Jedenásť minút

Jedenásť minút
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409051/jedenact-minutu1RklO-gva-.jpg 4 1766 1766

Mladá Brazílčanka Mária má sľúbenú kariéru tanečnice v istom ženevskom podniku. Keď po príchode do Švajčiarska zistí, za akých ponižujúcich podmienok by mala pracovať, rozhodne sa zarábať si ako prostitútka...

Literatura světová Romány
Vydáno: , Sofa

Onze Minutos, 2003

ipkkk
08.06.2018 2 z 5

Kniha se mi líbila od začátku, ale s každou další stránkou mi přišla hloupější a nudnější. Pořád jsem se nemohla zbavit pocitu, že to prostě napsal chlap, kterej si jen myslí, co si žena myslí, ale ženská sexualita mi nepřijde taková jakou jí v knize popisuje. Nějak jsem vůbec nechápala, jak žena, která nikdy nedosáhla orgasmu při sexu, tak najednou jde jen tak po ulici, vzpomene si na to jak byla panna a v tu ránu má orgasmus, to mi přišlo hodně mimo. Nebo když jí nějakej cizí chlap nahou práská bičíkem, chudák holka svázaná na posteli a bum najednou je z toho taky orgasmus. Trochu jsem si říkala, že tohle mohl napsat fakt jenom chlap :D. No a ten přeslazenej happyend to zabil úplně. Kdyby tam nebyl, dala bych o hvězdu navíc.

Peyka
17.05.2018 4 z 5

Kniha s hlubší tématikou, nepovrchními dialogy a nutkáním k zamyšlení. Poprvé jsem četla cca před deseti lety, kdy jsem z toho upřímně nepochytila příliš, ale přesto se mi kniha líbila už tehdy. Teď jsem se k ní vrátila a mám z ní mnohem víc! Jsem zvědavá, jak se mi myšlenky změní za dalších deset let, ostatně, člověk se stále vyvíjí. :-) Určitě jedna z lepších knih Paula Coelha :-)

slecnapeta
13.05.2018

Příjemná a nenáročná knížka na dovolenou. Některé situace pobavily, některé přivedly k zamyšlení. Pokud má ale autor podobně psané knihy a tato je údajně nejlepší z nich, nevím jestli by mě četba dalších nezklamala.

fnoudek
12.05.2018 5 z 5

Hledáme své peklo, budujeme ho už celá tisíciletí a teď, když jsme vynaložili velké úsilí, nakonec můžeme žít co nejhůř...

chandel
17.03.2018 5 z 5

Nádherně napsaná knížka, která krásně pojednává o lásce, sexu, vztahu muže a ženy a o tom, že muži jsou ve skutečnosti stejní jako ženy, že "touží potkat někoho, s kým objeví smysl života". Že samotný sex bez citů a bez lásky nepřináší ve skutečnosti žádné potěšení a mnoho dalších úvah.. O tomhle tématu se píše málo a Coelho to všechno krásně sepsal do jedné knížky, inspirované jednou skutečnou ženou, za mě 5*!!!

lidunka1
13.03.2018 5 z 5

Mně se knížka moc líbila. Přečetla jsem ji za 4 hodiny cesty autobusem. Knížek o sexu, které jsou jemné a jdou do hloubky moc není.

Ketesh
10.03.2018 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. První část byla taková rozjezdová, ale pak to nabralo spád a zatáhlo to člověka do víru vlastních myšlenek. Kniha se mi moc líbila, včetně doslovu autora. Všem ji moc doporučuji.

ptacicek
08.02.2018 5 z 5

Miluju toto: "Na těch nejdůležitějších setkáních se naše duše domluví ještě dřív, než se setkají těla.". Za mě krásná kniha plná námětů k zamyšlení.

Merrie
28.01.2018 5 z 5

Čtení knih mě doslava nebavilo, nudilo, nenaplňovalo. Knihu jsem dostala darem a byla to má první přečtená kniha od začátku do konce. Teď nerozumím lidem, jak mohou žít život bez knih. Za mě skvělý příběh a BOŽÍ autor.

lilienn
22.11.2017 5 z 5

Skvělé, že se o takových věcech píše! Čtěte :) líbila se mi velice! Coelho boduje!

SophiaS
25.10.2017 4 z 5

11 minut jsem četla jako první knížku od Coelha a líbila se mi zatím nejvíce. Román je napsaný dobře, příběh je čtivý a vyvolá v člověku emoce.

Messilina
10.10.2017 2 z 5

Začátek dobrý, ale ten happy end tam byl trochu moc násilný.

klarys.k
08.10.2017 3 z 5

Tak to je snad jediná kniha, která mě bavila na začátku a s příbývajícími stránkami její příběh pomalu uvadal.

Sněžková
05.10.2017 4 z 5

Vůbec jsem nevěděla, co od knížky čekat. Nikdy jsem od autora nic nečetla (ne, nestydím se). Ale moc mile mě překvapila. Na to, jaký příběh vlastně popisuje, je to knížka plná pocitů a nálad, srovnávání se člověka se sebou samým, s okolním světem, s očekáváními od ostatních. Nikoho nesoudí, „konzervy“ by byly asi pobouřeny tématem, ale v dnešní době mi knížka připadá jako hledání krásy v něčem, v čem mnoho lidí krásu nikdy hledat nechce.
Takže ano, dávám téměř plný počet a opět děkuji rozmanitosti kunratické knihobudky...

bookemma
21.09.2017 5 z 5

Velice netradiční kniha o sexu a milování (protože to nejde zaměnit) i o hledání lidské podstaty a sebe sama. Velice příjemné čtení.

Devil-Ivet
08.09.2017 5 z 5

Mě se kniha moc líbila. Četla se dobře, je zajímavě napsaná. Vtáhla mě do děje okamžitě a já Marii fandila. I když jsem čekala jiný konec (ne takový happyend).

Zlajda95
29.08.2017 3 z 5

Má druhá kniha od Coelha - první byla Veronika se rozhodla zemřít, a ta se mi asi líbila teda rozhodně více, byla přínosná. Tady první 2/3 knihy mi připadaly velice čtivé, poslední třetina se mi natahovala. Musím ovšem Coelha pochválit, jak pěkně dokáže popsat erotické scény, aniž by se u toho člověk musel pohoršovat, a to ikdyž jde zrovna třeba o sadu masu.

moncakovinka
22.08.2017 5 z 5

Od Coelha moje třetí kniha, která mě nadchla víc, než ty předchozí. Dost možná to bylo jen díky rozpoložení, ve kterém jsem ji četla, ale i tak ve mně nechala hluboký dojem.

Luuca1249
09.08.2017 4 z 5

Knížky od P. Coelha mě vždycky něčím naplˇmují takže, z mé strany spokojenost.

Mardou19
14.07.2017 5 z 5

Pro me jedna z nejlepsich knih od Coelha. Zasahla me o dost vic nez Alchymista.