Dívka v ledu

Dívka v ledu
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318890/bmid_divka-v-ledu-u8L-318890.jpg 4 6103 6103

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

eM.017
17.05.2023 5 z 5

Jsem nadšená. Můj první Bryndza a hned jako pecka. Žádná přehlídka krveprolití nebo MacGyver- ovské nápady a úniky. Celá kniha se mi dobře četla i díky krátkým kapitolám ( vím, že mě to udrží více v příběhu ). Závěrečný sprint byl skvěle vygradovanej a já už teď vím, že budu dávat do kupy celou sérii.. joo a ty česko-slovenský jména jsou taky přínosem ... než pořád nějaký Lars, Magnusen, Södersön, Björne atd. :)))

strippedd
07.05.2023 3 z 5

Milé překvapení. Moje první audiokniha a Martin Stránský se poslouchá jedna radost. Začátek trochu nuda, ale pak to má grády. Miluju odhadovat, kdo je vrah a pak být překvapená. Jsem i ráda za rychlý spád na konci, kde není zbytečné natahování.

uzivatel6305
28.04.2023 4 z 5

Docela nadšení. Ze začátku mi to přišlo takové tuctové, ale pak se to pěkně rozjelo a konec byl pecka. Kniha je velmi čtivá, audiokniha je namluvená panem Stránský, který ji ještě povyšuje a dodává jí šťávu. Inspektorka je sympaťačka, tým se taky povedl, párkrát vtípek, můj Londýn, a zloduši jsou opravdu chuťovčička! Takže neváhejte a stejně jako já, jděte do toho. Už pomalu otvírám druhý díl.

Blanca93
24.04.2023 5 z 5

Kniha byla čtivá, napínavá a velmi dobrá detektivka... Musím říct že se kniha mi líbila, to se četlo moc dobře. Rozhodně se pustím do dalšího dílu...

Snapeova
19.04.2023 4 z 5

Detektivky nečtu moc často, ale teď jsem dostala chuť na nějakou změnu. Kniha nenadchne ani neurazí. Četla jsem rozhodně mnohem lepší a propracovanější detektivky, ale tuto v zásadě hodnotím kladně. Některých věcí tam zbytečně přebývalo. Třeba ta nebezpečí, do kterých se Erika dostávala. Snad poprvé se mi povedlo uhádnout někde vraha. Sice až těsně před odhalením v knize, ale rozhodně mi to nezkazilo dojem. Knížka má své chyby, ale četla se dobře. Příběh kolem vražd v tomto dílu mě bavil a určitě dám šanci i dalším dílům.

Neo1tex
16.04.2023 4 z 5

Taková příjemná detektivka na dovolenou nebo když si chcete odpočinout od něčeho těžšího. Jako další z řady knih s nálepkou "Bestseller" to je vlastně docela standardní příběh, který doslova ničím nepřekvapí. Ale deviza knihy leží v rychlém spádu, v tom, že si nehraje ně nějaké myšlenkově hluboké dílo a že se zkrátka velmi dobře čte.

Danielap1
13.04.2023 5 z 5

Zajímavá a nenáročná knížka, která se četla sama.

Ashinka
11.04.2023 3 z 5

Autor píše velmi poutavě a navíc jsem, až do odhalení, neměla tušení, kdo je vrahem. Postava hlavní vyšetřovatelky však působí jako slon v porcelánu, který spoléhá pouze na instinkt a notnou dávku štěstí. Navíc se několikrát ocitne v roli nebohé princezny, které nezbývá, než si počkat na svého deus ex machina.

SumýšIrena
06.04.2023 4 z 5

Za všechny ústrky, které musela Erika přetrpět, odebírám jednu *. Bylo jich trochu moc. Jinak to byla moc pěkná detektivka.

jitka3027
02.04.2023 5 z 5

Moje první setkání s autorem, napínavé do poslední chvíle. Erika je sympaťačka :) Rozhodně se pustím i do dalších

LenkaKa
30.03.2023 5 z 5

Dost dobrá detektivka. Nedalo se od toho odtrhnout.

le21nka
27.03.2023 4 z 5

Skvělé. Strhující, napínavý a velmi dobře napsaný thriller. Těším se na další díly.

Vevericka.eva
22.03.2023 4 z 5

Kniha byla čtivá, ale strašně mi lezla na nervy hlavní vyšetřovatelka Erika. Do další "Brynzovky" bych se pustila, ale představa, že zase čtu o Erice....tak si vezmu raději jinou sérii.

Holly.W
14.03.2023 5 z 5

Moje první setkání s Erikou a dopadlo nad očekávání dobře! Erika je sympatická hlavní hrdinka a skvělá a pečlivá vyšetřovatelka, která nic nenechá náhodě. Kniha mě vtáhla už od prvních stran. Sledujeme pečlivou detektivní práci, kdy vyšetřovatelé odkrývají jednu stopu za druhou a skládají dohromady obrázek pachatele. Musím říct, že kdo je vrah jsem neuhodla. Kniha se mi velice líbila a v sérii určitě budu pokračovat.

Vlak7
11.03.2023 4 z 5

Čtivé, ale zklamání z postavy vraha.Jdu na další díl.

ZuzullaM
09.03.2023 5 z 5

Moja prvá kniha od autora. Veľmi som sa na ňu tešila a nesklamala ma. Bola veľmi čtivá, krátke kapitoly mi hrozne vyhovovali, dej mi tak rýchlo plynul.
Hlavná hrdinka Erika mi je veľmi sympatická, rovnako ako Mossova a Peterson. Teším sa na druhú časť série.

lucinova
05.03.2023 3 z 5

Detektivka, která nezklame. Čtivá, svižná a napínavá.. tak to má být.
Ale.
Vrah se dá bohužel snadno uhodnout a zápletka mi přišla poněkud nedotažená. I tak dám nejspíš autorovi druhou šanci.

judith141
05.03.2023 5 z 5

Moje první přečtená kniha od tohoto autora a musím říct, že mě jeho tvorba hned dostala! Perfektně napsané, děj čtenáře připoutá od začátku do konce. Prostě za mě 1*

petronella1
03.03.2023 5 z 5

Začátek knihy mi nepřišel moc zajímavý, ale pak se to slibně rozjelo

jesterka.as
01.03.2023 5 z 5

Knihu mi vnutila kamarádka, protože z knih pana Bryndzy byla nadšená. Musím přiznat, že i mě se kniha moc líbila. Líbí se mi styl psaní, moc dobře se to četlo. A určitě nezůstane jedinou přečtenou od tohoto autora.