Jeden plus jedna

Jeden plus jedna
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260138/bmid_jeden-plus-jedna-vO8-260138.jpg 4 2075 2075

Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové. Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…... celý text

helenkan
21.05.2016 5 z 5

Opět parádní dílko.A už se těším na další.

babsi66
25.02.2016 5 z 5

Bude to znít jako protimluv, ale je to taková nenáročná oddechovka na úrovni. Děj i postavy a jejich vývoj jsou od počátku předvídatelné, ale autorka vše vypráví naprosto přirozeně, takže to nepůsobí jako vyumělkovaná love story psaná na efekt.

Jelikož knížka česky zatím nevyšla a ne každému může být příjemné číst slovensky, doporučuji zkusit anglický originál. Středně pokročilí angličtináři by s textem neměli mít problém. Knížka je psaná srozumitelně a není nezbytné hledat každé neznámé slovo, protože význam se dá domyslet z kontextu.

mschmidtova
14.02.2016 4 z 5

Tato kniha se mi líbila moc. Mám Jojo zařazenou mezi oblíbenými spisovateli a jsem nadšená z každé její knihy. I přesto, že jsem knihu četla v originále, mě naprosto pohltila. Jojo mě umí zatáhnout do děje, umí mě přesvědčit o tom, že to, co čtu, je můj svět. Často se mi stává, že to, co zažívají hlavní postavy, se promítá i do mého života. Někdy se cítím jako hlavní postava a mám ty samé problémy a starosti, ale i radosti. Když knihu dočtu, mám pocit, jako by mi někdo sebral kus mého života - stýská se mi po postavách z knihy, jako by to byli moji kamarádi, o které jsem přišla. Já Jojo nesmírně fandím. Potěšilo mě, že jsem na konci knihy našla část rozhovoru se spisovatelkou a mohla se dozvědět také něco o ní.

Jméno Jojo Moyes je pro mě vždy zárukou skvělého příběhu. :-)

jluky
03.02.2016 3 z 5

Prvé dve tretiny knihy ma sklamali - zdalo sa mi to akési nesúrodé, zmätené....Až v záverečnej fáze som v knihe - ale naozaj len vzdialene - spoznávala Jojo Moyes....Hoci tam boli miesta vtipné, a aj krásnych myšlienok bolo neúrekom, pre mňa je táto kniha tak trošku rozčarovaním....Očakávala som viacej.

LilliBell
26.01.2016 5 z 5

Autorka ma opäť nesklamala. Snáď ani nemá knihu, ktorá by nestála za to kúpiť si ju. Jednoduchý príbeh, napriek tomu zaujímavý dej. Postavy sú výborne vykreslené psychologicky a výstižne vystihnuté pohnútky a ich konanie. Kniha má spád, neviete sa dočkať ako to všetko dopadne.

Augustina
24.01.2016

Četla jsem ji v originále a až na několik málo míst, která mi přišla nepravděpodobná, se mi četla skvěle. Příběh pro oddech, na dovolenou, na pár klidných příjemně strávených večerů.

MíšaK.
09.01.2016 3 z 5

Po přečtení bestselleru Než jsem tě poznala jsem od knížky čekala trochu víc. Myslím, že prvních 150 stran by se dalo trochu buď ozvláštnit, nebo zkrátit. Jinak knížka isce neměla extra chytlavý děj, přesto byla skvěle napsaná. Asi taková oddechovka, nic těžkého.

vivalamuff
03.01.2016 5 z 5

Tahle úžasná knížka mě dokázala rozesmát i rozesmutnit. Jojo Moyes je prostě vynikající spisovatelka. Četla jsem od ní každou knihu, která vyšla v češtině nebo slovenštině a nikdy jsem nebyla zklamaná. Za mě jasných pět hvězdiček.

KACABAK
11.12.2015

Nádherná kniha, zatím vyšla jen v anglickém nebo ve slovenském jazyce. Popisuje příběh matky, která má na 1 den limit 12 dolarů. Vychová sama dceru, která je velmi talentovaná na matematiku. Dobrovolně vychovává i chlapce v pubertě, který není ani její syn a má neustále problémy. Do cesty se jí nejdříve nečekaně připletou peníze, které jí však nepatří a "bohatý" muž, který možná půjde do vězení. Kniha je velmi čtivá a pořád Vás láká zjistit, jak příběh dopadne. Pro mne nejhezčí kniha od Jojo M.

studentice
26.10.2015 4 z 5

Cetla jsem v originale asi pred rokem a hlavni hrdiny jsem si zamilovala a prozivala s nimi kazdou minutu jejich pribehu.

MahulenaK
22.10.2015 4 z 5

Přečteno opět na "jeden zátah", mezitím jsem si objednala Dívku,jež jsi tu zanechal, tak to myslím mluví za vše.