Jak se ztrapnit (snadno a rychle)
Lisa Daily
I EXPERTI NA VZTAHY MOHOU MÍT ZLOMENÁ SRDCE A KDYŽ JDE O LÁSKU, NIKDO SI NEMŮŽE BÝT NIČÍM JISTÝ… Darby Vaughnová, holka z malého města, která se stala expertkou na randění, má konečně vše, o čem vždycky snila: okouzlujícího manžela, do něhož je po uši zamilovaná, úžasný dům ve skvělé čtvrti, vlastní bestseller o randění a dokonce chodí na pedikúru, kterou si odečítá z daní. Když ale Darby zjistí, že ji manžel podvádí, její perfektní život se vymkne kontrole. Nejen že je nejtrapnější chvíle v jejím životě propírána ve všech bulvárních plátcích a televizních pořadech o showbyznysu, ale její pověst nejoblíbenější vztahové expertky v Americe je patřičně pošramocená. Pokud Darby záletnému manželovi odpustí, poruší nejzákladnější pravidlo vztahů, které sama doporučuje („Nikdy nezůstávej se záletníkem!“), a bude mít po kariéře. Pokud se bude držet vlastních zásad, přijde o jediného muže, jehož kdy skutečně milovala. Darby pochopí, že i experti na vztahy můžou mít zlomená srdce a že když jde o lásku, nikdo z nás si nemůže být ničím jistý.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Mystery PressOriginální název:
Fifteen Minutes of Shame, 2008
Takové neslané, nemastné. Romantika nic moc, samá vztahová filozofie. Neříkám, že byla úplně špatná, ale znovu už ji číst nebudu.
Kdyby to šlo, tak knihu ohodnotím na 3,5 hvězdičky - takový lepší průměr. Kniha se četla poměrně dobře a děj plynule utíkal, ale žádnou extra zápletku jsem tam neobjevila, ze které bych byla u vytržení. Je to takové odpočinkové čtení, které ovšem řadím mezi knihy "jednou a dost".
Pokud se vám líbí Bridget Jones nebo jste kdysi četli Lanczovou, tak se vám kniha bude určitě líbit
Vždycky, když v knihovně sáhnu pro takovou knížku, mám obavy :-) a byly oprávněné. Zbytečná knížka, zbytečně strávený čas. Bohužel.
Příjemná oddechovka...lehce uvěřitelný příběh...ukápla slzičky, byly nadávky, ale nakonec pěkný konec ????
(SPOILER)
Letní oddechovka o vztahové expertce Darby (opravdu existuje takové povolání? :-D ), které se během televizního natáčení otočí život vzhůru nohama, když jí moderátor v přímém přenosu oznámí, že ji opouští manžel a vrací se ke své bývalce... Nastává kolotoč událostí, ve kterých se Darby snaží získat manžela zpět (nebo aspoň jeho dvě děti do péče) , což se jí moc nedaří ani s vydatnou pomocí svého rozvodového právníka (který je navíc nejhezčí chlap na světě...)
Divné věci:
- Vážně někoho tolik zajímá nějaká "vztahová expertka", aby byla věčně na prvních stranách časopisů?
- "domluvená rande" s modelem Kylem a basketbalistou (už nevím, jak se jmenoval) by jí u soudu spíš uškodila
- Spousta překlepů typu: "Potkáš se zajímavého mužem" (str.215) - Překládal tu knihu snad Google Translator?
- s Bridget Jonesovou to nemá lautr nic společného...
Nicméně:
"Chytří lidé mluví o nápadech, průměrní o událostech a ti hloupí mluví o sobě navzájem."
