Smrtiace tajnosti
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Dokonalá vražda potrebuje dokonalé krytie. .. Jedného zimného rána nájde matka po prebudení svoju dcéru zmrznutú v krvavej mláke v malej predzáhradke. Kto mohol vykonať takú vec - zavraždiť dievča na prahu vlastného domu, navyše počas vianočných sviatkov? Po poslednom, veľmi bolestivom prípade sa detektív šéfinšpektor Erika Fosterová cíti zraniteľná, ale nakoniec sa rozhodne, že sa ujme aj tohto vyšetrovania. V okamihu, keď začne pracovať so svojím tímom na vražde krásnej tanečníčky burlesky, nájdu súvislosti s útokmi v tej istej, doteraz pokojnej štvrti Londýna. Všetky spája jediný detail - obete boli napadnuté postavou oblečenou v čiernom s nasadenou plynovou maskou. Iba toto napadnutie sa však skončilo smrťou. ..... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
Deadly Secrets, 2018
Něco na té Erice je :-). Ani v tomto díle nic převratného neobjevíte, ba ani nic originálního, snad jen to nekonečné titulování policistů :-), ale přesto tolik pozitivních, ba nadšených hodnocení. Prostě jednoduchá, převelice čtivá detektivka s mírně nesympatickou, které ale nechybí velká míra empatie, vyšetřovatelkou Erikou si svou čtenářskou základnu našla již po prvním díle. A já , přes místy drobné výhrady, se k ní také řadím.
Je to neuvěřitelné, další díl s Erikou, napínavé, skvělé napsané, přečteno jedním dechem. Originální rozuzlení. Doporučuji.
Ježich donesl první a poslední díl. Prý, že to nenavazuje. Jeho smůla, teď vím poentu i dílu předposledního a on si tím odpálil další možný dárek. A co ke knížce samotné? Zajímavá, napínavá, překvapivé rozuzlení.....jó, dobré to bylo.
Další skvělá kniha v pořadí. A Erika je mi sympatická. Má nějaký lidsky uvěřitelný rozměr.
Bryndza, další z mých oblíbených autorů. Co se týče samotné knihy, je čtivá, rychle plynoucí čas, napětí...No, Erika mi bude asi chybět.
Zatím poslední příběh Eriky, který se opět velmi dobře čte a je patřičně napínavý. Knihu jsem zvládla asi během tří dnů, nicméně mě velmi nemile překvapil, silně za vlasy přitažený, konec. Připadalo mi to, jako by Bryndza rozvíjel klubíčko příběhu a najednou střih, všechno honem honem vyřeším tak trochu Cimrmanovým krokem stranou.
Co se týká osobních příběhů Eriky, nebo třeba mého oblíbence Isaaca, vlastně nic ukončeno nebylo a doufám, že se ještě dočkáme pokračování.
Prostě Bryndza. Já jeho knížky jednoduše můžu, mají spád, napětí, fajn děj...mi osobně se moc dobře čtou a DOPORUČUJI!!! Tahle kniha není vyjímkou. Spokojenost veliká! V osobní rovině doufám, že knihy s EF budou pokračovat, já ji prostě můžu ;-).
No doufám, že dílů s Erikou bude ještě hodně. Mrzí mě, jak to dopadlo s Petersonem a ráda bych, aby Erika měla nějaký i osobní život, nejlépe, kdyby se dali opět dohromady. Každopádně kniha opět extrémně čtivá. Téma válečného zločince se mi líbilo. No a z plynové masky, vlastně z jakékoli mám husí kůži, takže to se Robertovi povedlo.
No poslední Bryndza, co dodat. Jen doufám, že se k Erice zase vrátí někdy. Zatím mi přijde ta kniha neukončená.
Knihy Roberta Bryndzy se velmi dobře čtou a stejně tak to bylo i u 6. pokračování série s Erikou Fosterovou ... i když ten závěr byl trošku na hraně ...
Prostě Bryndza. Skvělé,napínavé. Jen to odhalení mi přišlo trošku přitažené za vlasy,rozhodně jsem to nečekala. Ale proč ne. Kolem nás se pořád dějí všelijaké nepředstavitelné a nepochopitelné věci ..
Bryndza se mi čte sám,od jeho knih se nemohu odtrhnout a musím číst, dokud není konec,tady mě trochu překvapil konec ale proč ne,akorát mi je líto,že už Erika asi skončila,tak jsem zvědavá na novou vyšetřovatelku.....
No, s odhaleným vrahem mám problém, ale nebudu samozřejmě prozrazovat jaký. Příběh samotný však byl pro mne v pořádku, čtení a pátrání jsem si docela užil. Styl je přehledný, jazyk umírněný a až tak jednoduchý, že bych možná uvítal větší košatost, není to však pro mne až tak podstatné. Na detektivku tedy určitě dobré a více jsem ani neočekával.
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Mazec....trochu jsem odhalila vraha, ale naprosto mě šokolal důvod!! Toto musíte přečíst!