Znám tajemství
Tess Gerritsen
Jane Rizzoliová a Maura Islesová série
Dvě různé vraždy, dvě odlišná místa činu, dvě oběti bez jakéhokoli vztahu – zdá se, že oba případy spojuje jen fakt, že je vyšetřují bostonská policistka Jane Rizzoliová a patoložka Maura Islesová. Ale zdání klame a brzy se začnou odkrývat souvislosti. Podivná zranění obětí, neznámé příčiny smrti. Někdo je nechal trpět jako mučedníky. Z minulosti vyvstane šokující skandál týrání, na scéně se objeví tajemná mladá dívka… Rizzoliová s Islesovou budou muset vybojovat zápas s ďábelským psychopatem, který zná tajemství – a bere životy.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
I Know A Secret, 2017
Úžasné. Chvíli jsem myslela, že to bude tak, pak to bylo onak, jen byla škoda, že vrah nebyl dopaden
Opět super knížka od mé oblíbené spisovatelky! Přečteno za dva večery.Líbí se mi i napínavý děj lehce propojený se soukromým životem obou hlavních hrdinek. Mauře a Danielovi držím palce a příběh matky Jane - Angely je super,moc mne to baví.
Mi se kniha líbila. Vrátila jsem se k autorce po delší době a rozhodně nejsem zklamaná. I vedlejší dějová linka je dobrá.
Toto opravdu není Tess ve své nejlepší formě.
Zápletka mi nepřišla špatná, ale celkově trochu nezvykle krkolomné a kostrbaté. Nechce se mi úplně věřit, že by Jane popisovala zohavení první oběti před svou malou dcerkou. Ani znovu vzkříšený románek Maury s knězem Danielem snad nebyl pro řešení zápletky zcela nutný . . .
V poslední kapitole však do sebe vše až děsivě uvěřitelně zapadne a příběh se stává varováním o křehkosti dětských-lidských duší.
Jde o první knihu, kterou jsem od autorky četla. Napínavé, neotřelé, zajímavé. Ikonografie svatých mě vždy zajímala, proto mi byla kniha doporučena a nebyla jsem zklamaná. Jediné mínus vidím v tom, že autorka počítá s tím, že čtenář zná postavy z předchozích knih a občas se (sice jen v náznacích, ale přece) odkazuje na události, které nejsou v knize vůbec rozebrány, takže se jedná jen o takové prázdné narážky. Věřím ale, že pro čtenáře, kteří četli i předchozí romány se jedná o zpestření.
Standardně vysoká úroveň - tak, jak jsem od své oblíbené autorky zvyklý. Možná i proto, že jsem toho od ní v poslední době hodně přečetl,tahle zatím závěrečná kniha celé série s Jane a Maurou mně připadala méně zajímavá.
Tess Gerritsen prostě nikdy nezklame. Již dvanáctá kniha ze série Rizzoli & Isles a přesto nikdy nezabředne do nějakých klišé nebo opakujících se motivů. Znovu nám předkládá originální příběh, který mě neskutečně bavil od první do poslední stránky.
Někdo zabíjí ve stylu smrti mučedníků... Napínavá, děsivá detektivka, jak to už Tess Gerritsenová umí. Řekla bych ale, že má i lepší knihy ...
Jako všechny předešlé díly jsem byla velice spokojená. Četla se dobře a zápletka byla zajímavá.
Tento kriminální příběh byl opravdu pěkný. Napětí až do konce, spád a dobře se četla. Určitě tato spisovatelka patří mezi mé oblíbené
Klasika autorky :). Mam od ni prectene vsechno.. ted uz to jen pokoupit a udelat misto v knihovne :-)
Těšila jsem se na napínavou knížku od své oblíbené autorky, ale jako bych četla knížku od někoho úplně jiného-kriminální část slabší, stejně jako chemie mezi hlavními postavami. Tanhle díl se podle mě vůbec nepovedl.
Tess je výborná a vždy bude. Další díl s Rizzolkou a Maurou mě opět bavil, ale přiznám se, že nějaký ten "špíček" mi tam trochu chyběl. V předešlém díle Umři znovu mě absolutně pohltilo vyprávění odehrávající se v Africe, tady to bylo ale spíš naopak, vyprávění oné tajemné dívky mě zpočátku trochu zdržovalo. Jakmile se ale příběh rozjel, neměla jsem s ním už nejmenší problém.
Na druhou stranu i ono téma sociopatie a náboženství (mučedníků) mi tentokrát nepřišlo tak atraktivní a nosné jako jiná témata v předešlých knihách, ale jako fatální neúspěch to opravdu nepovažuji. I tak si kniha drží extrémně vysokou úroveň v porování s knihami jiných autorů.
křesťanství detektivní a krimi romány soudní lékařství Boston sérioví vrazi tajemství plánovití, inteligentní vrazi mučednictví vyšetřovatel patolog kriminální thrilleryAutorovy další knížky
2011 | Závěje |
2006 | Hříšnice |
2005 | Učedník |
2007 | Neznámá |
2009 | Zahrada kostí |
Autorce se podařilo vymyslet pěknou zápletku, která jí umožnila nás vláčet různými variantami a otáčet směr vyšetřování. Závěrečné vysvětlení je dokonalé. Do knihy vrazila některé zbytečnosti, ty jí toleruji a kniha mne potěšila!