Jednooký král Václav I.
Vlastimil Vondruška , Alena Vondrušková
Přemyslovská epopej série
Druhá část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů.
Stejně jako jednička, i tato kniha se čte jedním dechem. Stejně jako jednička trochu schématické, což na čtivosti ničeho neubírá.
Je to další z knih pana Vondrušky, která se mi líbila. Moc pěkně jsou zde popsány vztahy mezi Přemyslovci. Zde se můžeme dočíst o činech nejenom válečných krále Václava I .
Doporučuji všem, kdo má rád českou historii z období Přemyslovců.
Tento král možná neměl tak zajímavý a bouřlivý život jako jeho otec,přesto však kniha je napsána tak poutavým způsobem,že se čte doslova sama.Pan Vondruška opět nezklamal.
Klasický Vondruška, vynikající čtení, přečtené jedním dechem. Už netrpělivě čekám na další díl epopeje.
Právě jsem dočetl. Kniha mě opět nezklamala. Prostě pan Vondruška to umí!!! Takovýmto způsobem "podávat" dějiny je podle mého něco co musí každý čtenář a zájemce o naše dějiny ocenit. Kniha je poutavá od začátku do konce a navíc, jak je také uvedeno v jednom komentáři, člověk si díky objemnosti i zacvičí. Doporučuji a už se těším na další část, která by měla vyjít v květnu.
květina12
Poutavě zpracované politicko historiclé období12. a 13. století nejen v Čechách a na Moravě, ale také v souvislosti s vládou silných Štaufů a papežových zájmů. Těším se na další díl.
Trochu bolí ruka od držení knihy, ale souhlasím že takhle těžké historické téma zpracovat tak, aby se do dobře četlo a ještě si člověk o té době něco zapamatoval je umění.
Přemyslovci panovníci Václav I., český král, 1205-1253 historické romány na pozadí skutečných událostí
Nádherná historie Přemyslovců mě dokáže uchvátit vždycky a když jsem otevřel knihu, tak na mě dýchla takovým způsobem minulost, že jsem byl opravdu rád, že jsem se na pár hodin ocitl daleko od naší doby a z pera pana Vondrušky jsem mohl stát po boku českého krále a prožívat s ním politická rozhodnutí, intriky, boje a milostná dobrodružství. 100%