Jak žít zdravě bez lepku

Jak žít zdravě bez lepku
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239240/mid_jak-zit-zdrave-bez-lepku-MFR-239240.jpg 5 3 3

Doktor Alessio Fasano, který je světově uznávaný odborník, hostující profesor na lékařské fakultě Harvardské univerzity a zakladatel Centra pro výzkum celiakie v nemocnici MassGeneral v Bostonu, prezentuje poslední vývoj vědeckého výzkumu a léčby, a také odpovědi, jež poskytují stále početnějšímu publiku. Tento průkopnický a směrodatný průvodce je neocenitelnou mapou pro právě diagnostikované pacienty, pro ty, kteří se už musí vyrovnávat s problémy z lepku a pro každého, kdo si myslí, že by problémy s lepkem mohl mít. V knize se dozvíte: O rozdílu mezi celiakií, citlivostí na lepek a alergií na pšenici. - O současných nejlepších postupech při léčbě poruch způsobených lepkem bez ohledu na věk. - Praktické informace o tom, jak zařídit bezlepkovou kuchyni, jak číst informační štítky a jak zůstat v bezpečí a zdraví ve světě plném skrytých zdrojů lepku. - O psychologickém dopadu diagnózy a jejím vlivu na rodinu. - O průlomovém výzkumu prevence a terapie. - O spolehlivých a přesných zdrojích pro pacienty, rodiče a lékaře. - O receptu na autentickou bezlepkovou italskou večeři z domoviny doktora Fasana.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Gluten Freedom, 2013


více info...

Přidat komentář

Keiko.L.
29.08.2019 5 z 5

Moc pěkně zpracovaná kniha. Rozhodně doporučuji, když řešíte problematiku lepku. Krásně vám vysvětlí co se s vámi vlastně děje.

miri.f
07.07.2018 4 z 5

Kniha je velmi dobře napsaná a věřím, že mnoha lidem dokáže pomoci. Nesouhlasím až tak s autorem v názoru, že se člověk nemá sám pouštět bez porady s lékařem do bezlepkové diety, a že je nutná bezpodmínečně předchozí diagnostika. Osobně nenacházím jedinou výhodu, v čem je zrovna lepek přínosný lidskému organismu, pokud nehovoříme o tom, že se hodí v potravinářském průmyslu (nelepí se na velkovýrobní pekárenské stroje). Naopak velmi dobře zalepuje lidské střevo. Takže se opravdu domnívám, že lepkové produkty není nutné konzumovat, a že se člověk nikterak neochuzuje, pokud se rozhodne i bez onemocnění žít bez nich. Z vlastní zkušenosti vím, že se i z přirozeně bezlepkových potravin dá připravit výtečné jídlo, pečivo nevyjímaje. Pasáž s recepty na bezlepkové vaření velmi vítám, ale chybělo mi zde větší zapojení bezmasých pokrmů. Pokud tyto drobné nedostatky pominu, je to zatím nejlepší publikace na zmiňované téma, kterou jsem četla.


Autorovy knížky

2015  93%Jak žít zdravě bez lepku