Ukradená vražda
Stanislav Češka
Brněnská mordparta vyšetřuje série
Další ze série románů inspirovaných skutečnými případy, které řešili brněnští kriminalisté. Hned dvakrát si u případů, které byly úspěšně vyřešeny, mohl plukovník Motl připsat poznámku „ukradená vražda“. Protože vrahové své činy úspěšně dokonali, a přesto za ně nebyli patřičně potrestáni. Prostě spravedlnost byla, alespoň podle Motlova názoru, dvakrát okradena...... celý text
Pro mě tentokrát trochu zklamání. Případy byly zajímavé, obzvlášť když vychází ze skutečných případů. Ale celkově to vyprávění nemělo dramatičnost. Vše to působilo jako vyprávění u kafe bez větších emocí. Navíc, když od samého začátku víte, jak to vlastně dopadne.
Moje první detektivka od tohoto autora, jinak čtu jen ty historické, ale asi si sem tam přečtu i tenhle druh detektivek. Sice jen sem tam, ale za to s chutí!
Klasický Češka. Detektivka má spád, dobře se prolínají dva případy. Přečtené jedním dechem.
detektivní a krimi romány české detektivky a krimi skutečné kriminální případy
2012 | Případ úzké dýky |
2013 | Případ podivného gombíku |
2011 | Hořká smrt |
2010 | Starožitná smrt |
2015 | Případ zrazeného krále |
Kniha se mi zdála velmi "nudná", dej bez spádu. Jen samé popisování. Dalo mi dost přemáhání knihu vůbec docist. Takže za mne jen dve hvězdy.