Údolie smrti
Tess Gerritsen
Jane Rizzoliová a Maura Islesová série
Keď súdna patologička Maura Islesová prijme na lekárskej konferencii kolegovu ponuku a vyberie sa na výlet so skupinkou priateľov, netuší, akú dohru bude mať jej impulzívne konanie. Auto so štyrmi dospelými a trinásťročným dievčaťom uviazne v snehovej búrke v horách, ďaleko od ľudskej civilizácie, a len horko-ťažko sa im podarí dostať do vyľudnenej osady v horskom údolí. Nielenže sú postavení zoči-voči otázke, kam zmizli obyvatelia, ktorí po sebe zanechali iba mŕtvych domácich miláčikov a na stoloch nedojedenú večeru, ale vôbec nemajú ako nadviazať spojenie s ostatným svetom. Môžu podniknúť len jedno – niektorý z nich sa musí obetovať, aby sa v tvrdých podmienkach pokúsil privolať pomoc. Ani tí, čo ostanú, to nemajú ľahké – zlovestnú atmosféru v údolí umocňujú tajomné stopy v snehu pod oknom – tie prezrádzajú prítomnosť niekoho, kto striehne v tme. Niekoho, kto pozoruje Mauru a jej priateľov. O niekoľko dní nato Jane Rizzoliová dostáva neradostnú správu o tragickej smrti priateľky, ktorú našli mŕtvu v horskej rokline, a je rozhodnutá zistiť za každú cenu, ako zomrela. Pri vyšetrovaní sa oboznamuje s históriou osady vyznávajúcej učenie Proroka – osady zasypanej snehom, pod ktorým sa skrýva hrôzostrašné tajomstvo. Ako vychádzajú najavo ďalšie a ďalšie okolnosti a sieť okolo mocného nepriateľa sa sťahuje, Jane krok za krokom dospieva k pravde o priateľkinom osude.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2011 , Ikar (SK)Originální název:
Ice Cold, 2010
Trochu netypický příběh o Mauře a Jane. Příběh se odehrával kolem Maury, ze začátku jsem si myslela, že to bude jen o Mauře a že se tam Jane vůbec nevyskytne. Ale nakonec kniha dosáhla obvyklých kvalit Tess Gerritsen.
......tak ... a mam zase novu oblubenu autorku . A mam zase dôvod navštívit knihkupectvo a zásobit sa knihami od tejto autorky. Aby sa náhodou nevypredali
Moc zajímavý příběh, od začátku do konce jsem byla napnutá, takhle někde uvíznou v sektářské dědině, tak se radši nechám sežrat vlky.
Knihu jsem přečetla za dva večery, nemohla jsem od ní odejít. Naprosto perfektní! Nejlepší kniha, kterou jsem zatím od T.G. četla. Určitě si zaslouží plný počet hvězdiček.
Tak další kniha dočtená. Kniha se mi líbila, byla napínavá i zajímavé téma. Trochu mi ale vadilo, že jsem se tam více nedozvěděla o postavách žijících v údolí věčné blaženosti a o Katii s Krysou. Tohle téma je zajímavé a patřilo by mu více prostoru. Jinak jsem ovšem spokojená, kniha udržela mou pozornost a těžko se od ní odcházelo.
Začiatok knihy je dobre napínavý, postupne stráca gradáciu a koniec mi pripadal, že autorka zmenila názor a rozhodla sa pre iné ukončenie.
Dokonalá detektivka, skvělý a napínavý příběh, výborná spisovatelka, určitě si přečtětě
Moje první setkání s touto spisovatelkou (na doporučení od "kolegyně" odtud z Databáze - za což děkuji) a jsem nadšená. Kniha se skvěle čte, výborný, velmi poutavě sepsaný nápad. Za mě určitě 5* . Těším se na další, které jsem si od Gerritsen již připravila k přečtení :-)
Má první kniha od této spisovatelky a byl jsem mile překvapen. Byla moc pěkně napsaná,určitě vyhledám další knihu.
Moje druhé setkání s touto autorkou a vypadá to na lásku na druhý pohled. Kniha je napínavá od začátku do konce, chvílemi mi běhal mráz po zádech. Těším se na další...
Opět perfektní, nemohla jsem se od toho odtrhnout :-) Ze série o Jane Rizzoliové a Mauře se mi líbila asi nejvíc. Kdo má rád thrilery, vřele doporučuju. Tess je skvělá
detektivní a krimi romány napětí zmizení lidí vyšetřovatel patolog rychlé čtení WyomingAutorovy další knížky
2011 | Závěje |
2006 | Hříšnice |
2005 | Učedník |
2007 | Neznámá |
2009 | Zahrada kostí |
naprosto perfektní, nemohla jsem se odtrhnout