"Vstoupila do role mateřství s klapkami na očích a představou, že může mít obojí? Nejspíš to tak bylo. A pak postupně vyšlo najevo, že se bude muset rozhodnout. Buď její kariéra nebo její děti. Jedno z toho zkrátka muselo z kola ven. Skloubit vše je jedna velká iluze. Minimálně pro matku. V momentě, kdy do života vstoupí děti, pro někoho musí stát za všech okolností na prvním místě. A ten někdo je téměř vždy jejich máma. (...) Willova kariéra nikdy újmu neutrpěla. Nikdy nezmeškal důležitou schůzku, nikdy se nemusel vzdát skvělé pracovní příležitosti, protože jedno z jeho dětí onemocnělo žaludeční infekcí a schopná paní na hlídání nebyla k dispozici. Will měl vždy schopnou paní na hlídání: mě. A přede mnou Gigi. A vsadila bych se, že ani jedna z nás neměla tušení, do čeho jde."
Odpad! Nehodnotím jako nějaký skvost literatury, chápu, že je to odpočinkové čtení, nicméně i tak se po přečtení ptám: co mi to mělo dát? Nebylo to zábavné, zajímavé, poučné, ani inspirující, a už vůbec ne ani trochu reálné! Všichni se tam topili v penězích, celebrity, pro které není problém dát za snídani v hotelu 80 dolarů, které běžně několikrát za měsíc létají po USA a o kterých se píše ve 40 amerických denících... Jako vážně? Těžce předvídatelná slaďárna (SPOILER - v momentě kdy se v knize objeví krásný, chytrý, pohledný a vysportovaný rozvodový právník Holt) nemá s Bridget Jonesovou nic společného. Marně přemýšlím, jak a proč se takhle věc ocitla v mé čtečce - no, doufám, že jsem to aspoň kupovala ve slevě, když už :-)
Další fajn oddechovka. Tato autorka umí psát příběhy bez zbytečných citových výlevů jak to u některých romantických knih bývá.
Tak nevím, ta knížka je tak trochu kočkopes. Ani humor, ani romantika a ani pořádná akce. To vysoké hodnocení moc nechápu. Je to taková nevýrazná oddechovka.
Knížku bych doporučila všem, co chtějí přežít rozch(v)od ve zdraví. Ačkoliv si myslím, že Američané jsou poněkud "trhlí", tak s radami v této knize jsem většinou souhlasila. Jen bych to nepřeháněla s "otevíráním svého nitra", neboť všeho moc škodí. Pro "odkopnutého" partnera je důležité se na svou situaci dívat s nadhledem, zachovat si důstojnost, uvědomovat si vlastní cenu, být sebevědomým člověkem, i když nepřijde "princ na bílém koni" jako v románu. I Darcy se přesvědčila, že pro jedno kvítí slunce nesvítí.
Pro mě není známo,kde tato kniha dostala tak vysoké hodnocení.Ja se nezasmála ani jednou,spíš mi to přišlo trapné a knihu jsem dočetla jen,protože jsem v nemocnici neměla co jiného číst. Jsem ráda,že je to za mnou a k této spisovatelce se už asi nevratím
Nevím, na romanci je tam málo pozornosti soustředěno na hlavní dvojici (a necítila jsem tam moc vzájemné přitažlivosti), na humorný román je tam málo humoru a nadsázky, na vážněji míněné dílo to nejde dost do hloubky. Ve výsledku je to takový kočkopes, od každého trošku.
Možná až moc pozornosti bylo věnováno tomu, jak se v tom Darby plácá, chvílemi se kniha docela táhla. Chyběl mi zajímavější děj a styl psaní mě tak docela nevtáhl. Scény ze světa celebrit na mě působily uměle. Kamarádky byly skvělé.
Celkově je to taková kniha neurazí, nenadchne, kterou nemám nejmenší potřebu číst znovu. V porovnání s předchozí autorčinou knížkou vycházejí obě dost podobně, i když Ve třiceti (poprvé) single se mi asi líbila o něco víc.
Takové hodně nenáročné čtení, oddychovka. Pár stránek jsem občas musela přeskočit a ke konci už jsem chtěla, aby už byl konec.
Byla to blbovinka. Ale moc pěkná. Odpočinkové čtení, které jsem zvládla za jeden den v ušáku. Darcy jsem fandila.
Nevýrazná oddechovka.... vsuvky z knihy napsané hlavní postavou jsou tak nějak fádní, dějová linka nebyla špatná, ale chyběl epilog, který by to posunul dál.