Smrtící tajnosti
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer? Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne pracovat, objeví zprávu o útocích ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
Deadly Secrets, 2018
Nemůžu si pomoci, ale tentokrát mi tato kniha přišla dost předvídatelná... Průměrné čtení, průměrná zápletka, průměrný čtenářský zážitek. Což mě docela překvapilo, protože použití slova "průměrnost" při hodnocení knih s naší oblíbenou Erikou Fosterovou je dost neobvyklé slovo. Ano jistě, závěr měl nějaké to ostřejší koření navíc, které člověka nakoplo, ale přesto...
Omlovám se, ale dnes to bude za tři, pane Bryndzo.
Ani tentokrát autor nezklamal. Bylo to opět svižné a napínavé čtení. Všechny jeho knihy jsem doslova hltala.
Další knížka od Bryndzy drží svůj standard. Není to za mě úplně TOP, ale vždy když vyjde nová, nebojím se knihu koupit a zatím nikdy nezklamal
To se četlo úplně samo! Během dvou dnů knížka přečtená a rozhodně patří mezi ty, u kterých nechci, aby končily.
Opět poutavé, autor si drží svůj standard, nevybočuje ze zajetých kolejí. Některé pasáže (drsné) vykreslovány příliš do detailu, nicméně rozuzlení překvapivé. Za mě opět 1 - 2. :-)
Kniha je psåna stejně jako předchozí, svižně s pohledem na soukromý život vyšetřovatelky,postavy působí věrohodně, vyřešení případů je v rukách nåhody.Za mě dobrý příběh bez zbytečných odboček.
Příběh dramatický jako vždy, ale to rozuzlení příběhu mi tam nesedělo. Konec tím pádem slabší.
Další případ Eriky Fosterové. Solidně napsaná detektivka si drží standart předchozích knih. Konec byl možná zbytečně natažený, ale nemůžu říct, že by mě rozuzlení nepřekvapilo.
Bryndza mě bavil, baví a předpokládám, že bavit i bude. Není to extrémně brutální, ani něžné. Není to ani protahované, ani kratičké povídání. Hlavní postavy jsou rozmanité a autor počítá s tím, že může knihu číst i někdo, kdo předešlé díly nezná, a tak ve zkratce popíše co se stalo. Neztrácíte se. Naopak. A já opět tleskám.
Musím znovu pochválit autora za pěkné a napínavé čtení. Všechny knihy od Bryndzy jsou super.
Paráda, ale konec mi přišel trochu zbytečně prodloužený, a jakoby autor chtěl ještě naposled šokovat. Ale určitě si půjčím další knihu od autora
Opět plný počet.
Bryndza se čte bezvadně - žádné prostoje, žádné popisování nedůležitých scenérií (jako je tomu u jiných známých autorů) - prostě stručně a věcně, trocha omáčky, která nás zajímá (osobní život Eriky), ale především opět úžasná zápletka.
Budu se opakovat. Stejne jako ostatni knihy autora. Opet chvalim, napinave, zvrhle, skvele napsane.
detektivní a krimi romány pro ženy
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Od Bryndzy jsem přečetl vše, co u nás vyšlo, ale stále mu nedokážu přijít na chuť. Jednoduché příběhy, napsané tak, aby čtenář nemusel přemýšlet. Když přečtete polovinu stránky víte, jak bude ta druhá půlka pokračovat. Zuřivá detektivka Erika, která nejméně třikrát vyštěkne na své kolegy a dvakrát zařve. Už by ji měl autor nahradit nějakou schopnější postavou