Jak myška snědla měsíc
Petr Horáček
Co se stane, když se malé myšce splní přání a z nebe spadne kousek voňavého měsíce? Myška si z něj ukousne. Jak to ale dopadne? Bude měsíc ještě někdy kulatý? Koukněte se myší dírou!
Literatura česká Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 2020 , PortálOriginální název:
The Mouse Who Ate the Moon
Milý příběh a k tomu krásné barevné ilustrace a výřezy, které dětem zpříjemní čtení. Opravdu povedené dílo!
Překrásná knížka plná nádherných ilustrací, které jsou chytře zapracované do příběhu i na vedlejší stránce. Příběh je klasika s ponaučením. Příběh 3, kresba 5, do té jsem se jednodušše zamilovala.
Děkuji Purple17 za slovo, které by tu knihu vystihlo. Kniha je něžná. Malé děti jsou naivní, nezkušené a milé, objevují nový svet. Stejně tak myška, hlavní hrdinka, proto je dětem blízko. Ilustrace jsou hezké a stránky se díky průřezům prolínají a příběh tím dostane další rozměr. Syn si knihu hned zamiloval.
První setkání s autorem, dopadlo to na výbornou. Nádherná knížka, vymazlená, s krásnými ilustracemi a hezkým příběhem. Užili jsme si ji se synem oba.
Nejnovější Horáčkovu knížku jsem koupila jako dárek malé dceři mé kamarádky.
A vznikla závislost :-)! Knížka se oběma tak líbila, že za pár dnů musela kamarádka dokoupit všechny Horáčkovy knížky. Tato je o malinko popletené myšce, která si myslela, že ukousla kousek měsíce a pak se bála, že už nikdy nebude kulatý.
Knihy Petra Horáčka nesmí chybět v žádné knihovně! Mají skvělé ilustrace a hlavně něžné příběhy. A tahle je ještě užasnější, protože má ve stránkách otvory, které ukazují kousíček následující stránky. Navíc, kdy by nechtěl ke svačině kus měsíce :-)
Vtipná a krásně zpracovaná knížka nejen pro malé čtenáře. Hezké ilustrace a jednoduchý milý příběhem o myšce, co si myslela, že snědla kousek měsíce. Tentokrát je knížka zpestřená o prostřihy, které ve starších knihách nebyly.
Další z knih od Petra Horáčka, která rozhodně nezklame. Jako vždy krásné ilustrace jsou tentokrát doplněny prostřihy jednotlivých stran, které doplňují příběh o "hladové" myšce.
2013 | Papuchalk Petr |
2012 | Husa Líza |