Dvojče
Tess Gerritsen
Jane Rizzoliová a Maura Islesová série
Bostonská soudní lékařka Maura Islesová byla v nejútlejším věku osvojena a jako jedináček vyrůstala obklopena péčí milujících adoptivních rodičů. Při své práci se denně setkává s mrtvolami, často oběťmi surových vražd. Přesto po návratu ze služební cesty v Paříži, kde navštívila i katakomby s mnoha kosterními pozůstatky, zažije těžký otřes. V autě zaparkovaném před jejím domem sedí zastřelená žena, kterou všichni přítomní včetně detektivky Jane Rizzoliové pokládají – za Mauru! A jak doktorka Islesová zjistí během pitvy příštího dne, podoba je skutečně ohromující a zabíhá do nejmenších detailů. Nabízí se jediné vysvětlení…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
Body Double, 2004
Já prostě tuhle sérii miluju. Čtu jí už poněkolikáté a vždy je to skvělý zážitek. Na pár stránkách máte napínavou a překvapitou detektivku. Knihy od Tess Gerritsen opravdu stojí za to.
Tady jsem si užívala, že se více objevuje Maura. Bylo zajímavé číst o jejím dětství a původu, který odhalil děsivou pravdu. To co se Maura dozvěděla by opravdu nechtěl nikdo z nás. Také dějová linka těhotné Mattie mě hodně bavila.
Já jsem nadšená a určitě jsem Dvojče nečetla naposledy :)
Uff, další napínavá jednohubka za mnou, a jsem ještě více nadšená než u Hříšnice, tahle série se řadí k mým top a jdu s chutí na další díl :)
Napínavé od začátku do konce, překvapivý závěr, tak to má být
(SPOILER)
Tahle série je pro mě TOP. Každý díl zhltnu, nevnímám, nedýchám, jsem jenom v příběhu. V knize, nekloužu nikde po povrchu.
Velmi zajímavý příběh a námět. Mrazí mě, že bych se o sestře dvojčeti dozvěděla tím, že bych měla mrtvolu před domem a bylo by to jako když se dívám do zrcadla. Potažmo zjistit, že moji biologičtí rodiče a bratr jsou sériový vrazi. No opravdu pekelná jízda a jsem zvědavá, jak si s tím autorka v dalších dílech poradí. Doporučuji.
Další napínavý příběh od Tess, tentokrát v hlavní roli s Maurou – případ, který je přímo propojen s její minulostí a osobním životem a Mauru v něm čeká několik opravdových šoků. Tess to opět velice hezky vymyslela, příběh má hlavu a patu, nenudí, autorka umí velice dobře udržet napětí a pozornost. Opět nemám proti knize žádné výhrady, Tess Gerritsen je pro mě už taky taková určitá sázka na jistotu.
Další úžasně napsaný díl, řešení zápletek , napětí i části, kde se opět řeší soukromý život, tentokrát více Maury.
Oproti seriálové podobě je kniha mnohem lepší, přesto tomu do plného počtu hvězdiček přece jen něco málo schází.
Skvělá detektivka, ty propletené dějové linky autorka fakt umí. Moc mě to bavilo! Napínavý a zajímavý od začátku az do konce.. v reálném životě si to všechno nedokážu představit - ale v knížce bomba:) Doporučuji!
Vražda záhadného dvojčete Maury nedá detektivům spát. Já jsem po přečtení této knihy naopak usnul docela brzy. Asi v naději, že se dočkám dalších takhle vydařených příběhů od mé oblíbené autorky.
Kniha je rozhodně zajímavější, než televizní příběh, který byl podle ní natočený. Nečetlo se mi to lehce, protože jsem stále viděl ty dvě nepovedené televizní postavy. Detektivku a její kamarádku patoložku. Vadila mi ta spousta rodinného citu obou hrdinek i hodně krve, ale ta je u současných thrillerů nezbytná. Tak jsem to zvládl za jeden den, proto 4 hvězdičky
Další super díl co jsem přečetla během dne. Jen jsem občas měla takové "déjà vu", že už jsem to nekde četla, ale kdo ví. :-) Těším se na další.
Skvěle napsaný příběch při kterém mě místy mrazilo. S napětím jsem čekala jak pčíběch dopadne. Konec mě velice překvapil.
Moc dobře vymyšlený, místy mrazivý příběh, který vás nutí číst a číst.
Skvěle napsáno, doporučuji.
*****
Zápletka - motiv s dvojčaty bravurní! Ovšem při hlubším zamyšlení silně děsivé... Něco, co by se mohlo stát i v reálném životě a ne jenom v knize, detektivce...
Za sebe musím dát plný počet hvězdiček a doporučit k přečtení.
Skvělá knížka, již jsem četla od autorky Umři znovu a tato byla ještě o něco napínavější a asi i krutější, opravdu mě zajímalo, jak to celé dopadne.. akorát smrt jedné z postav mi bylo vážně líto..:( hodně mě to zaskočilo, doufala jsem v happyend:)
Když máte oblíbenou sérii s oblíbenými hrdiny, jde už pak jen o to, jak moc se vám ten který díl strefí do osobního vkusu. A tahle zápletka mě docela hodně bavila. Přišlo mi to poměrně promyšlené a důmyslné. Už se těším za pár týdnů na další díl.