Jak přelstít ďábla

Jak přelstít ďábla
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399790/bmid_jak-prelstit-dabla-QgI-399790.jpg 4 96 96

Nejtroufalejší a nejpodnětnější motivační kniha od amerického filozofa úspěchu číslo jedna, kterou napsal v roce 1938, hned po vydání svého bestselleru Myšlením k bohatství. Od vydání knihy Jak přelstít ďábla však bylo upuštěno, protože Hillovou rodinou i poradci byla považována za příliš kontroverzní. Po sedmdesáti letech vychází péčí Nadace Napoleona Hilla a Sharon Lechter, jež původní Hillův rukopis uspořádala, opatřila poznámkami a upozornila na ověřené strategie, které nám umožňují osvobodit se od vlivu ďábla a žít hojný a úspěšný život, jaký si zasloužíme. Zatímco bestseller Myšlením k bohatství nabízí cestu k úspěchu, kniha Jak přelstít ďábla vám pomůže překonat bariéry, které vás brzdí. Tato kniha odhaluje, jak se ďábel, poté co ho legendární guru úspěchu Hill přelstil, vzdává svých tajemství o skrytých způsobech ovládání, které nás mohou zničit. Nabízí citlivý pohled na to, jak svůj osud odevzdáváme negativním myšlenkám, pasivnímu přijímání a fyzické bolesti, a označuje největší překážky, kterým čelíme při dosahování osobních cílů: strach, otálení, hněv a žárlivost. Podle Hillových vlastních slov bylo jeho záměrem pomoci „odemknout dveře námi vytvořených vězení, ve kterých jsou muži a ženy uvězněni“.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma

Outwitting The Devil, 1938

Dyrmon
05.02.2020 4 z 5

Ze začátku jsem byl trochu skeptický, protože jsem očekával něco jiného a málem bych knihu odložil. To by ale byla chyba, jakmile vám totiž přesně dojde co tím autor zamýšlí, tak vás kniha vtáhne a nakonec vám poskytne naprosto dokonalý pohled na lidskou existenci. Nebo-li návod jak se vymanit ze zvyku unášení. Ďábel je zde v podstatě vyobrazen jako vaše lenivá mysl, která jedná na základě automatického jednání a ne vaším vědomým rozhodováním. Ke knize se budu často vracet.
Co mne ale iritovalo byli přidané poznámky (tučným písmem) paní která tento rukopis přepsala. Poznámky jsou ve většině případů rušivé a co je nejhorší, paní většinou vůbec nepochopila myšlenku autora.

mariva
24.06.2019 3 z 5

Četla jsem většinu knih Napoleona Hilla a tato mi přišla nejméně srozumitelná. Zdálo se mi, že většina velmi dobrých myšlenek se ztrácí ve spoustě zbytečných slov, které tvoří diskuzi s ďáblem.

Affares
20.08.2018 5 z 5

Několikrát při čtení jsem se dostal do situace "a sakra", vždyť má pravdu! Nedivím se, že kniha byla po celá desetiletí zakázána. Nedovedu si představit co by se dělo, kdyby ji tehdy vydal. Myslím, že by jej zavraždil nějaký fanatik z řad církve. A proč? Protože právě církev je jeden z největších posluhovačů ďábla. Právě tato věta zní velmi silně ale po přečtení Vám to bude dávat jistý smysl. Ale kniha vůbec není jen o tomto.
Za mne nemohu jinak, než 5 hvězd. Je to kniha, ke které se budu vracet a vždy bude mít něco, čím mne překvapí.

PS: Kamarádovi se také líbila, ovšem měl výhrady k některým bodům, zde mějte na paměti, kdy byla vlastně napsána ;-)

Dopitlik
09.06.2018 5 z 5

Tahle kniha mě fakt sundala. Měla jednu chybu. Když ji člověk otevře. Nemůže ji už zavřít. Dokud ji nedočte. Hodně mi otevřela oči i mysl. A taky děsí.

ditul
15.05.2018 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla... Je na ni potřeba klid.. Je v ní plno pravdivých věci, co člověk dělá opakovaně špatně. Dělala jsem si spoustu výpisků nádherných mouder.
*Tvá jediná omezení jsou ta, která si sám stanovuješ.
*Ďábel pravil: "Nutím lidí, aby mě nechali myslet za ně, protože jsou příliš líní a lhostejní myslet sami."
*Nepřízeň člověka nutí, aby prověřil svou duševní, fyzickou a duchovní sílu: tím ho vystavuje tváří v tvář jeho slabostem a dává mu příležitost je překonat.

iendy
22.06.2017 5 z 5

Jak již zmíněno, tohle by si měl přečíst každý, avšak ne každý dá Hillovi za pravdu, jelikož ego některých lidí je přespříliš veliké :) Čtivé, vtáhne vás, chvílemi se cítíte, jako by rozhovor vedli hned vedle na gauči, nevěřícně kroutíte hlavou, jak to má "Ďábel" promyšlené a v duchu myslíte na lidi, které takhle, díky své lsti, už dostal...leč neklesáte na mysli, protože víte, že ještě nejsou zcela ztraceni :)

zuzi.kovar
17.06.2016 4 z 5

Velice moudrá kniha, ale špatně se čte - zásluhou zastaralých výrazů a značné abstrakce. Není pochyb o tom, že Hill viděl daleko před sebe. Mrazí mě při pomyšlení, že se od 30. let dodnes téměř nic nezměnilo.

Daris
02.05.2016 5 z 5

skvělá, famózní. Určitě si ji ještě někdy přečtu

Daris
02.05.2016 5 z 5

Fascinující, ohromující a dokonalá. Měla by patřit mezi povinnou četbu.

ladyba
01.06.2015 4 z 5

Napoleon Hill nabízí velmi svérázný výklad ďábla a ještě svéráznější disputaci s ním. Četba je trochu náročnější, právě pro silnou koncentraci hodně hlubokých myšlenek a moudrosti, ale velmi duchaplných a poučných. Tohle si prostě přečtěte.

Georgius
22.12.2013 5 z 5

Povinná četba.
V žádné jiné knížce jsem nenašel tolik koncentrovaných moudrostí jako v této a pochopil jsem, že ´´ďábel´´ skutečně existuje.