Jeden plus jedna
Jojo Moyes
Představte si, jak by mohl vypadat příšerný život: manžel vás opustil a rodině nepřispívá ani penny. Vašeho syna puberťáka šikanují a dcera, jež je matematický génius, má sice možnost nastoupit na prestižní školu pro nadané děti, ale vy si to zkrátka nemůžete dovolit. Už jen nákup školní uniformy by znamenal pořádnou díru do rozpočtu – a co teprve školné… Seznamte se, přesně takový je ve zkratce život Jess Thomasové. Jednoho dne se však Jess přihodí zvláštní věc. V taxíku Najde svazek bankovek, který patří arogantnímu milionáři Edu Nichollsovi, u něhož doma Jess uklízí. Žádný balík to sice není, pro Eda bezesporu jen pár drobných, nicméně pro Jess by ony peníze znamenaly řešení problému. Jinak zásadová žena se impulzivně rozhodne, že si peníze ponechá a využije je pro svou dceru. V té chvíli ještě netuší, jak jí jejich majitel následně změní život…... celý text
Poslední dopis od tvé lásky mne nezaujal, ale dala jsem autorce ještě šanci a udělala jsem dobře. Tahle knížka byla rozhodně čtivější a zajímavější, i když je to patří do kategorie nenáročné čtení.
Moje oblíbená autorka a opět mě nezklamala. Zasmála jsem, zasnila, opět jsem zatoužila si pořídit psího kamaráda..a na dovku si balím další její románek.
Jde o romantický příběh, pakliže začátky vztahů bereme jako romantické. V žádném případě ale nejde o přiblble romantický příběh. Charaktery a psychologie postav jsou pěkně vykresleny, strasti, jimiž procházejí jsou velmi realistické. Jediné, co mě praštilo do oka, a to může být pouze věc překladu a nikoliv autora, byl až vulgární slovník u koupelnové scény, který mi ke stylu vyprávění nesedl. Napsat knihu s tímto vyzněním a nesklouznout do klišé a trapnosti je kumšt.
Já vím, že jsem tu knihu četla, hned, jak vyšla. Je rok 2020 a já nemám ani tušení, o čem byla. Ani pocit, nic. Je to hrozně divné.
Kniha pěkná a zajímavá, o tom, že i obyčejní lidé mohou najít své štěstí a ze zoufalství můžete udělat vše.Doporučuji,ale jednu hvězdu strhávám za začátek.
Klub nenáročného čtenáře, to by byl štítek pro tuto i jí podobné knihy. Poslední týdny (vlastně od ledna 2020) odsouvám autory, které preferuji, a nahrazuji je poslechem knih, od kterých nečekám nic víc, než kulisu při práci. Realita je napjatá až až , není třeba ji ještě zahušťovat. Jenže doposlouchám a další den nevím, co jsem slyšela, hodnocení si odpouštím.
Milý, dobře napsaný příběh. Jojo nezklamala :) Člověk někdy chce uvěřit, že vše, co se děje, má svůj důvod...
Další kniha této autorky, která vás dokáže totálně rozložit. Smějete se, za chvíli brečíte, místy je to nabité romantikou, jinde je to zas krutý a bojíte se, jak to dopadne. Super!
Od této autorky jsem přečetla již více knížek a musím uznat, že tahle mi přišla nejvtipnější a nejvíce oddechová. Kdo má raději vážnější témata a příběhy na zamyšlení, tak tento to rozhodně není. Každopádně je to čtivě a vtipně napsané.
Fakt pěkná knížka. Od téhle autorky to byla druhá kniha kterou jsem četla a rozhodně si chci přečíst další
Knížka je fajn, stejně jako jiné od Jojo... Ale ze všech jejích knih je pro mě asi nejslabší...
Ve všem uvěřitelný, přes dějové náhody až reálný příběh, který se čte jako po másle, a je konec. Nenudíte se, nezdržujete se, zasmějete se, můžete být lehce dojatí a taky lehce naštvaní, hrdinové jsou sví a každý z nich má své plusy i minusy (včetně psa). Jako my všichni….
Hm, rozsah bez změny kromě jediné věty: „Políbil ji a byl to naprosto jistý polibek, takový, při němž umírají vladaři a hroutí se celé světadíly.“ Ta je v celém textu knihy jako úplně z jiné planety, takový monokl:o)) Pokud chcete tzv. pohodové čtení, se zdravou špetkou romantiky i humoru (to 2v1 neumí každý) je tohle 1+1 dobrá volba.
Kniha neurazí ani nenadchne. Myslím, že za dva týdny už si nebudu pamatovat, že jsem ji četla.
Čtivě napsaná vztahová oddechovka :-) Mimochodem po Krasojezdkyni už autorčina druhá kniha odehrávající se převážně někde na cestě :-) Nechyběly vtipné momenty s příliš velkým psem, ani náměty k zamyšlení, kde vlastně leží hranice bohatství a jak těžké je někdy bojovat za lepší budoucnost. Hlavní postavy si mě velice rychle získaly a už hodně dlouho jsem při čtení neměla tak intenzivní pocit, že to, co se tam děje, není fér, a že by takhle svět fungovat neměl (viz Fisherovi, matematická olympiáda nebo třeba majitel baru Des).
2013 | Než jsem tě poznala |
2013 | Poslední dopis od tvé lásky |
2015 | Dívka, již jsi tu zanechal |
2018 | Sama sebou |
2015 | Stříbrná zátoka |
Za mě nádherný oddechový příběh s dobrým koncem. Kniha se velmi dobře čte a i slza mi během příběhu ukápla. Kniha ideální na relaxaci.