Co ukrývá jezero
J. D. Kirk (p)
Jack Logan série
Detektiv šéfinspektor Jack Logan už má dost života v pochmurném Glasgow, kde na něj předchozí nezdary a omyly číhají doslova na každém rohu. Požádá proto o přeložení a těší se na poklidný život na venkově. Jeho sny ale vezmou velmi rychle za své, když vody jezera Loch Ness vyplaví na břeh zohavené ženské tělo. Zatímco média divoce spekulují o útocích monster, Jack věří, že vrah má jen dvě ruce a nohy. Jak totiž sám dobře moc ví, i monstra jsou jen lidé z masa a kostí. Musí spolu s hlavním vyšetřovacím týmem jednat rychle, aby pachatele hrůzného činu chytili, než bude moci znovu zaútočit. Ale vzhledem k tomu, že se do oblasti sjíždějí po desítkách lovci Nessie a starý nepřítel zvedá svou ošklivou hlavu, může se tento případ ukázat jako nejnáročnější v Jackově kariéře. A když si nedá pozor, tak i poslední. Smrt a černý humor se snoubí v tomto svižném kriminálním thrilleru Tartan Noir odehrávajícím se ve skotské Vysočině.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , VendetaOriginální název:
Thicker than Water, 2019
První díl se mi líbil, ale druhý byl velký pokles, nejlepší byl začátek a konec, většina knihy byla o ničem, nezáživná a nic se vlastně nedělo, celkem mě to po rozjezdu prvního dílu zklamalo. Postavy jsou sympatické, ale děj druhého dílu... slabý a skoro mě ani nebavil.
Čtivé i napínavé, tušila jsem správně a přesto mě úplný závěr překvapil. První díl se mi přeci jen líbil o něco víc.
60%
Pak znovu zkontroloval čas a výhružně se na Logana zahleděl: "Nebuď tam moc dlouho," varoval ho. "Alice se dušovala, že večeře bude stát za to."
"Jak to hodlá udělat? Bude vařit někdo jinej?"
"Našli jsme místo činu, pane," vypálil Logan naostro. "Proto jsem se zdržel."
"Cože, vy jste ho našli?"
"Vždyť to právě říká Benjamine. Do hajzlu, ty jsi snad neslyšel, jak mu ty slova lezou z huby?" prskal Hoon.
______________________________________________________________________________________________________________
První díl jsem nečetla, takže nemohu srovnávat. Byl by to výborný thriller, jen motiv a vrah mi tam neseděly a to je dost podstatné, proto jdou hvězdičky dolů. Ale moc se mi líbil autorův humor.
Já i tak doporučuji.
Jak já říkávám - evidentně jsem se "přetěšila". První díl byl úžasný, u mě za 5* a Logan jako maxisuper vtipný týpek. Druhý díl.... to snad psal někdo jiný, ne? Žádné vtipné hlášky, žádný extra chytlavý děj.... Za mě s bídou 3* a snad bude příště lépe.
Kniha se čte dobře, Jack je sympaťák, ale tahle kniha se mi nějak líbila méně než předchozí a od začátku jsem tak nějak věděla, takže i bez větších překvapení.. Tak nevím, asi jsou lepší série, ale ještě jednu šanci mu asi dám, až vyjde další díl :)
"Jakej je plán?" chtěl vědět Tyler.
"Můj plán je takovej," odpověděl Logan, zatímco si odepínal bezpečnostní pás, "že já se budu ptát a ty budeš držet klapačku."
Kde je pokračovanie??? Myslím, že mám novú drogu, ktorá sa volá Jack Logan :)
"Ty fotky si klidně nechte. Stejně jsou to jenom kopie, originály mám já," pokračovala Marion. "Schovaný hezky v bezpečí pod zámkem," dodala a spiklenecky na detektivy mrkla.
"To nebude nutné. Skutečně máme všechno," ujistil ji znovu Logan. "Jen si je vemte."
"Copak vy je nebudete potřebovat? Však víte, jako důkaz?" nenechala se odbýt Marion.
Logan zakroutil hlavou. "Lochnesku asi jen těžko dostaneme před soud, nemyslíte?"
"V první řadě by se ani nevešla do soudní síně," rýpla si Caitlyn.
Marion posbírala fotografie a letmo si několik z nich prohlédla.
"To asi ne," řekla zcela vážně, aniž by pochopila sarkasmus.
Po necelém roce jsem se vrátila na Skotskou vysočinu pustila se se šéfinspektorem Jackem Loganem do dalšího případu. Jezero Loch Ness vyplaví mrtvolu ženy, která byla ohavně mučena a začíná nové pátrání ve stejném složení týmu.
Vyšetřovacích verzí je několik, podle jedné svědecké výpovědi za útokem dokonce stojí světoznámá lochneska Nessie. Tomu ještě dneska věří?!
Dále pátrání ovlivní strašidelný dům, spiristické tabulky, exorcismus i ruský mafián. Kdo bude za vraždou nakonec stát se budete muset pročíst sami.
