Temné hlubiny
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová série
Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte. Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Collinsová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety. Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2017 , CosmopolisOriginální název:
Dark Water, 2016
![pavla.ctenarka pavla.ctenarka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohohle Bryndzu jsem přečetla jedním dechem. Ve své třetí knize zvolil jednoznačně nejatraktivnější téma - vraždu dítěte. Kniha byla vyvážená, moc mě nezaujaly pouze pasáže s Lenkou. Skvělá postava Amandy, škoda, že nedostala ještě více prostoru. Málokdy mě nějaký autor svým rozuzlením vyrazí dech, protože detektivky čtu pravidelně, ale Bryndzovi se to povedlo. Vytušila jsem v průběhu čtení jen něco málo. Posledních 150 stran jsem dočítala dnes v noci, protože jsem se vůbec nemohla odtrhnout.
![Lindulinek Lindulinek](https://www.databazeknih.cz/img/users/43_/43029/43029-BrQ.jpg?v=1442384294)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělá detektivka, o mnoho napínavější a zajímavější než Noční lov. Příběh byl hezky zpracovaný a závěr pro mě překvapivý a zároveň i pěkně vysvětlený. Nemohla jsem se odtrhnout.
![Petruse21 Petruse21](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45041/m_petruse21-mRy.jpg?v=1666784091)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nejsem z knihy nadšená jako většina. Konec mi přišel strašně zrychlený a celkově si myslím, že to bylo přitažené za vlasy. Erika jako postava v nějakých situacích byla krajně nesympatická.
![mattonka mattonka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Vynikající kniha. Na nového Bryndzu jsem se těšila a opět nezklamal. Čtivá kniha s dobrou zápletkou. Už aby vyšel další díl :)
![Sisine Sisine](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opravdu nejlépe napsaná kniha, postava Eriky v tomto díle mi byla moc sympatická. Parádní čtení, doufám, že bude pokračování ;)
![Nekťa Nekťa](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/30813/nekta-dqC.jpg?v=1578687526)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Autor opět nezklamal. Další výborně napsaná kniha. Pro mě z celé série zatím asi nejlepší díl. Těším se na pokračování :-)
![Gibis Gibis](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/133150/m_gibis-ynT.jpg?v=1565771457)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha opravdu velmi čtivá a Eriku Fosterovou jsem si prostě oblíbila, i když mi některé její reakce nejsou zrovna po chuti. Rozhodně zasloužené 4*, stále u mě vítězí Dívka v ledu, která mi přišla nejlepší.
![preny preny](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/75303/m_preny-NIA.jpg?v=1640474506)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha jednim slovem SUPER,napinavé od začátku do konce. Líbí se mi,že konečně poznáváme Eriku i z té lidské stránky,už nepůsobí jako robot. Musim říct,že kniha je nejlepší z této série. Jen tak dál.
![annettka1098 annettka1098](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/138964/m_annettka1098.jpg?v=1717018494)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Výborné, nezklamalo! Jsem strašně ráda, že mohu sledovat zrod tohoto autora. Každá kniha je prostě lepší a lepší. S tou poslední mohu říct, to je ono, jen tak dál! Pro mě tomu absolutně nic nechybí. Vyhovují mi krátké kapitoly. Děj napínavý od začátku v podstatě do konce. Včera jsem šla spát po 66 kapitole a při spaní mě to napadlo. Takže hned po probuzení jsem musela opět číst, abych věděla jestli jsem na to přišla. Na jednu stranu mě mrzí, že mám dočteno. Budu se těšit na další díl! Snad brzy dojde k překladu.
![morava morava](https://www.databazeknih.cz/img/users/85_/85783/m_morava-wr4.jpg?v=1540995014)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pekne zamotany pripad a ne zrovna lehky orisek k rozlousknuti pro detektivku Eriku Fosterovou. A takovy konec jsem opravdu necekala.
![PetK PetK](https://www.databazeknih.cz/img/users/99_/99931/m_99931-pkM.jpg?v=1459855077)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Je to dobrá série. Za mě si Bryndza drží standard, na další knihy od něj se těším. Patří mezi ty, které si i měsíc po přečtení docela pamatuju. :-)
![PetraBery PetraBery](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10773/petrabery-fXO.jpg?v=1540828987)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Třetí případ inspektorky Eriky Fosterové a opět neskutečně čtivá kniha, kdy stránky prostě ubíhají samy. Vyšetřování vraždy malé holčičky nalezené po šestadvaceti letech bylo napínavé po celou dobu až do odhalení vraha. Za sebe jsem ráda, že se i Eričin soukromý život možná trochu pohnul kupředu :o).
![Silwinka87 Silwinka87](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/104169/m_silwinka87-vLY.png?v=1556359546)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělé čtení...Napínavý děj a konec byl pro mě nečekaný.Musím říct,že tento díl se mi zatím líbil nejvíc.Dokonce i přicházím na chuť Erice:-) Už se moc těším,na další knížky..
![ReziEngli ReziEngli](https://www.databazeknih.cz/img/users/96_/96288/m_reziengli.jpg?v=1739640977)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Za mě lepší díl než dvojka, Noční lov. Našla jsem tu více děje, více akce, případ byl komplikovanější, rozuzlení nečekané ...
![Dumicek Dumicek](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/4594/4594-uWn.jpg?v=1506007105)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na knihu jsem se opravdu těšila. Oblíbila jsem si Fosterovou a její vyšetřovací tým...trošku mi teda Fosterová vadí, jak pořád řeší smrt svého manžela a nechce začít nový život s někým jiným Myslím, že si to zaslouží..v tomto díle přeci je u její postavy menší zlepšení a snad svítá na lepší časy..co se týče příběhu, tak nemohu říci, zda je pro mě tato kniha zatím tou nejlepší. Myslím, že všechny 3 knihy autora si drží svojí úroveň, která je nad míru uspokojující. Kniha je plná napětí, zvratů, nějakého toho humoru a opravdu se čte sama. Mám ráda vyšetřování starých vražd, je to komplikovanější a vše jde mnohem hůře a jak se pomalu prokousáváte k jádru, to je prostě paráda! Musím říct, že už se těším na další díl..
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
2017 | ![]() |
Kniha se četla naprosto úžasně. Nemohla jsem se od ní téměř odtrhnout :-) I předchozí dva díly byly super...Už teď se těším na další knihy od autora.