Smrtící tajnosti
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer? Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne pracovat, objeví zprávu o útocích ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
Deadly Secrets, 2018
Další z případů Eriky Fosterové byl opět povedený a člověk napnutý až do samého závěru. Jediné co, nechtěla bych být jejím kolegou, protože pokaždé to někdo z nich odnese...Mossová, Peterson, manžel:-)
Bryndza píše suprově. Vždy jsou jeho knihy čtivé a je to super autor. Ale tahle kniha mě tak moc neoslovila. Eriky osobní život už je trochu unavující. Příběh byl pro mě na hranici jakési roztahanosti. Ale četlo se to opět pěkně.
Opět výborné čtení. SPOILER Holocaust je "vděčné" téma pro hodně autorů, ale za pár let už bude jen námětem historických knih; bohužel.
Suprově napsané, rychle přečtené. Ale byla jsem spokojena zatím s každým případem Eriky Fosterové. Těším se na další případy. :-)
Rober Brandza píše skvěle, dobře se čte, strhující děj i přiměřený spád děje. V tomto konkrétním případu jsem si 2x tipla vraha a dvakrát se zmýlila. Konec je velmi překvapivý až bych řekla trochu přitažený za vlasy, což je trochu na škodu...
Opět super kniha od Roberta Bryndzy. Příběh je zase napínavý od začátku do konce včetně překvapivého závěru. Kniha se výborně čte, téměř jedním dechem a mohu jen doporučit k přečtení.
Nic překvapujícího....Podrobněji, jen můj názor, jsem napsala k předposlední knize R. B. (viz O. Wilde by měl radost....)
Skvělé.Jediná nevýhoda je, že to mám přečtené strašně rychle.Ale autor v doslovu píše.že bude ještě spoustu knih s Erikou,tak je na co se těšit.V tomto díle teda hodně překvapivý a zajímavý konec.
Skvělá, dobře napsaná, čtivá a zkrátka povedla se. Bryndza to "neodfáknul", je na něj spoleh, že si dá záležet. Nejen, že si udržuje vysoký standard, ale vždycky se ještě o něco zlepší. V této knize je opět detektivem Erika Fosterová a její kolegové a lehce tu plynou i jejich osobní životy. Konec jsem nečekala, o to bylo rozluštění napínavější.
Už to nebylo takové to "wau". Člověk prostě ví, že je to Bryndza, bude se to číst dobře, rychle a bude tam nějaké překvápko ke konci. Přesto knihu hodnotím kladně a těším se na další.
Mno, já myslím, že super. Po Keplerovkách příjemná změna, kdy člověk nemusí přemýšlet co, kdy, kde, kdo a s kým. Děj příjemně plyne, zápletka zajímavá a konec jsem teda nečekala... A vlastně i vraha jsem neuhodla, i když jsem byla blízko. Erika tady ukázala trochu přívětivější já, což bylo po předchozím díle velice příjemné. Už se těším na pokračování (:
Sérii s Erikou Foster mám moc ráda a většina knih má u mě plný počet hvězdiček. U této knihy tedy jednu ubírám. Smrtící tajnosti byl super čtivý a zajímavý díl. Ale vadil mi ten konec. Ano, přidávám se k těm, kteří vraha tušili už během čtení, ale to by mi vůbec nevadilo. Mně vadilo to téma, které bylo do příběhu na posledních pár stránkách tak násilně přidáno. Jakoby si autor řekl, o této tematice jsem ještě nepsal, tak to sem frknu. Nebudu samozřejmě konkrétní, abych něco neprokecla.
Ale nebýt toho zvláštního konce, bavilo mě to, tím Eriččiným odjezdem během vyšetřování to také nabralo trochu jiné grády. Jo, jinak parádní počtení.
detektivní a krimi romány pro ženy
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Mé hodnocení: nejlepší díl série a už netrpělivě očekávám další