Knížka je čtivá, to bez debat, dá se přečíst za jeden, dva dny úplně bez problémů. Malý háček vidím v označení thriller, spíše mi pátrání sedí více na detektivku. Pro vyznavače thrillerů by potom čtení mohlo být zklamáním, protože zde není příliš akčních scén, velkých hrdinů či neobvyklá oblast. Fanoušek krimi příběhů, detektivek si může tuto sérii naopak oblíbit, pokud nehledá proudy krve a líbí se mu detektivní příběh protkaný humorem. I toho tu však bylo i na můj vkus příliš, jako by se ho autor snažil propašovat do příběhu za každou cenu.
Celkově hodnotím jako průměr, co nenadchne, ani neurazí, avšak jsem zvědavá na další díl. Už jenom díky ztřeštěné patoložce, která se nově objevila v tomto dílu. A stejně tak doufám, že již autor představí více jednotlivé postavy, které známe zatím jenom hodně povrchně.
I já se přidávám mezi nadšene čtenáře, kniha Co ukrývá jezero super čte se sama zajímavá zápletka, dobře napsané akorát ten první díl byl pro mě o fous lepší víc napínavý, ale už se těším na další dil
A máme tady další případ pro Jacka Logana.
Jackovi se omrzelo život ve městě, a tak požádal o přeložení. Na skotské Vysočině se mu očividně zalíbilo, tudíž se i v tomto díle setkáme se známými postavami. Jack však nečekal, že ho čeká další velký případ, a to na místo sotva dorazil.
Tentokrát se bude případ týkat proslule známého jezera Loch Ness, které na svůj břeh vyplaví nepěkně zohavené ženské tělo. A co na to říkají Lovci záhad? No nic jiného, než za to může Nessie. Bájná lochnesská příšera. Detektivní tým samozřejmě jen kroutí hlavou a v čele s Jackem Loganen se snaží tuto záhadu vyřešit.
Příběh má opět stejně svižný děj, jako v předchozím díle. Všechny postavy jsem si velice oblíbila už minule a opět jsem se u knihy mimo jiné i moc zasmála. Skvělý nejen černý humor je protkaný snad všemi postavami. Vraha se mi tentokrát podařilo odkrýt ještě před dočtením. A byla jsem nadšená, že jsem se trefila.
Moc se mi líbilo prostředí jezera. Byl to skvělý nápad směřovat detektivku zrovna sem. Kdo by nemiloval lochnesku a záhadné případy.
Já nemůžu hodnotit jinak než plným počtem bodů, protože tato série je vážně skvěle napsána.
Milovníci výborných detektivek, thrillerů a záhad - utíkejte pro tuhle sérii rychle do knihkupectví.
Kirkovu sérii jsem pojala tak trochu seriálově, protože hned po první jsem dala tuto. Pro mě byla určitě o krapet lepší a já jsem propadla neskonale napínavému, znamenitě poutavému čtení s jemným humorem. Jack Logan se vrací.... Když je v jezeře objeveno znetvořené tělo ženy oseté rituálními znaky, způsobí to na policejní služebně na Burnett Road pozdvižení. Obětí je místní učitelka - svobodná matka Mairi Sinclairová. Detektivové Forde, Knaled, Neish, McQurriová i Logan mají před sebou hodně těžký případ bez jakýkoliv zřetelných stop a indicií. Trochu mě zaskočila patoložka Maguirerová. Že by byly její prostoduché vstupy cílené? Tak snad příště....
Jack L. je sympatický vyšetřovatel, požádal o přeložení na poklidný venkov. Potkává se opět se svoji partou z 1 dílu ty jejich vtipné hlášky mi pokaždé vykouzlí úsměv na tváři je to zpestření mezi vyšetřováním...
Svižné , napínavé. Čte se samo, doporučuji...
Další případ Jacka Logana a jeho týmu a opět napínavý, dobře a rychle čtivý. A po vyšetřování a několika podezřelých, skutečný pachatel a vrah dopaden. A překvapení to bylo, i ten motiv, aspoň pro mě určitě. A moc ráda si přečtu další případy ....
Pro mě byl první díl o něco lepší než tento... Loganová parta,jak ji poznáváme tady,je sehraný tým a taky to mezi některými,, jiskří,, ani o vtipné hlášky není nouze, zvláště Alice a její večeře :-))
Jacka Logana řadím mezi mé oblíbené vyšetřovatele, jelikož i tento díl je moc povedený a Logan s týmem mě vážně baví :-) Dávám plný počet, i když jsem tušila, kdo za vraždou stojí... Ale motiv mě překvapil, to zase jo.
2022 | Království z kostí |
2023 | Co ukrývá jezero |
2011 | Pan Mumla |
2024 | Vražedná čísla |
2011 | Hadrová Maggie |
Hned na začátku podrobný popis zohavení mrtvé. Jenže na mě drastické scény působí odpudivě, připadá mně, že si někteří autoři myslí, že čtenáři nejvíc ocení líčení sexu nebo brutality, to že asi dělá jejich dílo čtivější. Že doba si to žádá. Takže jsem si hned pana Kirka ocejchovala jako dalšího podbízivého, ale asi jsem mu křivdila. Děj je občas mdlejší, až na konci dostane knížka zase švih. Takže 4* až až.