dostala chuť na nějakou změnu. Kniha nenadchne ani neurazí. Četla jsem rozhodně mnohem lepší a propracovanější detektivky, ale tuto v zásadě hodnotím kladně. Některých věcí tam zbytečně přebývalo. Třeba ta nebezpečí, do kterých se Erika dostávala. Snad poprvé se mi povedlo uhádnout někde vraha. Sice až těsně před odhalením v knize, ale rozhodně mi to nezkazilo dojem. Knížka má své chyby, ale četla se dobře. Příběh kolem vražd v tomto dílu mě bavil a určitě dám šanci i dalším dílům.
![Neo1tex Neo1tex](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13164/13164.jpg?v=1381127933)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Taková příjemná detektivka na dovolenou nebo když si chcete odpočinout od něčeho těžšího. Jako další z řady knih s nálepkou "Bestseller" to je vlastně docela standardní příběh, který doslova ničím nepřekvapí. Ale deviza knihy leží v rychlém spádu, v tom, že si nehraje ně nějaké myšlenkově hluboké dílo a že se zkrátka velmi dobře čte.
![Ashinka Ashinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94431/m_94431-3UQ.jpg?v=1459855072)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Autor píše velmi poutavě a navíc jsem, až do odhalení, neměla tušení, kdo je vrahem. Postava hlavní vyšetřovatelky však působí jako slon v porcelánu, který spoléhá pouze na instinkt a notnou dávku štěstí. Navíc se několikrát ocitne v roli nebohé princezny, které nezbývá, než si počkat na svého deus ex machina.
![SumýšIrena SumýšIrena](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Za všechny ústrky, které musela Erika přetrpět, odebírám jednu *. Bylo jich trochu moc. Jinak to byla moc pěkná detektivka.
![jitka3027 jitka3027](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/365243/m_jitka3027-65ab80595840a.jpg?v=1705738329)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje první setkání s autorem, napínavé do poslední chvíle. Erika je sympaťačka :) Rozhodně se pustím i do dalších
![Vevericka.eva Vevericka.eva](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/7589/7589-Z4g.jpg?v=1406489906)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha byla čtivá, ale strašně mi lezla na nervy hlavní vyšetřovatelka Erika. Do další "Brynzovky" bych se pustila, ale představa, že zase čtu o Erice....tak si vezmu raději jinou sérii.
![Holly.W Holly.W](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje první setkání s Erikou a dopadlo nad očekávání dobře! Erika je sympatická hlavní hrdinka a skvělá a pečlivá vyšetřovatelka, která nic nenechá náhodě. Kniha mě vtáhla už od prvních stran. Sledujeme pečlivou detektivní práci, kdy vyšetřovatelé odkrývají jednu stopu za druhou a skládají dohromady obrázek pachatele. Musím říct, že kdo je vrah jsem neuhodla. Kniha se mi velice líbila a v sérii určitě budu pokračovat.
![ZuzullaM ZuzullaM](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/355082/m_zuzullam-XWe.jpg?v=1634105305)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moja prvá kniha od autora. Veľmi som sa na ňu tešila a nesklamala ma. Bola veľmi čtivá, krátke kapitoly mi hrozne vyhovovali, dej mi tak rýchlo plynul.
Hlavná hrdinka Erika mi je veľmi sympatická, rovnako ako Mossova a Peterson. Teším sa na druhú časť série.
![lucinova lucinova](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/408619/m_lucinova-q1n.jpg?v=1677879159)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Detektivka, která nezklame. Čtivá, svižná a napínavá.. tak to má být.
Ale.
Vrah se dá bohužel snadno uhodnout a zápletka mi přišla poněkud nedotažená. I tak dám nejspíš autorovi druhou šanci.
![judith141 judith141](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Moje první přečtená kniha od tohoto autora a musím říct, že mě jeho tvorba hned dostala! Perfektně napsané, děj čtenáře připoutá od začátku do konce. Prostě za mě 1*
![jesterka.as jesterka.as](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/14600/m_jesterka-as.jpg?v=1731227272)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu mi vnutila kamarádka, protože z knih pana Bryndzy byla nadšená. Musím přiznat, že i mě se kniha moc líbila. Líbí se mi styl psaní, moc dobře se to četlo. A určitě nezůstane jedinou přečtenou od tohoto autora.
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
2017 | ![]() |
Jsem nadšená. Můj první Bryndza a hned jako pecka. Žádná přehlídka krveprolití nebo MacGyver- ovské nápady a úniky. Celá kniha se mi dobře četla i díky krátkým kapitolám ( vím, že mě to udrží více v příběhu ). Závěrečný sprint byl skvěle vygradovanej a já už teď vím, že budu dávat do kupy celou sérii.. joo a ty česko-slovenský jména jsou taky přínosem ... než pořád nějaký Lars, Magnusen, Södersön, Björne atd. :)))