Jatka
Lee Child
Jack Reacher série
V ospalém městečku Margrave kdesi v Georgii je za vraždu zatčen tulák bez dokladů, bez adresy, bez historie. Jack Reacher je ovšem zkušený vojenský policista, od dětství vychovávaný armádou, vycvičený k tomu, aby rychle myslel a ještě rychleji jednal. A svého bratra Joea nezabil. Aby našel skutečné vrahy všech pěti obětí, nezastaví se před ničím. Jak rozplétá zločinné spiknutí, rozpoutávají se vražedná jatka, ale Jack Reacher ví, že když něco začne, musí to dotáhnout do konce.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , OneHotBookOriginální název:
Killing Floor, 1997
Interpreti: Vasil Fridrich
Me prvni seznameni s panem Reacherem. Musim uznat, ze pan L. Child umi. Dej ctenare vtahne a vyplyvne ho az na konci knihy, kdy uz v podstate neni o cem psat, protoze zije jen Reacher a par kladnych postav:-D. Dej neni nikde zbytecne protahovat, proste si plyne svym prirozenym tempem az do klidneho zaveru, ktery mohl mit trochu napinavejsi vyvrcholeni.
Knížka nebyla nijak špatná, ale ani nijak "zábavná". Děj se dal velmi snadno předvídat. Dala bych tak 50%. Určitě časem zkusím i další knížku autora - s nadějí, že bude o něco lepší než tato ;-)
Co dodat k sérii Jack Reacher. Asi nic. Jedna z nejlepších sériích v žánru současného thilleru. Samozřejmě se najde díl, který je slabší, ale to je snad v každé pokračování. Příběhy s Jackem Reacherem jsou velmi čtivé a mají spád.
Asi se k tomuhle budu muset ještě někdy vrátit - zřejmě jsem Jatka četla v nějakém divném rozpoložení, ale připadalo mi to tak nějak jalové:(
Skvěla kniha od Childa ...pěkně se čte , napinave až do konce , závěr jsem nečekala takovy ,,,,supr.jdu na Muž na odstřel.
Tato kniha mě urputně zaujala hned na začátku a už nepustila. Skvělá, napínavá. Jack Reacher je fakt kapacita a vlastně takový Superman, ale jeho bezchybné dedukce o dalších postupech mě někdy přiváděly do rozpaků. Vím, je to bývalý vojenský policista s velkou praxí v tomto oboru a proto nebudu dále nic namítat..:-) Jdu do knihovny pro další knihy Lee Childa. Určitě budou stát za to...
Úžasná, nemohla jsem se od ní odtrhnout, asi proto jsem skončila se čtení až někdy ve 2 ráno, dokud jsem to nedočetla :D Hned jdu číst další. :)
Výborně jsem se bavil. Skvěle napsáno, ani chvilku nenudí, skoro se nedá odložit knížka. Akorát ta dedukce hlavního hrdiny je hodně přitažená za vlasy, ale zábava je to náramná.
Nebylo to špatné, ale že by to byla nějaká pecka se také říct nedá. Hlavně je problém, že jsem si k Jacku Reacherovi nedokázal vytvořit žádný vztah.
Dobrá kniha "na jeden záťah". Prečítaná za pár hodín. Lee Child vie veľmi rýchlo vtiahnuť čitateľa do deja, pekne buduje atmosféru, dej ubieha závratne rýchlym tempom. Nevadili mi krátke, jednoduché a strohé vety. Páči sa mi rozprávanie v prvej osobe - myslím, že je to polovica úspechu tejto knihy. Pekný a dynamický thriller.
Moja prvá kniha s Jackom Reacherom a nie posledná. Trochu sa bojím, že budú ďalšie príbehy úplne rovnaké, napísané podľa jednej šablóny ako na bežiacom páse :) Uvidíme...
Souhlasím se vším, co napsala Felia.
Childa si dáváme v rodině k narozeninám i pod stromeček, je to tutovka, která se zatím líbila všem.
Jatka byla úplně první knížka, kterou jsem od něho četla a od té doby se vždy v knihkupectví dívám, zda nevyšel nový.
Childa rád čtu a všechny jeho knihy mám v knihovně. Těší mě, že Jack Reacher, na rozdíl od filmových policajtů, střílí proto, aby pachatele trefil. Childa vždy přečtu za odpoledne, a potom si ho dám ještě jednou. Líbí se mi způsob, kterým spisovatel vtahuje čtenáře do knihy. Navíc je v textu poměrně málo hrubých chyb. Děj žádné knihy nepovažuju za důležitý, dal by se napsat několika řádky. Oceňuju způsob, kterým je kniha napsána.
thrillery akční padělatelé zfilmováno – TV seriál Georgie, Georgia (USA)
1999 | Jatka |
2000 | A přece nezemřeš |
2000 | Varovný signál |
2001 | Nezvaný host |
2005 | Výstřel |
Skvělá kniha, doporučuji.
Druhá kniha o Reacherovi, kterou jsem četl (první byla kniha za cenu života)