Smrtiace tajnosti
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Dokonalá vražda potrebuje dokonalé krytie. .. Jedného zimného rána nájde matka po prebudení svoju dcéru zmrznutú v krvavej mláke v malej predzáhradke. Kto mohol vykonať takú vec - zavraždiť dievča na prahu vlastného domu, navyše počas vianočných sviatkov? Po poslednom, veľmi bolestivom prípade sa detektív šéfinšpektor Erika Fosterová cíti zraniteľná, ale nakoniec sa rozhodne, že sa ujme aj tohto vyšetrovania. V okamihu, keď začne pracovať so svojím tímom na vražde krásnej tanečníčky burlesky, nájdu súvislosti s útokmi v tej istej, doteraz pokojnej štvrti Londýna. Všetky spája jediný detail - obete boli napadnuté postavou oblečenou v čiernom s nasadenou plynovou maskou. Iba toto napadnutie sa však skončilo smrťou. ..... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2020 , CosmopolisOriginální název:
Deadly Secrets, 2018
Po pětce jsem se hned vrhla na šestý díl a přečetla jsem ho jedním dechem. Dech se mi tajil při útocích maskovaného muže, který se plížil pod rouškou tmy ve vánočním období, o to více to na mě vše působilo. A to jsem ještě netušila, jaké odhalení mě čeká na konci knihy! Erika se svým týmem odvedli opět skvělou práci. Ráda jsem viděla, že se holčičkám od komandéra Marshe v rámci možností po tom, co zažily v předchozím díle, dobře daří. Ovšem soukromý život Eriky je učiněná tragédie. I když ona vlastně žádný soukromý život nemá. Říkám si, kolik tak toho ještě, holka, vydrží. Výborná práce, pane Bryndzo!
Tak tohle byla jizda!!! Pan Bryndza me opet nezklamal a pro me, je to PAN SPISOVATEL. Jeho knihy bych mohla cist porad dokola.
Doporucuju!!
Abych zabránila šíření poplašných zpráv, uvádím informaci, kterou dal autor k dispozici na svých webových stránkách - často kladené dotazy. V sérii s Erikou Foster hodlá pokračovat tak dlouho, dokud potrvá čtenářský zájem. Prý je teprve na začátku a má mnoho dalších nápadů. Takže žádný strach ....
recenze na https://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/smrtici-tajnosti-aneb-proc-menit-to-co-funguje-11327
Jée to zase byla parádička.. za mě super, jako všechny předchozí knížky s Erikou.. no a zvěsti o tom, že už nebude žádný další Eričin připad, beru jako pokus o špatný vtip :-) .. to nám Roberte nemůžete udělat.. :-)
Skvělý. Z pocatku jsem mela dojem, ze Bryndza pise jinym stylem, nicmene kniha byla uzasna. Konec prekvapivy, zejmena z jakeho duvodu vrah vrazdil.
Chvíli jsem se zamyslela,co vlastně napsat.Přijde mi už ohrané,psát pořád dokola,že Robert Bryndza zkrátka válí a Eriku Fosterovou nemůžete nemilovat.Knížka je opět úžasná,přečtena za pár dní. Soukromý Eričin život jsem pořádně prožívala a takhle jsem si to teda nepředstavovala.Doufám,že zvěsti o tom,že tohle je poslední kniha o Erice byly opravdu jen zvěsti a my se brzo dočkáme dalšího skvělého případu.
Co jiného říci, než opět skvělé. Chvilkami se mi zdálo, že Robert mění styl. Někam se posouvá a najednou koukám, že vznikla nová série. Oceňuji konec knihy, opravdu výborný. Zkrátka je to prosté, stojí za přečtení jako všechny ostatní. Ráda bych vždy napsala něco bližšího o knize, ale nerada prozrazuji děj, věřím, že každý čtenář si na to musí přijít sám a já bych neměla nikoho připravit o žádné překvapení.
Skvělé, ostatně jako vždy. Když se začínal rozmotávat konec, byla jsem nadšená, co se za tím vlastně skrývá. Ale mám rozporuplné pocity s tím pachatelem...
Asi nejlepší Bryndzův román za mě plný počet bodů. Akorát mě mrzí, že je tak krutý k soukromému životu Eriky.
Bryndza opět zazářil. Čtivé, svižné, akční, ten konec mne upřímně celkem dostal a nemám na mysli odhalení vraha, ale co se skrývalo pod "maskou" a co bylo skutečným motivem. Představovala jsem si cokoliv, ale tohle tedy určitě ne, takže na Bryndzu celkem hluboká myšlenka a je vidět, že s každou knihou se "vyvíjí". Fandím mu. No a co se Eriky týče, tak se vlastně divím, že ještě funguje, chtělo by to taky trošku krásy a lásky do toho soukromého života, už by si to zasloužila, co myslíte pane Bryndzo?
Moc mě baví příběhy s Erikou Fosterovou. Klasický detektivní příběh. Žádné gejzíry krve, žádné mrtvoly na každém rohu a hlavně žádný nesmrtelný padouch táhnoucí se všemi díly jako červená nit. Vraha jsem sice uhádla asi v půlce knihy, ale neubralo to nic z toho, jak moc se mi kniha líbila. Už se těším na další díl, ještěže pan Bryndza píše rychle.
Pan Bryndza opět nezklamal!!
Rychlé, čtivé, napínavé, prostě bomba!
Už bude další kniha?? :)
Zase opět skvělé čteníčko,napínavé od začátku do konce!! Těším se na další. Můžu jen doporučit !! Za mě plný počet hvězd.
Úžasná kniha, líbila se mi asi nejvíce z celé série.Pro Bryndzovi knihy by tu měla být možnost hodnocení až 10 hvězd....dala bych plný počet :-D Už se těším na další knihu, doufám že vyjde brzy :-)
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Opět další pecka. Nechápu jak to Robert dělá, ale jeho knihy sotva začnu číst, už jsem na konci. Děj rychle ubíhá, ale dozvíte se vše potřebné. Je vidět, že každá myšlenka je předem promyšlená a znovu se autorovi povedlo, že s vrahem jsem byla totálně mimo. Od půlky knihy jsem si říkala, to je jasný, už vím, kdo to dělá a najednou bůůůům a vaše teorie je v troskách. Jen Erice bych také přála, aby se její život ubíral trošku pozitivnějším směrem :) Teď už se jen modlím, aby co nejdříve vyšel další díl :)