Smrtící tajnosti
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve a zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit oběť na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu na Štědrý večer? Po posledním, velmi bolestném případu se Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne pracovat, objeví zprávu o útocích ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
Deadly Secrets, 2018
To jsem celá já - nepřestanu, dokud ... nedočtu sérii :o) A teď je mi líto, že jsem tak rychle četla. Když jsem přečetla první knihu Dívka v ledu, tak jsem dávala Erice pramalou šanci, že se s ní chci seznámit. Ale autor překvapil a v sérii Eriku vymazlil do lidštějšího charakteru, který mám ráda u detektivů mužů a žen - chytrost, odměřenost, lidskost. Trošku se podobá Kim od Angely Marsonsové (kdo by chtěl doporučení na další detektivky). Příběh super. Vlastně si Robert Bryndza zakládá na tom, aby mrtvé byly ženy a vše se odehrává v chladnějších měsících roku - za to má u mne plus, protože zima, sníh, tma a dobrá detektivka, to je moje. Dost děsivé, co se odehrávalo. Musím říct, že ten konec se mi zdál trošku ... hmhmhmmm (asi dopad trendů v literatuře). Když jsem hodnotila naposledy Do posledního dechu, tak tady se těšte na to, že vás autor nechá hádat.
Zatím posledním případem Eriky Fosterové jsem trochu zklamaná. Přišlo mi, že děj plynul hodně pozvolna, a pak najednou vše vygradovalo v poslední pětině knihy. Stejně tak mě nijak moc nepřekvapil hlavní viník, trošku jsem to čekala, motiv vraha mi ale přišel trošku přehnaný a nedokázala jsem ho svým vlastním pohledem na svět úplně pochopit
Tak... a je to. Poslední díl s vyšetřovatelkou Erikou Fosterou je přečten. A opět je to perfektní práce Roberta Bryndzy, které nemám co vytknout.
Tento díl je hodně věnován rodinným vztahům (většinou vztah rodič – dítě) a proti minulým dílům mi přišel takový klidnější, rozvážnější, ale vůbec to nemyslím zle - skvěle se to k tématu hodilo. Nebylo to tak děsivě brutální, jako jiné díly, Erika mi přišla opět drobet klidnější a trochu víc nahlédneme i do jejího života.
A co Vás tentokrát čeká? Příběh plný nečekaných zvratů a naprosto šokujícího konce.
Skvelé. Pravdepodobne zatiaľ najlepšia od Bryndzu. Dúfam, že bude aj ďalšia kniha s Erikou. Teším sa na ďalšie knihy.
Opět kvalitní a rychlé čtení od autora. Promyšlená zápletka, strhující děj, dopracovávané osobní životy hlavních postav - vše v pohodě. Thriller, jak má být. Ten závěr je ale trochu uspěchaný, nedotažený. Přesto pěkná oddychové čtení!
Závěrečný díl s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou byl jedním z nejlepších z celé série. Kniha se dobře četla a protože tentokrát není napsána i z pohledu vraha, byla napínavá až do
úplného konce, kdy přišel největší a nečekaný průlom v případu. Jediné co bych knize vytkla, jsou podle mě zbytečné perverznosti.
Kniha se opět velmi dobře četla, ale musím přiznat, že v jednu chvíli jsem začala mít podezření , ale přeci jen mi konec překvapil.
Jak se říká "nejlepší na konec"! Anebo tyhle SMRTÍCÍ TAJNOSTI ještě nebyly posledním případem Eriky Fosterové? Děsivá, znepokojivá, lehoulince perverzní a naprosto mistrně propracovaná zápletka, která mě nutila neustále přemýšlet nad dějem a skládat tak střípky skládačky až k samotnému mrazivému rozuzlení. Odhalení motivu zločinu jsem nechal čistě na Erice, ale jinak se můj tip na pachatele potvrdil. Robertovy knížky se opravdu vyplatí číst!
Detektivka se dobře četla, děj je napínavý, je to docela i věrohodné. Tedy až na osobu vraha, nechci psát spoiler, tak se k tomu dál vyjadřovat nebudu, jen že je to celé zbytečně našroubované na moderní trendy ve společnosti, ale logiku to tedy nedává.
Celkově mám pocit, že je to nejlepší kniha z řady. Zdá se, že se autor pořád zlepšuje.
Četla jsem všechny knihy od Bryndzy. Musím říct, že tuto jsem velmi rychle přečetla do poloviny, pak jsem od ní na týden upustila a po týdnu rychle dočetla. Nemůžu říct, že by mě v polovině přestala bavit, ale tak nějak nebyla nálada. Nyní jsme knihu dočetla a musím říct, že závěr byl zajímavý a nečekaný. Líbilo se mi i větší poodhalení života Eriky, kdy byla schopna v nouzi pomoci "rodině" a na chvíli odsunout práci na druhou kolej. Více prozrazovat nebudu. Doporučuji přečíst a udělat si svůj názor. Jsem zvědavá na další serii od Bryndzy.
Tento román mě opravdu mile překvapil. Spousta lidí mi doporučovala si nejdřív přečíst Dívka v ledu, ale já šáhla po této knize. Detektivní příběh je zajímavý. Kniha se čte dobře a neobsahuje zdlouhavé pasáže. K autorovi se ještě rozhodně vrátím...
Knihu jsem četla tři měsice . Pořád jsem ji odkládala . Neže by mě nebavila to ne. Ale nějak mě uplně nezaujala . Četla jsem od autora lepši takhle je dobrá ale podl emě se moc nepovedla. Konec velice překvapivý vubec jsem netušila.
detektivní a krimi romány pro ženy
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
POZOR SPOILER
Knihy Roberta Bryndzi jsou velice čtivě napsané, to mu rozhodně nemohu upřít. Ale musím se přiznat, že jsem trochu zklamaná byla. Za prvé jsem čekala nějaký uzavřený konec pro Eriku. Je pravda, že náznaky tam byly, jako třeba, že chce prodat dům, kde s Marcem bydleli nebo, že i s Petersonem to byl konec. Nedokážu to popsat, ale čekala jsem lepší konec. A pak zmínka Holocaustu. Nemyslím si, že to bylo nutné.
Co mě mile překvapilo byli dva vrazi a že i Mossová mohla převzít na chvilku případ. To bylo super.