Epidemie
Robin Cook
Jack Stapleton a Laura Montgomeryová série
Jack Stapleton přišel nejprve o praxi očního lékaře na americkém Středozápadě a poté při leteckém neštěstí i o rodinu. Přeškolí se na soudního patologa, přesídlí do New Yorku a utápí se v apatii. Když se však objeví série neobvyklých onemocnění korunovaných vražednou epidemií vzácného kmene chřipky, vzbudí to jeho zájem a vyvolá podezření. Pátrání jej přivede do neobvyklého spojenectví s Terese Hagenovou, ředitelkou úspěšné reklamní agentury. Pozadí smrtících nákaz je ovšem ďábelštější, než si kdo dokáže představit…... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2009 , Knižní klubOriginální název:
Contagion, 1995
Móóóc pěkná kniha, téma smrtící nákazy je stále velmi aktuální, bohužel ... Četla se jedním dechem :-)
Epidemie byla první mnou čtenou knihou tohoto autora a byla jsem zprvu spokojena. Přečtením dalších knih jsem bohužel došla k názoru, že si jsou všechny hodně podobné.
Před rokem jsem četla první knihu ze série, Slepota, kde se poprvé objeví Laura. A konečně vím, jak se do série dostal Jack. Teď už to má jiné grády. Tuhle sérii si užívám a tato kniha určitě patří k těm lepším. I když tak trochu doufám, že reálnost tohoto příběhu je nulová.
Doufám, že se zacházení s patogenními viry a jiným svinstvem v nemocnicích podstatně zlepšilo oproti tomu co líčí p. Cook v tomto románu. Jinak bych se skoro bál být nemocný - ha ha . Autor mne řádně vystrašil, ale samozřejmě také potěšil opět zajímavým a napínavým románem. Určitě si přečtu všechna jeho díla - ať alespoň vím, do čeho jdu.
Skvěle rozehraný příběh o lidské hlouposti, chamtivosti a touze po moci bez ohledu na životy lidí kolem sebe. A oproti tomu lidé, kteří bez ohledu na své zdraví, bezpečí a klidu bojují za nevinné lidi i za pravdu, které pomohou vyklubat se na světlo.
Vůbec mi nevadily odborné termíny nemocí, člověk se naopak dozvěděl plno zajímavého. Každopádně Jack, i když není ideál pro nadřízené, mé srdce si získal hned od počátku.
Jsem zvědavá na další díl.
Napínavý příběh, pro mě překvapivé rozuzlení. SPOILER Když Terese umírala, četla jsem si tu pašáž několikrát, protože jsem pořád nemohla uvěřit tomu, že se to opravdu děje.
Opět výborné dílo. Skvělá zápletka, zajímavé zvraty a alespoň pro mě nečekané rozuzlení.
Pokud tady někdo hodnotí, že ta či ona kniha je nejlepší z pera R. Cooca, pak já musím říct, že nejlepší jsou všechny knihy, kde je hlavním hrdinou Jack Stapleton
Jako dovolenková četba dobré, odreagujete se. Lékařské prostředí mám ráda, bylo to sice místy ujeté, ale v rámci relaxace ještě snesitelně ujeté. Trochu akční, trochu zábavné - prostě průměr.
Moc se mi to líbilo. Miluju knížky od Cooka. Tenhle díl byl pěkně napínavý a dost zajímavý. Už se těším na další případ Jacka a Laury.
Knize moc neprospělo přílišné popisování všech infekcí a lékařských procedur. Také jsem bohužel dost brzy odhalila pachatele, ale jinak to bylo příjemné první setkání s Jackem.
Příběh mě bavil, konec to trošku zkazil, ale i tak počítám, že si od autora určitě ještě něco přečtu.
Zatim jsem četla od Cooka 2 knížky a obě se mi líbily. Děj je napínavý. Velice mě překvapil konec.
Tato kniha byla mým prvním setkáním s tímto spisovatelem, knihy z lékařského prostředí miluji. Četla jsem ji jedním dechem.
lékařské prostředí detektivky z lékařského prostředí
2006 | Invaze z galaxie |
2008 | Kóma |