Izolovaní
Sebastian Fitzek , Michael Tsokos
KRVAVÁ POMSTA STÍHA AJ NEVINNÝCH Ilustrátorka komiksov Linda sa utiahla na ostrov Helgolandv Severnom mori, aby unikla bývalému priateľovi, ktorý ju ustavične prenasleduje. Brat jej zabezpečil útočisko v priateľovom dome, ale Linda si je zrazu istá, že tam nie je sama. Vydesená vybehne von v ústrety blížiacemu sa orkánu, ktorý odrezal ostrov od pevniny. Na pláži objaví mŕtvolu. Mŕtvy muž má pri sebe pánsku tašku, ktorú Linda vezme so sebou. Zrazu v nej zazvoní mobil a keď ho Linda zdvihne, na druhej strane sa jej ozve Paul Herzfeld, súdny lekár a odborník na ťažké prípady. Herzfeld má pádny dôvod na tento telefonát. Pri obhliadke brutálne znetvoreného ženského tela našiel v lebke mŕtvoly meno svojej dcéry Hannah a číslo mobilu mŕtveho muža na Helgolande. Hannah uniesli, preto Herzfeld okamžite zavolá na nájdené číslo. Linda po dlhšom váhaní preberie hovor. Zúfalý súdny lekár prehovorí mladú ženu, aby urobila obhliadku a pitvu mŕtvoly, či nenájde ďalšie indície. Preňho je cesta na ostrov pre nepriaznivé počasie nemysliteľná. Začínajú sa preteky s časom, ide o každú minútu, aby otec stihol zachrániť život svojej dcéry. Strhujúci psychotriler je prvým spoločným dielom autora bestsellerov Sebastiana Fitzeka a súdneho znalca Michaela Tsokosa. Treba povedať, že ich spolupráca sa mimoriadne vydarila – román je od začiatku napínavý, prináša nečakané prekvapenia a zvraty a je neuveriteľne dynamický. Už od zimomriavky naháňajúceho prológu je jasné, že pôjde do tuhého, aj keď si mnohé veci čitateľ uvedomí až dodatočne. Dvaja hlavní protagonisti, Linda a Paul, sa prejavia ako silní, vynaliezaví a bystrí ľudia, odhodlaní urobiť všetko preto, aby zastavili zvrátenú hru nebezpečného psychopata.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2020 , PublixingOriginální název:
Abgeschnitten, 2012
Interpreti: Přemysl Boublík
Už při prvních třech stránkách mi došlo, že tohle bude takové to pravé škodolibé "Pojďte pane, budeme si hrát" ... a ne jednou jsem se prachsprostě nechala nachytat na třešních... navíc mě ta hra stála všechny nehty a málem i zbavení svéprávnosti při mých projevech na veřejnosti... kdy probíhalo "jako cože?!" , "a do řitě!" nebo "WTF?!" ... tohle je zkrátka krutopřísná jízda od první do poslední stránky... nebudete jíst, spát, dýchat... budete se jen modlit, aby tomu zvrácenému šílenství už byl konec!
Ze začátku mě mrazilo při čtení každého řádku - kniha byla skvělá, četla se rychle, dokonce jsem se i bála. Až na konci jsem začala přemýšlet, jestli ten příběh stojí za pět celých hvězd. A po epilogu mi bylo jasné, že ne... Četla jsem Fitzkovy tři knihy a všechny až do poslední stránky byly jiné než ostatní romány - neměly ani poslední kapitolu oddechovou. U Izolovaného mě to trochu zklamalo - čekala jsem, co vymyslí za posledních deset stránek a ono nic. Takže ubírám půl hvězdy (tu druhou půlku si totiž získal zpět pitevním protokolem na konci).
Neskutečné, neskutečné, neskutečné....přečteno jedním dechem a zanechalo to uvnitř velký otazník a vykřičník, jestli je to opravdu v Německu takhle. Neuvěřitelné!!!! Doporučuju!!!
Zajímá mě ještě i autorova prvotina, která sesadila i Šifru mistra Leonarda.
Dobře promyšleny thriller který nezklame. Ocenila jsem , že jej autor nenatahoval. Vlezeme se do 300 stránek.
To byla parádní knížka! Vyšplhala se na nejvyšší příčku přečtených knih za rok 2016! Byla to naprostá pecka. Když jste si mysleli, že už je konec, autor vás něčím překvapil a vy jste si tak nemohli být jistí, jak to dopadne.
Mimochodem, zákony jsou na nic. Když jde na delší dobu sedět člověk, co zpronevěřil peníze a ne hnusný vrah, zřejmě je něco špatně a Sebastian Fitzek a Michael Tsokos na to velmi šikovně a umně upozornili.
A víte, co je zároveň neskutečně originální? Doslov. Doslov, který vlastně není doslov, ale pitevní zpráva, to bylo skvělé.
Wow. Tohle byla jízda. Nemůžu se dočkat, až si od Fitzeka přečtu další knihu. A až budu psát recenzi na blog. Tohle bylo prostě něco. A mám nového oblíbeného autora! :)
Jedním slovem BÁJEČNÁ kniha.Od začátku ,až do konce se nenudíte. Pokaždé ,když si myslíte ,že je konec tak "BUM" a není. Nevím co víc dodat jen ,že knihu doporučuji a určitě si pořídím další knihy od tohoto autora.
Téměř neuvěřitelná souhra záměrů soukromých a pomstychtivých vyšetřovatelů a i náhod (hrajících do karet zločincům) při orkánu na ostrově Helgoland a tím poskytla autorům možnost vytvořit velmi působivý thriller a pozvat tak čtenáře k hlubšímu zkoumání jejich dalšího díla.
Tak spolupráce pana Fitzeka a pana Tsokose byla zcela jistě sjednána u lahve drahé whisky,jelikož právě kvalitní a skvělý zážitek je jejich thriller. Byla to fantastická jízda!
Na Izolovaného jsem se hodně těšila a rozhodně moje očekávání bylo naplněno. V této knize budete na pitevně jako doma. Nic pro slabé povahy. Více v recenzi v záložkách - Můj knižní ráj.
Velmi napínavý, originální, dobře se čtoucí příběh. Jen ten závěr je pro mě takový hůře uvěřitelný, až bych řekla přehnaný, a proto nedávám plný počet hvězdiček.
S. Fitzek zkrátka nikdy nezklame. Další výborný thriller, místy s drsnými, nechutnými popisy, které ovšem k tomuto žánru patří. Nepřetržitě napínavý děj vyvažuje i skutečnost, že tentokrát tomu chybělo ono velké závěrečné překvapení, při němž padá čelist úžasem...
No páni, tohle byla jízda. Dokonce se mi při čtení knížky dvakrát stalo, že se mi nervozitou klepala noha:-))) Opravdu velmi chytlavý děj. Pro mne se některé detaily popisující provádění pitev, a množství mstících se psychopatů, pohybovaly "za hranou". Proto za sebe, i když výborné čtení, které milovníkům detektivek doporučuju, nemůžu knížku doporučit na knížku roku 2015.
prvych sto stran ma nejak nezaujalo... citalo sa mi to aj pomaly... ale potom som sa do toho dostala a kniha sa mi nakoniec pacila a klobuk dole, vrelo odporucam a bola by som rada, keby tato kniha mala hodnotenie na 100%
Příběh se rozjíždí s první kapitolou, což v mnoha případech čtenáře dokáže zmást, protože skočit do příběhu oběma nohama, když neznáte ani postavy, není zase tak časté, i když pokud znáte Fitzeka, tak víte do čeho jdete a že to bude stát za to.
Jak už jsem zmiňovala s první kapitolou přicházejí na řadu rozpaky, ale ty jsou velmi brzy minulostí a čtenáři se tak dostává to nejlepší, co si milovník thrillerů může jen představit. Díky velmi sympatickým postavám si čtenář může vychutnat dvě dějové roviny. Čtenář se dokáže velmi rychle a snadno ztotožnit se samotnými hrdiny ať už je to díky jejich povahovým rysům či díky situaci ve které se nacházejí. S každou kapitolou se ponořujete do příběhu víc a víc, děj je svižný a kapitoly jsou napsané tak, že vás nutí číst, prostě se od nich nemůžete odtrhnout.
Příběh je plný násilí, detailních popisů, ale v žádném případě to není přehnané, natolik aby to čtenáře nějak odrazovalo. Je to zcela přiměřené, i když ano, najdou se tam některé části, které jsou horší než jiné. Fitzek rozehrává krvavou hru, dokáže velmi dobře dávkovat napětí a především nutí čtenáře nad tou pointou přemýšlet. Když už čtenář myslí, že ví, jak to zřejmě bude, tak nastává bod zlomu a stává se něco zcela jiného, není to tím, že by Fitzek předhazoval falešné stopy to vůbec, pro něj je to zcela typické, že dokáže čtenářům naprosto vyrazit dech a v případě Izolovaného tomu není jinak, ostatně to je také jeden z důvodů proč ho tak ráda čtu.
Dobře vysoustružený thriller, který ale brzy zapadne do mé paměti jako ostatní jemu podobné.
Teda, že je kniha asi dobrá mi bylo jasné, ale že je až tak hodně dobrá...
Nechtěla jsem ji dát z ruky jak jsem byla napnutá, a chvílemi mi běhal i mráz po zádech.
Fajn pohodové čtení, spíš na relax a rychle zapomenout.